Sons of Seven Lords krónikák I. rész

Sons of Seven Lords krónikák I. rész

„Ha sokáig nézel a sötétségbe, a sötétség is beléd lát”

 Bast rendszer, mélyűr

„Valami nagyon nincs rendben” gondolta Macy kapitány, ahogy hosszú útja a végéhez közeledett.
A Munfayl rendszer, ahonnan indult, meglehetősen távol esik a fő galaktikus szállítóútvonalaktól. De célpontja, a Bast rendszer fontos csomópont, a Hart állomáson pedig gyakran órákig tart a leszállási engedély beszerzése. Ám hajója, a Turulclaw érzékelői szerint most üres volt a rendszer. Nem voltak szállítóhajók, utasszállító és postajáratok. Ami igazán aggasztó, sehol nem látszottak a biztonsági szolgálat fürge járőrgépei sem.  „Most már nincs értelme visszafordulnom” győzte meg magát végül a parancsnok és célba vette az állomást. Minimális hőkibocsátással,  a rendszer napja felől indult az utazás legkockázatosabb részének. Ösztönös mozdulattal megérintette a nyakában lógó medált
„ A Hét vezér megóvja fiait” mormolta maga elé és előrelökte a gyorsítókart.

Hart állomás, Bast rendszer

Az állomáson csend volt. Ha külső megfigyelő jelen lett volna, észreveszi, hogy ez nem természetes csend. Az emberek nem aludtak vagy pihentek. A legtöbben haldokoltak. Azon kevesek, akik még talpon voltak, a létfenntartó rendszert próbálták üzemben tartani vagy a betegeken próbáltak segíteni. Ellenszer hiányában sajnos nem sokat tehettek.

Dr. Sandra Hart, az állomás vezető orvosa alig állt a lábán. Máskor fényes fekete haja csapzottan lógott, kék szeme véreres, duzzadt volt. A teljes, még bevethető egészségügyi stáb összegyűlt a pihenőszobában. Az alig tucatnyi orvos és ápoló csüggedten nézett maga elé.
– Van még valami, amit nem próbáltunk meg? –kérdezte dr. Hart. Tudta a választ, de másoktól is hallania kellett. A csalódás, hogy minden rendelkezésére álló technológia és gyógyszer hatástalan és a gondjaira bízott emberek százával halnak meg, az őrületbe kergette.
– A CryMed állítólagos ellenszere… és persze a fekete lyukból hozott csillagpor – válaszolt dr. Nyang. A sárgás bőrű, alacsony, mozgékony férfi kitűnő sebész volt, de nagyon rosszul időzítette vicceit. Az űr végtelenjét bejáró, számtalan monda egyike szerint a fekete lyukból származó por, minden létező betegségre gyógyír és persze örök életet és fiatalságot ad annak, aki hozzájut. Egy apró probléma van vele kapcsolatban: az, hogy nem létezik.
Dr. Hart máskor nem hagyta volna megjegyzés nélkül a válasz második felét, de most nem pocsékolta rá az erejét. Megérintette kommunikátorát és felhívta az állomás parancsnokát.
– Malcolm, van újabb hír a CryMed vakcináról?       – kérdezte.
– A hírcsatornák szerint hatásos.  A tesztek szerint szinte száz százalékban hatékony, az első szállítmányok útra készen állnak. A kormány azonban az itteni helyzetről értesülve nem mer hajókat kockáztatni, ezért … – a parancsnok szavát elnyomta a felhangzó riadó.

– Parancsnok, nem azonosított hajó az érzékelőkön!
– Típusa? Aktív a fegyverzete?
– Nehéz megállapítani a típust. Leginkább az Imperial Clipper-re hasonlít, de még soha nem láttam ilyen adatokat. – válaszolt az ügyeletes.
– Hívja kis hatótávolságú adón. Figyelmeztesse: ha nem válaszol, lerobbantjuk az égről. Közben küldje oda a járőrhajókat.

Az állomás körüli űrben normális esetben tucatnyi hajó járőrözne. Most csak két gép volt a szektorban, akik minden energiájukat a hajtóművekbe préselve próbálták elvágni a betolakodó útját. Esélyük sem volt, az ismeretlen hajó hajmeresztő tempóban száguldott az állomás felé.

