Elite: Dangerous Hírlevél 45. Szám

Elite: Dangerous Hírlevél 45. Szám

Hamarosan itt van az Elite: Dangerous megjenése, és örömmel értesítünk benneteket hogy egy különleges rendezvénnyel készülünk November 22-re – jegyezzétek fel a dátumot! Továbbá van egy emlékeztetőnk azok számára, akik a kezdetektől fogva támogatnak minket (Kickstarteren és a saját weboldalunon keresztül).

Bemutatjuk a bányászatot, ami egy új tevékenység a Béta 3-ban.

Ezen felül sikerült megegyeznünk egy különleges európai promócióban a Mad Catz-es barátainkkal; limitált példányszámú Saitek X52 és X52 Pro HOTAS játékvezérlőkről.

Legutóbb bejelentettük, hogy a Béta 3-tól kezdve több hajót is birtokolhattok majd. Ez egy hatalmas nagy kiegészítése a játéknak, és hogy elkezd a játékot az Elite: Dangerous Mercenary Edition (E:D Gyűjtői Kiadás – a fordító) – ez egy akciós előrendelői csomag, digitális extrákkal, amely – tartalmaz egy Sidewinder és egy Eagle harci űrrepülőgépet az induláskor!

A csomag jelenleg megvásárolható. Megtalálható a hivatalos oldalon, az új játékosok számára kedvezményes €40 áron, akik pedig már előrendelték a teljes játékot (Béta és minden egyéb eddigi előfizetőt beleértve) ők is megkapják az extrákkal kiegészített előrendelői csomagot a játék megjelenésekor.

Ne feledjétek, az aki már előrendelte a teljes játékot de már nem bírja ki a megjelenésig és játszani szeretne, további €20 ráfordításával máris játszhat! Érdekel a dolog? Látogass el a webes boltunkba, válaszd ki és tedd a kosárba a Béta hozzáférést biztosító csomagot és a kedvezményes ár automatikusan frissül a kedvezményes összegre.

A heti tartalom:

Kiemelt hírünk
Elite: Dangerous Bemutató Rendezvény – 2014.11.22.
Arany van az aszteroidákban – és coltan és palládium, és …
Saitek HOTAS játékvezérlő akció
Kickstarter jutalmak
Newegg „We Own The Night” („Miénk az éjszaka” – a fordító) rendezvény
Új Fórum
Rajongói kérdések, visszajelzések, Ti küldtétek

Kiemelt hírünk

Elite: Dangerous Bemutató Rendezvény – 2014.11.22.

2014. November 22-én az Elite: Dangerous csapata egy különleges rendezvényre készül.

Az Imerial War Museum, Duxfordban (Cambridgeshire, Anglia) ad helyet az Elite: Dangerous bemutatójának! A játék megjelenésének ünnepe, és a csodás közösségünk is adásba kerül az egész világon élő stream-en keresztül a Twitch.tv-n.

Új tartalmak látnak napvilágot, viták és beszélgetések lesznek a fejlesztői csapattal, játék stream lehetőségek és sok más egyéb, fontos bejelentések.

Többféleképpen csatlakozhatsz hozzánk:
– Azok akiknek a Kickstarter-es és egyéb korai támogatói csomagja tartalmazta, meghívást kapnak Angliába a rendezvényre, hogy csatlakozzanak David-hez és a fejlesztőkhöz Duxford-ban.
– Ezen felül korlátolt számban biztosítani tudunk jegyeket erre a különleges alkalomra – érkezési sorrend alapján. A jegyek £50 –ba kerülnek és az Elite: Dangerous webes boltjában kerülnek értékesítésre Angol idő szerint 9 órától (ez Mo-hoz képest +1 óra – a fordító), Október 24-én, Pénteken.
– Az esemény közvetítésre kerül majd a Twitch.tv-n, így bárhol vagytok a világban tudtok hozzá csatlakozni, és részt venni a rendezvényen.
– A közvetítés felvételre is kerül, amit közzéteszünk majd, így később is megtekinthetitek az eseményeket.

Mindegy hogy csatlakozol hozzánk, de jegyezzétek fel a dátumot, 2014. November 14-e.

Arany van az aszteroidákban – és coltan és palládium, és …

A Béta 3 október 28-i elrajtolása után lesz először lehetőséged hogy bányássz, és hogy ebből pénzt csinálhass.

Amilyen látványos a Tejútrendszer, olyan jövedelmező is lehet – a folyamatok amelyek galaxisunkat formálták meglehetősen sok ásványi anyagokat és érceket szórtak szét és rejtettek el az égitestekben.

Október 28-tól kezdve lehetőséged lesz ezeket kibányászni és bevételt termelni értékesítésükkel. Két eszközre lesz szükséged ehhez – egy bányász lézerre és egy kitermelő modulra. Miután beazonosítottad a kitermelendő anyagot, a lézerreel állhatsz neki kigyűjteni azt.

