A Nagy Cobravadászat

A Nagy Cobravadászat

Ahogy közeledik az 1.4 élesítése, úgy pörögnek fel az események és egyre nagyobb izgalommal várjuk a játékos frakciók indulását. Ennek apropóján a fejlesztők is összehoztak egy külön eventet, amihez a frakciók segítségét és részvételét kérték. 2015.10.03-án este 22 órára hirdették meg az eseményt, ahol a játékosokat két csapatba osztották. Az egyik oldal a rend őreit képviselte és Cobrákkal repült, a másik fél Viperekkel szállt harcba a kalózok szerepében. Helyszínnek a Wolf 359 rendszert választották, ahol Powel High állomásnál volt a gyülekező.

Powell High

Már ekkor látszott, hogy hatalmas az érdeklődés és a részvétel. Az eddig eltelt több mint egy év alatt, soha nem láttam ennyi játékost egy helyen! Az SSL-t Zac Antonaci, a Frontier vezető közösségi menedzsere kérte fel, hogy csatlakozzon a kalózokhoz. Ahogy közeledett az este, egyre többen gyűltünk össze az EDHU Ts szobájában és izgatottan készültünk az összecsapásra.

Gyülekezés közben ment az ötletelés, hogy melyik a legalkalmasabb Viper konfig az adott szituációra.

Összeállítottuk a wingeket, majd 22 órakor elstartoltunk a rendszer conflict zónájába. Már útközben (supercruise módban) is látszott, hogy dugig van a rendszer játékosokkal.

Indulás után nem is jutott el mindenki a conflict zónába, mivel interdiction-el kirántották supercruiseból és máris elkezdődött a vadászat. Mivel a béta szerveren zajlott az esemény, ezért büntetlenül harcolhattunk. Ha kilőttek minket az sem volt gond, mivel a biztosítás kifizetése után a közeli állomáson éledtünk újra.

Ennek fényében már-már felfoghatatlan volt, hogy miért menekültek a Cobrák. Ugyanis a legtöbb Cobra pilóta (tisztelet a kivételnek) fejveszett menekülésbe kezdett, amint elkezdtük lőni őket. Ez sokszor eszeveszett fogócskáig fajult, mivel a Cobrák sokkal gyorsabbak voltak a Vipereknél. Ezt a „hősies” taktikát még jelentős túlerőben is alkalmazták. Konkrétan tízen voltak kettőnk ellen és még így is megfutamodott a célpontunk, amikor leszedtük a pajzsát.

A hős Cobra

Ennek ellenére nagyon jó buli volt ez az event. Volt aki a conflict zónában harcolt a wingjével és volt aki supercruiseben vadászott a menekülő Cobrákra. Most is bebizonyosodott, hogy nagyon sokat számít a TeamSpeak használata. Enélkül sokkal szervezetlenebbek lettünk volna és a játékélmény sem közelítette volna meg ezt a szintet. Mivel menet közben folyamatosan posztoltunk a Twitteren ezért kiderült, hogy a magyar SSL közösség kiemelkedően teljesített aznap este (is). A fejlesztőktől számos elismerő kommentet és gratulációt kaptunk még a harc folyamán.

Aznap este tényleg nagyon jól szórakoztunk, de ismét beárnyékolta az örömünket a technikai háttér. A sokat emlegetett instance rendszer most sem volt az igazi. Ez a fajta öszvér hálózati megoldás (p2p+szerver) egyszerűen nem képes nagy létszámú játékosokat kezelni egyazon instában. Sokszor ezért állt elő az a helyzet, hogy adott conflict zónába aránytalanul sok Viper vagy Cobra került be. Ilyenkor az esetek többségében a túlerő győzedelmeskedett. Márpedig a játékos frakciók indulásával még nagyobb jelentősége lesz a nagy létszámok, egyazon instában történő kezelésének. Reméljük, hogy szombat este a fejlesztők is megkapták a technikai „stressztesztjüket” és javítanak a hálózati kommunikációjukon!

Végezetül gratulálunk az egész SSL közösségnek és minden résztvevőnek köszönjük a szombat esti részvételt a Wolf 359 rendszerben!

Információ a szerzőről

Duvi

Én vagyok a csapat átlagéletkorának a megrontója, mind a 48 évemmel :) Egy öreg nyomdász, akinek kimaradt az életéből az első Elite, pedig már volt gépem akkoriban. Szeretem a sci-fit és a Pc-s játékokat. Első gépem egy Intel DX4-es Pc volt......

Nem vagy bejelentkezve :-(

Csak bejelentkezve tudsz hozzászólni a témához.

Jelentkezzen be, kapitány!