– Hart állomás, itt az SSL Turulclaw, leszállási engedélyt kérek. Orvosi felszerelést és CryMed vakcinát hozok a Munfayl rendszerből. Ismétlem: a szállítmányom orvosi felszerelés és oltóanyag.
– Engedjék leszállni, de küldjenek a dokkhoz minden biztonságit, aki ma felvette a szolgálatot.  – utasította a fedélzeti ügyeletest az állomás parancsnoka.

A dokkolást követően cmdr. Macy elégedetten dőlt hátra. „Ez könnyebb volt, mint amire számítottam”. Megérintett egy kapcsolót a műszerfalon, nyugtázta a feltűnő visszajelzést: Üzenet elküldve. Az óvatosan közeledő biztonsági személyzetre látszólag ügyet sem vetve kimászott a kabinból, és a holoátvivők irányába fordulva felkiáltott: Mi az, senkinek nem fontos a szállítmányom?

-Dr. Hart vagyok. A teljes egészségügyi… jobban mondva, az állomás teljes személyzete és a rendszer minden lakója nevében köszönöm, amit tett. Az elmúlt tizenkét óra alatt az állomáson minden betegünket beoltottuk. A vakcina tökéletesen működik, hihetetlen gyorsan javul a betegek állapota. Sajnos, a bolygókra nem tudjuk eljuttatni, mivel nincs elég hajónk és a megmaradt mennyiség kevés is lenne számukra. – A doktornő az elmúlt órákat az oltás megszervezésével töltötte, és maga is kivette részét a munkából. Az oltóanyag hatása minden várakozását felülmúlta. A legsúlyosabb állapotban lévő, legyengült betegek kivételével a legtöbb páciens szó szerint órák alatt talpra állt. Amikor Malcolm Castle parancsnok értesítette arról, hogy titokzatos segítőjük hamarosan elhagyja az állomást, beugrott a  szonikus zuhany alá, majd felvette díszegyenruháját. Valakinek köszönetet kell mondani, hiszen nem tudnak elég creditet fizetni a szállítmányért. Csak remélte, hogy a pilóta ebből a gesztusból megérti, milyen nagyra becsülik.
– Ne aggódjon, édesem.  –  Macy parancsnok remekül szórakozott azon, ahogy dr. Hart észrevehetően elpirult – hamarosan bőven lesz oltóanyag és hajó is, ami elviszi. Magának is szorítok helyet a hajómon és elugrunk valamelyik csendes üdülőállomásra, ha nem zavarja, hogy csak egy háló van a fedélzeten.
Mielőtt bármi csattanós választ adhatott volna a doktornő, az állomáson felhangzott a riadójelzés.

– Parancsnok, egy T-9 nehéz szállítóhajó érkezett a rendszerbe. A hívójele SSL Carpathia, és az őrült, aki vezeti, minden frekvenciát teleüvölt, hogy vakcinát szállít.

– Nem figyelmeztették a kalózokra?  Indítsanak minden bevethető járőrhajót, talán még időben odaérnek, hogy kimentsék a személyzetet. A szállítmányt biztosan megszerzik azok az átkozottak.

Orientcx (hívójeléről senki nem tudja, mit jelent) az „őrült pilóta” mintája. Ha egy küldetés aszteroidamezőbe szól, vagy kalózoktól hemzsegő rendszerbe kell ozmiumnál is értékesebb szállítmányt kézbesíteni egy olyan hajóval, amin nincs fegyver, és aminek manőverező képessége alulról közelíti a nullát, csak rá gondolhattak. Ő pedig gondolkodás nélkül igent mondott. Most kíváncsian nézte, ahogyan kijelzőjén sorra tűnnek fel a célpontok. Egy részük az állomás felől közeledett, ezek nyilván járőrhajók. Bár alig indultak útnak, egy máris jóval megelőzte a többit. – Macy nem hiába kérkedik a hajója gyorsaságával – mondta elismerően. Újra áttekintette a helyzetet.  A veszélyt azok a kis pontok jelentették, amelyek gyorsan közeledtek a rendszer külső területei felől. Hamarosan lőtávolba érnek. A pilóta kinyitotta a raktér ajtaját, és kilőtt egy jelzőbóját.    „Cry baby, cry” intett búcsút neki, miközben minden tartalék energiát a hajtóművekbe irányított.

A kalózok éhes farkasokként vetették magukat a könnyű prédára. A fegyverzet nélküli lomha hajó, a várható hatalmas haszon minden fosztogató álma. De amikor az első fürge gépek célba vették a T-9 hajtóművét, a magányos radarjel féltucatnyira vált szét.

