A rettegett Wipe

A rettegett Wipe

Sziasztok!

Gondoltuk érdemes megjelentetni egy cikket Michael Brooks (ügyvezető producer) hozzászólásairól a hivatalos fórumban, miszerint ők nem szeretnének wipe-ot, de ha mindenképp szükséges akkor megteszik, függően az aktuális problémáktól amiken éppen dolgoznak. (Ha engem kérdeztek, biztosan lesz – a szerk.)

Alapvetően a Gamma indulásával megjelent egy hiba mely kihasználható nagyösszegű pénz kinyerésére a játékból mindenféle nehézség nélkül, így történt az, hogy 2 nappal a gamma indulása után már voltak nem NPC (azaz valós hús-vér) játékosok akik hatalmas összegekkel (a videóban épp ORCA-t vezetve) kereskedtek jobbra-balra. A nagyösszegű (hibából eredő) pénz beáramlása a játékba azért is problémás, mert mesterségesen gerjesztett inflációhoz vezethet ami nekik és nekünk sem jó. A Frontier nagy valószínűséggel emiatt fog wipeolni, (bár nem teljesen értjük mi sem, hogy miért nem lehet csak ezeket az embereket) de reméljük a jövőben nem lesz hasonló.

Amint még biztosabb információk birtokába jutunk természetesen majd itt a híreink közt olvashattok róla.

Addig is biztonságos repülést és jó olvasgatást, Parancsnokok!

 

Információ a szerzőről

WarHead

Egy, a harmincas éveihez közeledő programozó, jelenleg Belgiumban él és sok közösségi/nyílt forrású projekten dolgozik. Az Elite-el gyerekfejjel 7-8 évesen találkozott először még C64-en. Érdeklődik a világűr iránt és az Elite:Dangerous-t early béta óta támogatja (és teszteli...

Erről beszélnek a többiek

 • velizar

  № #309 @ 2014-11-25 09:31
  Nem vagy bejelentkezve.

  az, ha csak az embereket wipeolják, könnyen kijátszható. átadja a zsetont másvalakinek, aki wipe után némi kezelési költségért visszaadja. és ezt még sokáig lehet láncolni. de legjobb esetben is bekerül a zseton a gazdaságba, és elkezd forogni, ez pedig mennyiségtől függően inflációhoz vezet, értsd, felveri az árakat. a teljes wipe jó megoldás, ha befoltozták a lyukat, mivel mert eddig is szó volt róla, hogy lesz, tehát nem éri meglepetésként a játékosokat.

 • Nimrod

  № #310 @ 2014-11-25 12:37
  Nem vagy bejelentkezve.

  Ha bétás lennék, akkor is teljesen természetesnek tartanám azt hogy az 1.0 megjelenésének a pillanatában full wipe legyen. Ez akkor is alapkövetelmény, ha semmilyen hiba nincs előtte. A béta kapitányok így is bőven elegendő előnyt szereztek már a tapasztalataik által. Még csak az hiányozna, hogy a startvonalnál mindjárt a legelején felsorakozna egy rakás tökig felszerelt felfedezőhajó...

  • Valenhun

   № #311 @ 2014-11-25 13:08
   Nem vagy bejelentkezve.

   Okés, de már Gamma 1.01-s kiadási verzió él. Tehát elméletben már nem Béta hanem Kiadás előtti ajándék idő a Béta tesztereknek. Infláció??? milyen inflációról beszélsz? Itt nincs Player market, ami inflálódhatna. Jelenleg csak NPC market van, ahol időnként újra termelődik a Supply / Demand érték. Az outfittek ára egységes mindenhol, így ott se tud inflálódni. Az űrhajók is egység áron mennek mindenütt. Jelen formában a Pénz a játékban egy dologra kell, az pedig a hajód fejlesztésére és üzemanyag tankolásra/javításra. Ez nem EVE meg WOW, hogy van player market meg AH meg Contracts rendszer, ahol a Player vs Player trade révén elmehetnek az árak. Itt keményen scriptelt és npc vezérelt a piac, így az árak sem tudnak inflálódni. Ami a "tökig felszerelt felfedezőhajó" témát érinti. Valóban nem fair, hogy valaki COBRA-val kezd, más meg SIDEWINDER-rel, de aki COBRA-val kezd az kicsit többet fizetett és tett a játék elkészültéért mint az aki csak az elkészült terméket vette meg. Saját véleményem szerint az lenne egy korrekt húzás, ha 3 részre szednék ezt a WIPE-t. Aki Kickstarteres volt, az eleve sokat tett a játékért, ezért nekik legyen egy alap COBRA MK III meghagyva meg 200.000 kredit, ha ennél több mindenük van, azt elvenni, ha kevesebb, akkor nem változik. A Beta testereknek legyen egy HAULER vagy VIPER MK III és 100.000 kredit, ha ennél több mindenük van, azt elvenni, ha kevesebb, akkor nem változik. A véglegest megvevők meg eleve SIDEWINDER-rel és 100 kredittel indulnak. Lehet savazni :D

   • Nimrod

    № #312 @ 2014-11-25 13:41
    Nem vagy bejelentkezve.

    Jó, a verziószámot benéztem, de nem is az a lényeg, hanem az hogy mikor startol el publikusan. Szerintem semmilyen előnyt nem szabadna pénzért szerezni, de hát ezen már "túlvagyunk" mert mindnyájan MMO-zni fogunk, ugyebár a "lerágott csont" offline-botrány... és egy MMO-ban aki mondjuk 1 év után száll be, az sem várhatja el hogy egyenlőek legyenek az esélyek. De se így se úgy nem fair az előny. Akik támogatók voltak, azok hosszú hónapok óta játszhatnak a játékkal, EZ a jutalmuk. Éppen a refundnál hozták fel ezt mentesítő okként (ami mellesleg jogtalan szvsz, mert a teszterek nem a teljes élményt kapták, és még be is dolgoztak a hibakeresésbe). Szerintem az inflációról nem szóltam egy szót se, ezt gondolom nem nekem címezted, de annyit hozzátennék, hogy ez is egy általam gyűlölt következménye lesz a fantasztikus "dinamikus élmény"nek... :S Mert az tuti hogy hibák meg nagyon trükkös arcok mindig lesznek, amik miatt borulni fog a bili.

   • Valenhun

    № #313 @ 2014-11-25 15:39
    Nem vagy bejelentkezve.

    Az inflációs rész VELIZAR hozzászólására ment, de nem akartam 2 hozzászólást írni :) Egyébként meg minden MMO-ban úgy van, hogy minden a játékkal kapcsolatos adat a Készítők tulajdona s így azt tesznek vele amit akarnak, mi csak bólogathatunk és pisloghatunk csendben :)

   • Nimrod

    № #319 @ 2014-11-26 21:07
    Nem vagy bejelentkezve.

    Na mégsem néztem be a verziószámot, 51-es hírlevélből: "Elite: Dangerous 1.0 will be released on 16th December." :)

   • roland

    № #322 @ 2014-11-27 02:04
    Nem vagy bejelentkezve.

    szerintem az 1.01 az 1.02, 1.03 1.04 es 1.05 is azon a napon lesz kiadva :D

Nem vagy bejelentkezve :-(

Csak bejelentkezve tudsz hozzászólni a témához.

Jelentkezzen be, kapitány!