Elite: Dangerous Hírlevél 48. Szám

Elite: Dangerous Hírlevél 48. Szám

Örömmel jelentjük be, hogy az Elite Dangerous hivatalos megjelenési dátuma 2014. December 16, Kedd!

Már csak 15 nap van hátra, hogy Bétateszter lehess, hogy azonnal elkezdhess játszani és kihasználhasd minden előnyét annak, hogy a bétaverzióval játszhatsz.

Továbbá már csak 39 nap van hátra, hogy előrendelhesd a játékot és megszerezd egyúttal az Elite: Dangerous Mercenary Edition kiegészítő tartalmát és a vele járó £4.99 (~2000 Ft) -os kedvezményt.

Amennyiben már rendelkezel a végleges játék előrendelésével továbbra is részt vehetsz a bétában és élvezheted annak minden velejáróját egy egyszeri £15 (~6000 Ft) -os járulékos költségért.

Felkeltettük az érdeklődésed? Irány a bolt, rakd a Béta verziót a kosárba és a leértékelt ár lesz felszámolva a fizetéskor.

Végül, de nem utolsó sorban a 48-as hírlevélben elmagyarázzuk miért raktunk Mac specifikus termékeket is a boltba.

A heti tartalom

  • Kiemelt hírünk
  • Elite: Dangerous megjelenési dátum
  • Hírek a Mac felhasználóknak
  • Emlékeztető: A béta November 22-én lezárul
  • Elite: Dangerous Bemutató Rendezvény – 2014. November 14.
  • Rajongói visszajelzések, Ti küldtétek

Kiemelt hírünk

Elite: Dangerous megjelenési dátum

A játék 2014 December 16-án fog megjelenni és webes bolton keresztül lesz elérhető amit akár már most is előrendelhetsz.

A látottak és a felbecsülhetetlen visszajelzéseitekkel és támogatásotokkal a nyilvánosság előtt elkészítettük az Elite: Dangerous-t. Már az is hihetetlen élmény, hogy megoszthattuk a fejlesztést egy ilyen támogató és lelkes közösséggel. Ezúton köszönjük a lehetőséget és ígérjük, hogy a továbbiakban is nyíltan részt vehetnek majd a megnövekedett játékos közösség tagjai az Elite: Dangerous élmény fejlesztésében mind a megjelenésig és utána is.

Immáron már csak 39 napra vagy attól, hogy átvedd az irányítást az űrhajód felett és elkezdhesd a személyes kalandod az elképesztően fantasztikus, lélegzetelállító galaxisunkban.

Biztonságos repülést, parancsnok!

Hírek a Mac felhasználóknak

Szeretnénk tisztázni, hogy az Elite: Dangerous megvásárlása most mit jelent mindenki számára.

Mindenki aki megvásárolta vagy aki meg fogja vásárolni a játékot lehetősége lesz letölteni mind a PC-s és MAC-es verziót is ahogy azok elérhetővé válnak, mindezt további plusz költség nélkül. Az Elite: Dangerous a PC-s megjelenést követő évben lesz elérhető Mac-re. Hogy érthető legyen, ha van PC-d is és Mac-ed is és váltani akarsz a kettő közt, bármikor megteheted majd akárhányszor csak szeretnéd, hiszen a mentésed a ‘felhőben’ tárolódik.

Ugyanakkor ez azt is jelenti, hogy Alfa és Béta teszter is lesz mindaz, aki Mac-en szeretne játszani ha azelőtt csatlakozik a tához mielőtt az lezárulna november 22-én. Ők automatikusan részt vesznek majd a Mac-es bétatesztben (a részletek később lesznek közzétéve) amikor a tesztfázis elkezdődik mindenféle költség nélkül.

