Elite: Dangerous előzmények

1984

David Braben és Ian Bell kezdte el írni az „Elite” első verzóját 1982-ben, amikor még a Cambridge University hallgatói voltak.

Az első megjelenés az Ancornsoft jóvoltából BBC Micro-n jött ki 1984 szeptemberében, amely jó kritikát és hatalmas elismerést kapott. Az “Elite” sok rekordot állított fel, és ez volt az első igazi 3D játék otthoni számítógépen. Még sok évvel a megjelenése után is szeretettel emlékeznek rá. Például a The Times így emlékezett meg a játékról 1998 decemberében “Valószínűleg a valaha készült legjobb számítógépes játék”. Körülbelül 100 000 példány került értékesítésre, és azóta is népszerű.

1993

A “Frontier: Elite II”-nek nevezték el, a várva várt folytatását az Elite-nek.

A “Frontier” is sok rekordot állított fel. Az első játék volt, amelyben valós méretű bolygók voltak, a városok pedig a bolygók körüli pályáról is láthatóak voltak. Az első volt, amelyben íves felületek jelentek meg, az egyetlen játék amely minden egyes képkockát palettához igazított, hogy a legjobb színhasználatot érje el (csak Amigán és ST-n), és (a First Encounters-en kívül) az egyetlen olyan program (játék és egyéb kategóriát is tekintve) amely szimulálni probálja az egész galaxisunkat.

1995

“First Encounters” volt a Frontier folytatása. 1995 húsvétján került a boltokba és jól fogadta a közönség, amely annak ellenére jelent meg, hogy a fejlesztő csapat úgy gondolta volna, hogy a program kész. A részletes földrajzi modellezés ami a játékba megvalósításra került, úttörő volt, eljárásokon alapuló (automatikusan, programkód alapján generált – a fordító) textúrázást (procedural texturing) használt a növényzet, a hó, stb. modellezésére a bolygók felszínein. Hegységek, sziklák és csodálatos idegen környezetek, légköri hatások mind hozzájárultak a játék hangulatához.

2012

2012 novemberében “Elite: Dangerous” Kickstarter-es kampány lett meghirdetve, amely 2013 januárjában sikeres támogatással indult el, melyhez valamivel több, mint 1.7 fontot (660 millió forintot) gyűjtöttek a rajongók. “Ez az a játék, amelyet már régóta akartam, hogy a Frontier elkészíthessen. Az Elite sorozat következő kiadása – egy csodálatos űrben játszódó hősköltemény, lenyűgöző látvánnyal, hihetetlen játékmenettel és lélegzet elállító méretekkel, amely teljes mértékben támogatja a többjátékos módot.”

LÉGY A LEGENDA RÉSZESE ÉS CSATLAKOZZ AZ ELITE RANGÚ PILOTÁKHOZ

Jelentkezzen be, kapitány!