E:D Béta 1.2 teszt – Új Űrhajók

E:D Béta 1.2 teszt – Új Űrhajók

Úgy gondoltuk, hogy többeket érdekelhet, hogy mit is kapunk valójában a jövő héten esedékes 1.2-es Wings frissítés kapcsán. Az alábbiakban az új űrhajókat teszteltük, reméljük evvel valamelyest csillapítani tudjuk a várakozás okozta információ éhségeteket!

Cikkünk második része, melyben az egyéb újdonságokat vesszük nagyító alá itt olvasható!


Két új hajót is kapunk az 1.2-vel érkező Wings update-tel. Az egyik a Vulture, ami kimondottan combat, a másik pedig a Fer-De-Lance, ami egy luxus fejvadász hajó lesz. A bétateszt alatt mindkettőt kipróbáltuk és kimondottan élvezetes volt velük a játék. A nagyon jól sikerült dizájnra és az egyedi hajtómű hangokra is büszkék lehetnek a fejlesztők! Alapvetően vadászatra, kalózkodásra érdemes használni ezeket a gépeket. Ebben az árkategóriában szállítási kapacitásuk elhanyagolható. Lássuk a részleteket…

Vulture

Leginkább egy upgradelt Viperhez hasonlítanám, erősebb fegyverzettel és páncélzattal. Első látásra kevésnek tartottam a 2db Large Hardpoint-ot. Kiderült azonban, hogy ez a tűzerő bőven elegendő akár egy Elite Anaconda ellen is. Ezt a gyakorlatban is kipróbáltam egy NPC hajóval. Legnagyobb erőssége mégsem a fegyverzete, hanem a kimagaslóan jó manőverező képessége. Jelenleg az Eagle kivételével, minden hajót megver ezen a téren. Mivel small Landing Padot használ, mindenhol leszállhatunk vele, akár kisebb outpostokon is, ha éppen erre lenne szükségünk. A jelenlegi kínálatból a Cobra és az Imperial Clipper közé lőném be ezt a hajót, kimondottan katonai célokra.

Sajnos vannak hibái is, mint a legtöbb hajónak. Az első az energiagazdálkodás. A4-es Power Plant modulja van (15,60MW), ami sajnos nagyon kevés a megfelelő mennyiségű energiához, főleg az újonnan érkező modulok használatával. Ilyen modul pl. a Shield Booster, ami kimondottan zabálja az áramot. Második problémánk a hajótestből erősen kiemelkedő pilótakabin. Irreális mértékben sérülékeny és az NPC hajók is előszeretettel kilövik a harc első perceiben. A fent említett Anaconda az első három próbálkozásnál kapásból kilőtte a szélvédőmet! Természetesen a középső részt lövik, ezáltal megszűnik a célzó rendszerünk is (negyedszerre sikerült levadásznom, szorosan mögötte maradva). A fejlesztők is tudnak erről a hibáról. Egyelőre annyit reagáltak, hogy „az első szériásoknál gyártási hibák merültek fel”. Remélhetőleg a végleges kiadásban ez a hiba már javítva lesz!

Ha valaki mégis szállítani szeretne a Vulture-al, én max. 54T kapacitásra tudtam feltornászni a cargoját. Árakról még nincs pontos információnk, de Reinforced Alloy árából következtetve (2,5x8.770.245 CR) 22 millió körüli alapárra számíthatunk és még egyszer ennyire a fullos felszereléshez. Ez nem kevés pénz ebben a kategóriában. Reméljük, hogy ennél jóval kedvezőbb hivatalos árakat láthatunk a jövő héten!

Gyártó:                                         Core Dynamics
Ár:                                                 
Biztosítás:                                    
Max. Sebesség:                           210 m/s
Utánégető:                                   340 m/s
Manőverezés:                              9/10
Alap energia pajzsok:                 240
Alap páncélzat:                            160
Saját tömeg:                                 230 T
Szállító kapacitás:                       8 T
Üzemanyag kapacitás:               8 T
Ugrási távolság (üresen):           7,93 Ly
Leszállóhely szükséglet:             Small
Fegyveröblök:                              4 x Utility Mount
Fegyveröblök:                              2 x Large Hardpoint
Belső kiegészítő helyek:             2 x Size 1 Compartment
Belső kiegészítő helyek:             1 x Size 2 Compartment
Belső kiegészítő helyek:             1 x Size 4 Compartment
Belső kiegészítő helyek:             1 x Size 5 Compartment