Ez a művelet szikladarabokat szakít majd le, amelyeket átvizsgálhatsz, és a rakomány gyűjtő segítségével (cargo scoop) szedheted fel az értékes darabokat. Amint ezek biztonságosan a fedélzetre kerültek, a kitermelő modul ezekből kiválasztja az értékes részeket. Elég nagy a variációs lehetőség az aszteroidák között, még egy fémekben gazdag aszteroida gyűrűben is, így ha jó nyomon jársz addig ne hagyd abba a kitermelést amíg a rakodó tered tele nincs!


Minél látogatottabb részén vagy az űrnek, annál többször fogod tapasztalni, hogy mások nyomdokain jársz – szűkös zsákmányra számíthatsz. Nagyobb az esélye annak, hogy magas haszonnal kecsegtető területekre bukkansz a még felfedezetlen űrben.

Meg tudod majd tartani a féltve őrzött titkodat a kíváncsiskodó szemek elől? Meg tudod akadályozni, hogy előled mások szedjék fel az általad kibányászott anyagokat?

Már csak Október 28-ig kell várnunk, hogy ez kiderüljön!

Saitek HOTAS játékvezérlő akció

Ahogy járjuk a világot és Elite: Dangerous bemutatókat tartunk világszerte észrevettük, hogy milyen sokan élvezik a játékot a HOTAS játékvezérlővel. Ezért összeálltunk a Mad Catz-el és most limitált példányszámban kínálunk Saitek X52 és X52 Pro játékvezérlőket, akciós áron. Jelenleg ez az ajánlat csak Európából érhető el.

Mindkét játélvezérlő megvásárolható online boltunkban, amíg a készlet tart.

Van kettő darab X52 Pro vezérlőnk amit elajándékozunk – ez az ajánlat mindenki számára elérhető! Ha nyerni szeretnél, küldd el a legjobb repülés-rásegítés nélküli (flight assist off) videódat a community@frontier.co.uk címre, és mi kiválasztjuk a két nyertes videót. A verseny Október 28-án, kedden ér véget, amikor a Béta 3 elindul, valamint a bírák döntése is végleges.

Kickstarter jutalmak

Marketing csapatunk jelenleg nagyon elfoglalt a különböző Kickstarter-es és egyéb támogatói ajándékok összegyűjtésével. Mindenkit egyesével értesíteni fogunk, amikor a csomag kész a szállításra.

Van egy fontos dolog támogatóin számára. Azok akik az alábbi dolgok közül elnevezhetnek egyet-egyet, ezt Október 24-ig meg kell tennetek, ha még nem tettétek. 24-e után már nem tudunk elfogadni újabb elnevezési kérelmeket, úgyhogy kérünk benneteket, hogy lépjetek be a támogatói alkalmazásba és küldjétek el a választott neveiteket.

– NJK nevek (Nem Játékos Karakter – Non-Playing Character (NPC))
– Űrállomás (space station) nevek
– Bolygó nevek
– ’Jameson’ nevek (jétékbeli, választott neved – a fordító)
– Csillag rendszerek

Newegg „We Own The Night” („Miénk az éjszaka” – a fordító) rendezvény

November 8-án csatlakozunk a Newegg.com online forgalmazóhoz a The House of Blues-ban (Anaheim, California) az általuk rendezett „We Own The Night” („Miénk az éjszaka” – a fordító) rendezvényen.

A rendezvény részleteiről bővebben ezen a weboldalon olvashattok.

Mi ott leszünk, hogy több PC-n bemutassuk az Elite: Dangerous-t, szóval ha a közelben vagy, csatlakozz hozzánk!

Új Fórum

Október 23-án, csütörtöki napon a hivatalos fórum teljes felújításon esik majd át. Ez azt jelenti, hogy délelőtt 11 órától kezdve a fórumok elérhetetlenek lesznek, körülbelül 6 órán át.

Következő hét elején a fórumon lesz egy új téma, amely tartalmazni fogja a tejles változtatási listát, amelyből néhány elemet most megosztunk veletek:
– friss, új dizájn, amely magában tartalmaz egy opcionális, optimalizáld gyorsan töltődő témát
– tartalom fóguszált, felhasználó barát felhasználói felület (UI)
– további linkek közösségi oldalakra, hogy az érdekes dolgokat könnyen megoszthassátok

Rajongói kérdések, visszajelzések, Ti küldtétek

Tommy TTK készítette az alábbi lenyűgöző videót. Nemcsak a videót vette fel és szerkesztette, de a zenét is saját maga készítette.

Cmdr Tremor Redditen osztotta meg ezt a csodálatos képet Hemsut rendszerről, melyet Cobra MKIII-jából készített.

