BETA 3.9 újdonságok

BETA 3.9 újdonságok

Sziasztok!

Bár csak 2 napig lesz aktív a BETA 3.9 -s verziója, jelentős változásokat eszközöltek a készítők, melyeket pár pontban alább is elolvashattok:

Karakter mentések törlése

Újra megint mindenki 1000 kredittel és egy SIDEWINDER-rel kezd. Az összes kartográfiai ismeret törlődött.

Bekerült két új játszható űrhajó, az Orca és a Python

Megújult a GALAXY MAP

Most már a Galaxy Map-on meg lehet venni 24 órára egy naprendszer EXPLORATION, azaz kartográfiai adatait valamint ugyan így 24 órára az adott naprendszer TRADE, azaz Kereskedelmi adatait.

Megújult az OUTFITTING rész

Két részre szedték az eddig egyben kezelt űrhajó részeket. Ezentúl van Fegyverzet (HARDPOINTS), Belső részek (INTERNAL Compartment, stb.) és díszítések (LIVERY). Ha az adott állomáson az űrhajó adott alkatrészéhez van több változat is, azt most már egy KÉK alapon FEHÉR KERESZT jelzi, ezzel is kiemelve azt. Jobb alsó részen most már a kijelölt alkatrész esetén az űrhajó módosult adatait is kijelzi, így megvétel előtt láthatjuk hogyan változik az űrhajó tömege, raktere, energia szintje, stb.

Néhány naprendszert módosult

pl. STYX-ből a Chu Hub stationt kivették a játékból.

Bővült a STATUS ablak

A Jobb oldali űrhajó panelen a Status fül számos új funkcióval bővült, melyek eddig nagyon hiányoztak.

A Jobb oldalon az ELITE titulus elérése eddig csak harc útján volt lehetséges, mostantól lehet Kereskedéssel és Felfedezéssel is ELITE rangot elérni. (400 milliárd rendszer felfedezése talán elég hozzá :) )

Hírnév, reputáció módosulások / Reputation

A jobb oldalon a REPUTATION résznél a 3 fő frakcióval szembeni státuszunk olvasható le. Alatta az adott naprendszerben tevékenykedő kisebb csoportokkal szembeni reputációnk látható.

Pénzügyi módosulások / Finance

Aktuális egyenlegünk (ha véletlenül korábban kilőttek és hitelből fedeztük a hajó pótlását, akkor az is itt látható. A hitel automatikusan törlesztődik amikor pénzhez jutunk (eladunk valamit))

Alatta a biztosítási százalék és összeg található. A Rakomány összege százalékban, az űrhajó összege százalékban, és az űrhajó újra vásárlási összege, ha netán kilőnék alólunk. Ezt érdemes figyelmemmel kísérni.

Statisztikák / Statistics

Nyomon követhetjük, hogy mennyit kerestünk, és mennyit költöttünk. Mennyi vérdíjat szedtünk be és milyen összegben. Milyen bűnlajstromunk van és mennyit ér az életünk. Mennyit kereskedtünk, bányásztunk és fedeztünk fel.

Engedélyek / Permits

Belépési engedélyek. például tudjuk, hogy a SOL rendszerhez majd kelleni fog külön engedély (kivéve az alfa/béta tesztereknek, mert ők megkapják), melyet meg kell szerezni.

Változások a hajók vezérlésében

Eddig a Jumpdrive aktiválása céltól függően változott.

Ezidáig ha rendszeren belüli célt jelöltünk ki a hajó SuperCruise sebességre gyorsult a “J” billentyű megnyomására. Ha azonban egy másik naprendszert jelöltünk ki, akkor rögtön Hipertér ugrást hajtott végre. Ezt változtatták meg úgy, hogy külön gombra tették a Frame Shift Drive (FSD) aktiválást, az FSD to Supercruise (SC) és a FSD to Hyperspace funkciókat. Ez kicsit meglepett, mikor gyanútlanul próbáltam az állomáshoz érve visszatérni SC módból a “J” billentyűvel, de nem sikerült.

 

A teljes changelog itt olvasható angol nyelven

Információ a szerzőről

Valenhun

33 éves humanoid életforma a SOL naprendszer 3. bolygójáról. ELITE-tel kapcsolatban 1985 óta, aztán a két folytatás is megvolt. A XXI. század eleje óta MMO játékos aktívan, ezért sok MMO-ban megfordultam....

Erről beszélnek a többiek

 • Andras Kiraly

  № #237 @ 2014-11-21 09:10
  Nem vagy bejelentkezve.

  Szerintem jó irányba haladnak, sok olyan apróság is lett amik nagyon fontosak a kényelmes játék szempontjából, pl belépve a rendszerbe a baloldali menüből is látni lehet, melyik állomás melyik típusú stb. Marha kíváncsian várom a holnapot, hogy mit lehet még ehhez hozzátenni, remélem megkapjuk akkor a plusz hajónkat és a festés pakkot is végre.