Van egy új Mac központú termékoldal a webes boltunkban, hogy letisztázzuk ezt, de bármelyik részen is veszed meg a játékot ugyanazzal az eredménnyel jár – hozzáférést kapsz a PC-s verzióhoz amikor megjelenik és a Mac-hez is amikor az is elérhetővé válik. Azok a Mac-es játékosok akik most előre megveszik megkapják az összes PC-s verziós előrendelői kedvezményt (beleértve az elővételi kedvezményes árat) és ha van hozzáférésük PC-hez (vagy például azok akiknek telepítve van a Bootcamp) addig is játszhatják a PC-s verziót amint az megjelenik December 16-án.

Emlékeztető, a Béta November 22-én lezárul

Ha Te is béta megrendelő szeretnél lenni (PC-s és/vagy Mac-es) már csak November 22-ig van időd, hogy csatlakozz és megkapd az összes eddigi és későbbi előnyőket is amiket Béta hozzáférés tartalmaz, illetve tartalmazni fog.

Minden Alpha és Béta játékos kapni fog egy kiadás előtti “Előnézeti” verziót (melyet az előzőekben Gammának hívtunk fejlesztői nyelven) November 22-én amivel tovább folytathatja a játékot. Ezen kívül megkapja az összes frissítést is így segíthet nekünk ellenőrizni a játékot mielőtt az véglegesen megjelenik December 16-án.

November 22-ig még van lehetőséged bétára frissíteni ha már előrendelted a játékot, mely csak £15 (~6000 Ft) járulékos költséggel jár neked. Csak látogass el a webes boltunkba, rakd be a Bétát a kosaradba és a kedvezményes ár lesz hozzáadva a kosaradhoz a fizetésnél.

Mégegyszer, őszinte köszönet jár mindenkinek aki támogatott minket ezen a folyamaton keresztül.

Elite: Dangerous Bemutató Rendezvény 2014.11.22

Egyre közelebb az Elite: Dangerous Bemutató rendezvénye. Már csak pár jegy maradt a boltban, hogy ha Te is el szeretnél jönni. A jegyek árusítása November 10-én éjfélkor (GMT) ér véget. Az ajtók 18 órakor fognak nyílni és a rendezvény 18.30-kor fog kezdődni 2014. November 22-én.

Ne felejtsd el, hogy ha személyesen nem tudsz megjelenni a rendezvényen végigkövetheted majd élőben a Twitch csatornánkon az éjszaka folyamán.

Ha nem tudsz megjelenni, akkor is küldd el nekünk az Elite: Dangerous-el kapcsolatos alkotásaidat amelyek így jó eséllyel ki is kerülhetnek a rajongói zónába – sőt talán még aláírásra is kerülhetnek David Braben által.

Ti küldtétek

FlyingGrindyWheels Redditen leírta az első élményét amint egy másik játékos megpróbálta eltéríteni a Hauler-jét.

Szóval a felfedezésre kialakított Hauleremben vagyok egy önként vállalt felderítő küldetésen a Beta3-ban bejárható területeken keresztül. Messze járok, távol iBootis vagy Eranin környékétől, ezen a ponton más játékosokkal való összefutás aggodalma nélkül. 

Miután a bolygóközi utazás megszakítása (interdiction) elkezdődött pár másodpercembe telt mire rájöttem, hogy ez nem a szokásos rendszerbeni ellenőrzés. Teljesen elkerülte a figyelmem a másik játékos a radaron mikor beléptem a rendszerbe. Nem volt idő miértekre és hogyanokra. Tudtam, hogy elveszítek mindent ha elbukom. Az egyetlen fegyver amim volt egy réges régen vásárolt bányászlézer volt, hogy a jövőben fémek kutatása után nézzek majd. A számítógépem nagyon-nagyon sok csillagászati adatot tartalmazott annak reményében, hogy egyszer jutalomra válthatom azokat, amikor visszatérek a sűrűn lakott rendszerekbe. De a legrosszabb az összes közül az lenne, ha rekonstuálnom kellene az eddigi lépéseimet egy esetleges újraéledés alkalmával, hogy visszatérhessek a jelenlegi pozíciómba. Valószínűleg elvenné a kedvemet a játéktól, ha újra nagyon messziről kellene elindulnom. Mindezt félretettem és az űrszamaram manőverezésére koncentráltam, a harcra, hogy fénysebességben tarthassam űrhajómat (ez szükséges az ‘interdiction’ kivédéséhez – a fordító). És ez egy igazi küzdelem volt.