’Scourage’ a legújabb videó Insinona repülés-rásegítés nélküli videó sorozatából

Sleepless Knight Youtube-on szokatlan módon kezdte Elite: Dangerous videóját, amelyet Az időutazó (Quantom Leap) című sorozat ihletett.

Rabid_communicator egy szolgálatban lévő Bolygóközi Rendfenntartó Egységet kapott lencsevégre, amelyi így szórakozott: ’ Rendfenntartó Egység űrfánkot gyárt… vagy űr tornádót? ’


Ezt a meglepő képet a Brunton előörsről @andersondegrear készítette a mélyűr felfedezése közben.


JuneBeatle Reddit-en meséli el történetét egy váratlan barátságról az Elite: Dangerous-ban:

„El akartam mesélni a tapasztalatomat a múlt héten történtekről, mivel ez még szórakoztatóbbá tette számomra a játékot. Éppen fejvadász körúton voltam az irányjeladó környékén (Navigation Beacon), amikor is figyelmes lettem a következő felugró üzenetre – „Szép Viper!” Soha nem figyeltem igazán az üzeneteket, azon kívül, hogy melyik NJK (NPC) körözött űrhajó küldte azokat. Szóval visszaüzentem: „Köszönöm! Igazi játékos vagy?” és íme egy élő személy volt az.

Talán ez teljesen szokványos más pilótának, de ez volt az első igazi üzenetváltásom egy másik valódi játékossal, azon kívül hogy a radaron látom a sárga (és néha sajnos piros) hárömszög jeleiket.

Röviden beszélgettünk a Viper hajóink felszereléseiről, majd külön útakon mentünk tovább vérdíjakra vadászva… 5 perccel később azonban összefutottam egy nagyon gyanúsan kinéző, körözött Ananconda-val… azonnal üzenetet küldtem „Van kedved ezt az Anaconda-t csapatban legyűrni?” – nem jött válasz, aztán rájöttem, hogy lehet, hogy Ő sem olvassa az üzeneteket, így egyedül álltam neki a harcnak (merész húzás, tudom). Az Anaconda-nak voltak hátsó automatikus lövegtornyai, amelyek elég rendesen megtépáztak, egyből 20%-ra lőtte a hajótestet. Amikor menekülőre fogtam, az új „barátom” éppen átviharzott a képernyőn Multi-Cannon-jait az Anaconda arcába ürítve, így vonva el a figyelmét rólam! Visszafordultam hát, és 2 percnyi rohamozás után – hol én, hol barátom futott neki – végre leterítettük áldozatunkat.

Lelkiismeret furdalásom volt, hogy a fejemre kaptam a 40 000 credit vérdíjat, de azt mondták, hogy rendben van, és hogy ezt volt a legnagyobb élményük ezidáig az E:D-ban. Még körülbelül 20 percet töltöttünk külön-külön vadászattal, majd össze-össze álltunk egy-egy Anaconda megjelenésekor (2 további alkalommal, sajnos megint én kaptam a vérdíjat a fejemre – azóta is gyötör a lelkiismeret), majd mindketten mentünk a dolgunkra a lőszerünk elfogyása után. Egy elfogadott barátság felkérés után búcsúztam, viszlát.

Én imádtam ezt, és a mai napig ez a legnagyobb játék élményem az E:D-ben. Van bárki más, aki barátságot kötött odakint, a hűvös, fagyos, végtelen űrben?”

Örömmel jelentjük be, hogy az Elite: Dangerous könyv verseny nyertese – Taylor Goehring, az alábbi lenyűgöző kép feltöltésével.

Ez volt a 45. Hírlevelünk – köszönjük, hogy olvastad és támogatsz bennünket és az Elite: Dangerous fejlesztését.

További Hírlevelek magyarítását a fórumon megtalálod.

Ahogy eddig is és a továbbiakban is, ha szeretnél valamiről bővebbel hallani, vagy valami kérdésed van, írj nekünk az elite-newsletter@frotier.co.uk címre.

Amennyiben észrevételed, kérdésed, vagy hozzáfűzni valód van a magyarított hírlevelekkel, vagy az elitedangerous.hu-val kapcsolatban, hagyjatok üzenetet itt, a fórumban, vagy írjatok az editors@elitedangerous.hu e-mail címre esetleg írjatok hozzászólást itt a cikk alatt közvetlen.

Forrás: Elite: Dangerous Newsletter #45

Információ a szerzőről

Athalay

Mérnök informatikus, családos. C64-en ismerkedett az Elite-tel, melyet Elite minősítésig nyüstölt. A folytatásokkal már csak nagyon későn találkozott, így azok kimaradtak számára. E:D-t Kickstarter óta támgatja, követi. Érdeklődik, szereti a világűrrel kapcsolatos híreket, információkat,...

Nem vagy bejelentkezve :-(

Csak bejelentkezve tudsz hozzászólni a témához.

Jelentkezzen be, kapitány!