Cmdr. Baphomet és osztaga eddig olyan közel repült gépeivel az óriási szállítóhoz, hogy az ablakon kinyúlva megérinthették volna azt. Gépei eltörpültek a lomha óriás mellett, a szoros köteléket csak alapos letapogatás fedezte volna fel. A kalózok erre nem vesztegették idejüket, elvakította őket a várható bevétel. A hat kísérővadász számára most eljött a cselekvés ideje. Aktiválták fegyvereiket és szembefordultak a támadókkal. A kalózok első hullámának esélye sem volt az összeszokott kötelékek ellen. A kísérők géppárokat alkotva közrefogták a szállítót, zárótüzükön egy bandita sem jutott át.
De a neheze még hátravolt. A Bast rendszerben a járvány kitörése óta egyre romlott a közbiztonság, míg végül a rendfenntartó erők az állomás közvetlen környékétől eltekintve képtelenek voltak szembeszállni a csőcselékkel. Az egyre növekvő veszteségek miatt a kormányzat megtiltotta a nagy kereskedő cégeknek a rendszerbe történő repülést, elegendő katonai erőt pedig képtelen volt küldeni a fosztogatók ellen. Néhány freelancer pilóta megpróbált átjutni a Hart állomásig, de napok óta egyikük sem járt sikerrel. Végül az SSL (Sons of Seven Lords) nevű szervezet, akiket mellesleg a kormányzat a kalózokkal vett egy kalap alá, összehangolt akcióba kezdett. Most egy maroknyi hajójuk és a Hart állomásról indított néhány járőrhajó élet-halál harcba kezdett a kalózokkal, és vesztésre álltak.

Mélyűr, titkos koordináták a Munfayl és a Bast között

Cmdr. Wormhole türelmetlenül várta a híreket társaitól. A tétlen várakozás, miközben barátai talán az életükért harcolnak, jobban nyomasztotta, mint várta. Az SSL rá bízta az akció megtervezését, a kudarc az egész szervezet létét veszélyeztetné. Végül befutott a várva várt jelzés.  „Make your mother sigh” sugározta a megbeszélt jelzést minden frekvencián, majd a visszaigazolásra nem is várva ugrott Vulture-ével.

Bast rendszer

A Hart állomástól néhány fénymásodpercnyi távolságra tombolt a csata. Az SSL Carpathia nem jutott el az állomás közelébe, ahol annak nehéz fegyverei elriasztották volna támadóit. Most a maroknyi kísérő és rendfenntartó harci gép sokszoros túlerővel harcolt. Még kitartottak, de előbb-utóbb elsöpörte volna őket a túlerő.

A kalózok gyűrűt vontak prédájuk köré. Vadul támadták az elkeseredetten védekező hajókat, és elfelejtkeztek a legfontosabb szabályról: mindegy, milyen közel van a győzelem, figyelj a hátad mögé is. A legtöbb fosztogatónak nem volt lehetősége, hogy megtanulja a leckét, mert a rendszerbe váratlanul több tucat hajó ugrott be. Látszólag szedett-vetett társaság, de olyan összehangoltan csaptak le ellenfeleikre, amire csak egy jól szervezett flotta képes. A kalózok és a szállítmányt védő hajók alkotta két, koncentrikus gömb körül vettek fel pozíciót. Nem sok kalózhajó jutott ki a kereszttűzből.  Alig fél óra alatt a kalózok legtöbbje odaveszett, a túlélők pedig azóta is rettegik ezt a négy betűt:  SOSL

Szép mese volt – recsegte a hangszóró – remekül szórakoztunk rajta a fiúkkal. Most viszont szíveskedjen kidobni a rakományt, és akkor talán útjára engedem a rozzant ladikjával.

Öröm ilyen jól nevelt kalózokkal üzletelni – válaszolta Araen parancsnok. Láthatóan remekül szórakozott. – Ha bevonják a fegyvereiket és leeresztik a pajzsot, elviszem magukat a legközelebbi állomásra. Remélem a vérdíj akkor sem lesz kevesebb, ha élve szállítom le magukat. Ha ellenvetésük van, javaslom vessenek egy pillantást arra a három Anacondára, amik a „mesém” alatt ugrottak a hátsójukba. Cmdr. Warhead, jó újra látni titeket!  SOSL  Emese, vége.

Erről beszélnek a többiek

Nem vagy bejelentkezve :-(

Csak bejelentkezve tudsz hozzászólni a témához.

Jelentkezzen be, kapitány!