  • [HUN] WarHead

   № #238 @ 2014-11-21 13:03
   Nem vagy bejelentkezve.

   Igen nekem is pozitiv volt a valtoztatas minden teren sajnos a hajokat ugye nem tudtuk most kiprobalni de ugy altalanossagban ertem. A jatek sztem mar eddig is nagyon szep volt de vegre osszeallni latszik egy kerek egesznek. Tetszenek az uj hangok is es az SCben mellettunk elhalado masik hajo effektje is h kicsit megdobja a hajonkat:) igen biztosan megkapjuk:)

 • Daxolon

  № #239 @ 2014-11-21 17:58
  Nem vagy bejelentkezve.

  Én azért remélem nem csak a harcról fog szólni az egész. :)

 • Nissifer

  № #240 @ 2014-11-21 18:08
  Nem vagy bejelentkezve.

  1.) Ez a biztosításos dolog hogyan működik a játékban? Pl. van 100 egységnyi értékű hajóm. X napra mennyi a biztosítás díja? (Agyalok rajta, hogy a 25% kedvezmény miatt átmegyek teszternek a sima előfizetéses accountomból.) 2.) Hitelt lehet felvenni majd valamiféle banktól? ;) 3.) Másik játékosnak úgy tudom lehet pénzt és árut adni. Szerződésekkel mi a helyzet (pl. kölcsön) ? 4.) Ha kilövik a user alól a hajót, akkor pontosan mi történik? Kiszabott fejpénz gondolom törlődik, hajó, fegyverzet, rakomány bukta. Statisztikák maradnak (pl. kilőtt hajók száma, rang, reputáció)?

  • Valenhun

   № #241 @ 2014-11-21 18:18
   Nem vagy bejelentkezve.

   4.) Ha kilövik a hajót, akkor az alábbi történik: - vérdíj megmard a fejeden - alap hajót (SIDEWINDER)-t kapsz 1000 creditért - felárért a régi hajót megveheted alap kivitelben - további felárért a régi hajó extráit is megveheted pl. kilövés elött van egy COBRA MK III-d, ami ér kb. 500.000-t. Készpénzed 100.000, raktérben 300.000 értékű árú. Kilövéskor megveheted a COBRA MK III-t kb. 20.000 között, és az általad fejlesztett cuccokat kb. 150.000-rt, de az árút bukod. Ezért a pénzed alakulása 100.000-20.000-150.000 azaz marad nálad 1.000 de hitelként feltüntetésre kerül 70.000, amit lassan vissza tudsz törleszteni. pl. Ha eladod a hajód vagy kereskedéssel/küldetéssel szerzel pénzt, akkor annak x% -a a hitel törlesztésére fordítódik.

   • Nissifer

    № #246 @ 2014-11-21 22:55
    Nem vagy bejelentkezve.

    Köszi az infót. Hmm.. anélkül, hogy tanácsot adnák, halkan megjegyzem, ez a rendszer némi gyors cash visszaéléshez vezethet. ;)

 • Chob

  № #242 @ 2014-11-21 18:54
  Nem vagy bejelentkezve.

  Tegnap amikor olvastam a change logot, akkor csak fogtam a fejem, hogy mennyi minden bekerült. Őszintén egy mai meglepetés newsletter-nek örülnék, mint ahogy szerintem mindenki más. Viszont az, hogy gamma végével lesz még egy wipe, amiatt kicsit eltöprengtem, hogy mennyire farmoljak. Szerintem már normálisan a megjelenés után fogok játszani. Persze ez a wipe várható volt, fel voltam rá készülve.

  • [HUN] WarHead

   № #244 @ 2014-11-21 19:12
   Nem vagy bejelentkezve.

   En semennyire nem fogok. Tuti lesz indulaskor :) Ha meg nem lesz, sem erdekel, mert ez a kis farm nem sokat dob a latba :) Persze ez szemelyes velemeny :D Apropo, Chob, jossz holnap nezni velunk a Premiere Eventet TeamSpeakre?

   • Chob

    № #245 @ 2014-11-21 19:18
    Nem vagy bejelentkezve.

    Tegnap olvastam, hogy lesz ilyen összejövetel. Ha itthon leszek akkor biztosan felmegyek. :)

 • kalif

  № #261 @ 2014-11-22 09:21
  Nem vagy bejelentkezve.

  Most, hogy van ez a wipe ? Azt írtátok, hogy nov.22 után már nem lesz. Lehet erről tudni vmit ?

  • Kondor

   № #262 @ 2014-11-22 09:45
   Nem vagy bejelentkezve.

   Sajnos semmi biztosat nem tudni erről. Úgy tudom a Frontier bár többször megerősitette, hogy az utolsó wipe a gamma kiadásakor lesz, de az eddigi tapasztalatok alapján ez nem sokat jelent. Ha valakinek van pontosabb információja, kérem ossza meg velünk!

 • kalif

  № #265 @ 2014-11-22 10:20
  Nem vagy bejelentkezve.