Forrás: Elite: Dangerous Wiki

Fer-De-Lance

A Fer-De-Lance (továbbiakban FDL) igazi luxushajó. Gyönyörű, gyors, nagyon jól felszerelt és baromi drága. Egy Lamborghinihez hasonlítanám, űrhajó kivitelben :) Igazi élmény vele a repülés. Szerintem a hangját is egy durva sportautótól kölcsönözték. Rendesen pakolhatunk rá fegyvereket, mivel 4db Medium és 1db Huge Hardpoint van rajta. Sajnos az anyagi korlátaim miatt nem tudtam maximálisan felszerelni, ezért csak részleges tapasztalatokat tudtam szerezni a FDL-al kapcsolatban. A5-ös Power Plant + A5-ös Thruster mellett 299-es sebességet és 403-as boostot sikerült elérnem, ami nem rossz eredmény. Manőverezésben szerintem jobb a Cobránál, de nem ér fel a Vulturehoz. Medium Landing Padot használ, tehát itt se lesz gondunk a landolási méretekkel. 70-es cargoig tudtam maximum kibővíteni a szállítókapacitását, de kétlem, hogy ezzel a hajóval bárki is szállítani akarna :) Az árától eltekintve, kategória szerint a Python alá pozícionálnám be. Az említett anyagi okok és a beszerzési nehézségek miatt (4-es fegyvermodulból alig találni jobb minőségűt) csak D2-es fegyverekkel teszteltem a harcot, de így is elég hatékony volt a hajó.

A FDL-nál is találtam problémákat. A pilótakabin kétüléses (ami nem lenne gond, mert van több ilyen hajónk is), viszont a kabinablak vázszerkezete zavar a kilátásban, ami pedig még ennél is rosszabb, az az aszimmetrikus kialakítása. Power Plantból itt már 5-ös modult kapunk (20,40MW), ami jól hangzik, de gyanítom, hogy maxos fegyverekkel már itt is kompromisszumokat kell kötnünk. A legfőbb probléma az árával lesz. A hozzávaló Reinforced Alloy laza 41.026.816 CR, ami az eddig használt két és félszeres szorzóval kb. 102,5 milliós alapárat vizionál, amihez még legalább 30 millió hozzájöhet a fejlesztésekkel! Ennyi pénzt viszont már csak azoknak érhet meg, akik nem tudnak mit kezdeni a fölös millióikkal. Csak remélhetjük, hogy a FDL esetében átgondolják az eddigi árképzést és barátságosabb árat sikerül megálmodniuk a fejlesztőknek. :)

Gyártó:                                         Zorgon Peterson
Ár:                                                 13.862.000 Cr
Biztosítás:                                    0 Cr
Max. Sebesség:                           260 m/s
Utánégető:                                   350 m/s
Manőverezés:                              6/10
Alap energia pajzsok:                 300
Alap páncélzat:                            225
Saját tömeg:                                 250 T
Szállító kapacitás:                        24 T
Üzemanyag kapacitás:               8 T
Ugrási távolság (üresen):           7,04 Ly
Leszállóhely szükséglet:             Medium
Fegyveröblök:                              6 x Utility Mount
Fegyveröblök:                              4 x Medium Hardpoint
Fegyveröblök:                              1 x Huge Hardpoint
Belső kiegészítő helyek:             1 x Size 1 Compartment
Belső kiegészítő helyek:             1 x Size 2 Compartment
Belső kiegészítő helyek:             2 x Size 4 Compartment
Belső kiegészítő helyek:             1 x Size 5 Compartment

Forrás: Elite: Dangerous Wiki

Információ a szerzőről

Duvi

Én vagyok a csapat átlagéletkorának a megrontója, mind a 48 évemmel :) Egy öreg nyomdász, akinek kimaradt az életéből az első Elite, pedig már volt gépem akkoriban. Szeretem a sci-fit és a Pc-s játékokat. Első gépem egy Intel DX4-es Pc volt......

Nem vagy bejelentkezve :-(

Csak bejelentkezve tudsz hozzászólni a témához.

Jelentkezzen be, kapitány!