Éppencsak elegendő időm volt, hogy kommunikációs csatornát nyissak felé és lebeszéljem őt mielőtt másodszorra is megpróbálta, de a második alkalommal én voltam fölényben. A harmadik próbálkozástól félve felkészültem, hogy átugorjak egy másik rendszerbe mikor üldözőm eltűnt a radarról néhány NJK (nem játékos karakter / NPC)-val együtt. Ezek után visszatértem a csillagomhoz és begyűjtöttam a letapogatás adatait amiért jöttem és további esemény nélkül hagytam el a helyet.

Tisztelgek előtted Sidewinder srác, akárkicsoda is voltál.~ FlyingGrindyWheels

Caiburn mesélt el egy megható történetet édesapjáról a Frontier Fórumon – a történetre érkező, szívből jövő válaszokat elolvashatjátok az fórumon.

Jamie Lawson Oakbrook akart valamin dolgozni a fiával az iskolai szünet alatt – úgy döntöttek, hogy készítenek egy játékos ülést, amiből az Elite: Dangerous-t tudják játszani majd. A projekteről készült blogot, amit Jamie készített el, amelyen lépésről-lépésre követhetitek a munkálatokat, itt nézhetitek meg.

Titus Balls a Wonders of the Galaxy (A Galaxis csodái – a fordító) sorozatával újfent emlékeztetett bennünket azokra a csodálatos látványokra, amiket az Elite: Dangerous-ban élhetünk át.

John Ackerley Twitteren mutatta be ezt a házilag készített Elite karórát.

Majd később a tovább fejlesztett 2.0-ás változattal is előrukkolt.

Az Elite Archives Book kickstarteres kampánya sikeresen elérte célját az elmúlt héten, ami azt jelenti, hogy ez a fantasztikus könyv az ELITE 30 éves történetéről el fog készülni!

Még nem túl késő, hogy csatlakozz a támogatókhoz, ugyanis a kampány November 8-án, délután 2 órakor (holnap után) ér véget, és ez az utolsó lehetőségetek hogy elvigyetek egyet a kickstarter-es exkluzívek közül.

Elite Archives Weboldal

Elite Archives Könyv Kickstarter kampány

Ez volt a 48. Hírlevelünk – köszönjük, hogy olvastad és támogatsz bennünket és az Elite: Dangerous fejlesztését.

Ahogy eddig is és a továbbiakban is, ha szeretnél valamiről bővebben hallani, vagy valami kérdésed van, írj nekünk az elite-newsletter@frotier.co.uk címre.

Amennyiben észrevételed, kérdésed, vagy hozzáfűzni valód van a magyarított hírlevelekkel, vagy az elitedangerous.hu-val kapcsolatban, hagyjatok üzenetet itt, a fórumban, vagy írjatok az editors@elitedangerous.hu e-mail címre esetleg írjatok hozzászólást itt a cikk alatt közvetlen.

Forrás: Elite: Dangerous Newsletter #48

Információ a szerzőről

WarHead

Egy, a harmincas éveihez közeledő programozó, jelenleg Belgiumban él és sok közösségi/nyílt forrású projekten dolgozik. Az Elite-el gyerekfejjel 7-8 évesen találkozott először még C64-en. Érdeklődik a világűr iránt és az Elite:Dangerous-t early béta óta támogatja (és teszteli...

Nem vagy bejelentkezve :-(

Csak bejelentkezve tudsz hozzászólni a témához.

Jelentkezzen be, kapitány!