A játék

400 milliárd csillagrendszer, végtelen szabadság, alakítsd a saját sorsodat.

Tiéd a galaxis

Az Elite: Dangerous az eredeti Elite játéksorozat lélegzetelállító folytatása.

Irány a csillagok! Végy egy űrhajót, és légy galaxisszerte híres kereskedő, fejvadász, kalóz vagy hírhedt orgyilkos ebben a többjátékos online űreposzban.

Döbbenetes, szemkápráztató és mérhetetlenül hatalmas hely ez 400 milliárd naprendszerrel, bolygókkal, holdakkal és aszteroidamezőkkel, amelyek csak arra várnak hogy felfedezd őket, és kiaknázd az általuk kínált lehetőségeket.


Újdonság még az Elite: Dangerous?

Lapozz bele a Pilóták Kézikönyvébe.

Csatlakozz te is a több ezer emberhez, akik már most is játszanak az Elite: Dangerous-szel, és ugorj fejest a legnagyszerűbb többjátékos űrkalandba, amit valaha készítettek.

Kijött a Béta változat

400 milliárd csillag: tiéd a galaxis

Nézz csak fel az éjszakai égboltra! Az álmod, hogy csillagokat fedezz fel a végtelen galaxisban, igazzá válik az Elite: Dangerous segítségével. Minden apró pont egy-egy önálló naprendszer a sötét égen szétterülő Tejútrendszerben, amelyben bolygók, holdak, kisbolygóövezetek, aszteroidagyűrűk, üstökösök és egyéb felfedezendő csodák keverednek.

A Tejútrendszerben lévő 400 milliárd naprendszer mindegyike rád vár. Végezz hiperűrugrást az ismeretlenbe, és tekintsd meg elsőként az univerzum leggyönyörűbb jelenségeit. Lehet hogy telibe talál egy pulzár röntgensugárzása, vagy éppen egy hatalmas napkitörés szemtanúja leszel.

Még sohasem volt a virtuális térben ilyen csodálatosan és részletgazdagon lemodellezve a galaxisunk. Az éjaszakai égbolt minden egyes csillagja bekerült a játékba, a bolygórendszereik és a holdjaik csakis arra várnak, hogy felfedezzék őket.

Csodáld meg az egzotikus éjszakai égboltot egy távoli csillag mellől – valószínűleg te vagy az első ember, aki elé ez a látvány tárul és aki közben tudja, hogy valóban ezt látná, ha ilyen messzire elutazna. Az Elite: Dangerous mindenki számára elérhetővé teszi ezeket a valóban létező csodákat.

Végtelen szabadság: légy a cselekmény része

Csatlakozz másokhoz néhány küldetés erejéig, vagy utazz egyedül a végtelenben és találkozz más felfedezőkkel az utad során, az Elite: Dangerous számtalan lehetőséget kínál a többjátékos online világában.

Kereskedhetsz profitért a naprendszerek között, könyörtelenül lecsaphatsz minden kínálkozó alkalomra és kizsákmányolhatod azt, részt vehetsz embargó szövetségekben hogy befolyásold a bolygók gazdaságát, billentsd ki a helyi hatalmat az egyensúlyából, esetleg kutasd fel a galaxis csodáit a társaiddal együtt, vagy egyedül.

Az űrhajós szolgáltatások (Starship Services) lesz mindig az első, amit megpillantsz egy-egy űrbázisban. Bár kevés pénzzel a zsebedben kezdesz egy Sidewinder fedélzetén (kicsiny de ügyes járgány), de elegendő kitartással és gyakorlással sokkal kifinomultabb és erősebb hajókat, fegyvereket vásárolhatsz.

Az első vásárlásod a kereskedőutadon több egy puszta befektetésnél – valójában az első lépés a saját történetedben.

Bár a döntéseid gazdaggá, hatalmassá és bölccsé tehetnek, de ugyanolyan könnyedén a céltáblájává is válhatsz a többi Elit rangra törekvő játékosnak galaxisszerte.

Törj utat magadnak: Légy te is Elit

3300-at írunk. Az emberi faj a terjeszkedés aranykorába lépett. A villámgyors hiperűrugrás felfedezésével a fényévekre lévő úticél percek alatt elérhető, így a központi csillagrendszerekből az emberek kirajzottak. A Föderáció (Federation) és a Birodalom (Empire) között évek óta húzódó hidegháború még jelenleg is tart, és időről időre kiújul a viszály. A Szövetség (Alliance) eközben egyre terjeszti csillagokon átívelő hatalmát, felbillentve a régi erőegyensúlyt.

Légy úttörő a galaxisban, utazz a messzeségbe és fedezz fel új világokat, válaszd meg, hogy melyik oldalnak fogadsz hűséget. Döntsd el hogy mindig helyesen cselekszel-e, vagy inkább kihasználod a kínálkozó lehetőségeket.

A gazdagság, a tudás és a hírnév a lábaid előtt hever, de ne feledd, hogy milyen az emberi természet. Tartsd a barátaidat közel, az ellenségeidet pedig még közlebb.

Néhanyan a barátuknak tartanak majd, mások kalóznak, fejvadásznak, csempésznek, orgyilkosnak, vagy zsoldosnak, de ami a legfontosabb, hogy mindig a magad és az űrhajód ura maradj.

Töltsd le és játssz most!

A Béta már elérhető
55 naprendszer 29.000 köbfényévnyi területen
Induló küldetésrendszer (folyamatos fejlesztés alatt)
Játékosok között szöveges és hang kommunikáció
Barátlista és kooperációs játék
Kereskedelmi útvonal tervező
Üzemanyagfogyasztás
Automata dokkolást segítő számítógépek
Viper vadászűrhajó és Lakon Type 6 közepes kereskedőhajó
Vásárold meg a Bétát

Rendszerkövetelmények

Az Elite: Dangerous először Windows PC-re, majd a megjelenés után három hónappal Apple Macintosh számítógépekre is elérhetővé válik. A Béta változat csak a Windows-os rendszereken elérhető. A kész játékot később akár Windows-ra, akár Macintosh-ra is letöltheted. Mivel a fejlesztés folyamatos, így a rendszerkövetelmények a Bétára értendőek.

Minimum hardverkövetelmény:

  • Direct X 11
  • Quad Core CPU (4 x 2Ghz az ajánlott minimum)
  • 2 GB RAM (minél több, annál jobb)
  • DX 10 videókártya 1GB videó RAM-mal
  • Nvidia GTX 260
  • ATI 4870HD
  • Internet kapcsolat

Támogatott operáció rendszerek:

  • Windows 7.x
  • Windows 8.x

A kész játéknál a minimum hardverkövetelmények várhatóan még alacsonyabbak lesznek a további optimalizációk végett.

Éld bele magad a játékba

Szeretnéd magad még jobban beleélni az Elite: Dangerous világába? A játék a perifériák széles választékát támogatja, beleértve a botkormányokat, fejkövető- és virtuális valóság eszközöket, amelyekkel valóban úgy fogod érezni, hogy benne vagy a játékban.

Jelentkezzen be, kapitány!