  Kösz.Azért az elgondolkoztató, hogy egyszer ezt mondják, máskor mást.Pont azért fizettem 20 Euróval többet, hogy nov.22 után már tudjak "élesben" játszani. Egyébként nem.Picit átverve érzem magam. Ha ezt csinálják most, akkor mi lesz később ? Annyi ígéret van a játékkal kapcsolatban, ezekből akkor mi fog teljesülni ?

  • [HUN] WarHead

   № #271 @ 2014-11-22 13:18
   Nem vagy bejelentkezve.

   Szerintem mar nem lesz wipe. Azt ne felejtsuk el, hogy a WIPE sokszor adatbazisintegritasi / konzisztenciabeli problemak ellen iranyul. Ez meg mindig egy beta a kiadasig, sajnos megtehetik. Eleg sok csapas erte oket, es meg ragjak a fuluket is, hogy mi az, hogy a betasok ennyi elonnyel indulnak, amit teszem hozza en nem tartok elonynek. A jatek syerintem igen szep allapotba kerult, kivancsian varom a ma esti fejlemenyeket :)

 • Nissifer

  № #269 @ 2014-11-22 12:33
  Nem vagy bejelentkezve.

  Hűha, azért most lehet, meg fogtok kövezni, ám én nem látok a "változásokban" (nuku offline, esetleges dec 16.-ai wipe, stb.) akkora nagy hátrányt. Továbbra is úgy gondolom, hogy a csapásirány nagyon jó, ezért sokkal nagyobb horderejű menet közbeni korrekciókat is képes vagyok tolerálni úgy, hogy 100% bizalmam megmarad a játékfejlesztőkkel szemben. Azért, mert azt látom, hogy a módosítások a játék érdekében történnek. Természetesen megértem Kalif az álláspontodat. Azonban úgy gondolom, a teszt időszak, az teszt időszak. A teszterek előnye pedig nem a javak addigi felhalmozása kell, hogy legyen a dec. 16.-án indulókkal szemben, hanem a tapaszatlat, a rendszer ismerete. Ezért nálam pl. teljesen rendben van az, ha x hónap múlva kiderül, lehet real pénzért játékbeli credit-et vásárolni. Mert ezzel csak a fejlesztés menetét, a játék szekerét fogják megtolni a commander kiddie-k, hiszen tapasztalatlanságukból adódóan könnyű prédák maradnak.

  • kalif

   № #270 @ 2014-11-22 13:17
   Nem vagy bejelentkezve.

   Lehet igazad van, de nem szeretem a bizonytalanságot.Ha egyszer megmondanak valamit, akkor azt ne változtassák már meg . Főleg, hogy ezért mi fizettünk. Nem lehet tervezni akkor így semmit. A való életben is szeretem a pontosságot, a kiszámíthatóságot, mert így kevés kellemetlen meglepetés érhet.Szeretem az egyenes, határozott embereket, akik, ha mondanak valamit, akkor az úgy is van. Igazából az zavar, hogy eléggé zűrzavaros ez az egész.Hogy-hogy nem tudják még mindig megmondani, hogy akkor pontosan hogy alakul majd a béta, gamma fázis, mi lesz utána, stb . ? Nincs egy ilyen cégnél tervezés vagy ütemterv, amit be kellene tartani ? Nem igazán értem ezt.Remélem rendbe teszik ezeket a dolgokat hamarosan!

   • [HUN] WarHead

    № #272 @ 2014-11-22 13:19
    Nem vagy bejelentkezve.

    Kalif, ez egy beta. Teszter vagy, tudnod, kell, hogy a betateszt errol szol. de ne aggodj, nem hiszem, hogy lesz wipe. ha megis, nem vesztettel tul sokat :) Persze megertem az aggajod es teljes mertekben igazat adok, de az elobb emlitett tenytol nem tudok eltekinteni.

   • [HUN] WarHead

    № #273 @ 2014-11-22 13:20
    Nem vagy bejelentkezve.

    Az pedig, hogy tobbet fizettel arra iranyult, hogy: tamogasd a jatek fejleszteset, es korai hozzaferest kapj a jatekhoz. Nem hiszem, hogy igertek, hogy ez lesz az utolso wipe. de lehet rosszul emlekszem (na ezert en kapok kovezest)

   • Kondor

    № #274 @ 2014-11-22 14:05
    Nem vagy bejelentkezve.

    Ha a pénzt, javakat, rangot el is veszik esetleg, a tapasztalatot nem tudják. Amig az új játékosok a dokkolást gyakorolják (és sorra pukkannak majd el eközben :) ), te már vigan a krediteket fogod hajkutászni és glory chargereket lősz rommá :D.

   • Nissifer

    № #277 @ 2014-11-22 15:51
    Nem vagy bejelentkezve.

    Bizony, így van. Ha visszaemlékeztek a C64-es Elite-re, ott is csak 2-3 hét után tudtunk profin dokkolni. :D

Nem vagy bejelentkezve :-(

Csak bejelentkezve tudsz hozzászólni a témához.

Jelentkezzen be, kapitány!