Elite: Dangerous Hírlevél 53. Szám

Elite: Dangerous Hírlevél 53. Szám

A Gamma 2 jól halad szerdai megjelenése után, úgyhogy néhány pillantást vetünk az újdonságokra.

Ezen kívül további betekintést adunk a hatalmi harcba, hogy boldogul-e a gyengélkedő Császár, amelyet December 16 után tapasztalgattok meg az Elite: Dangerous 1.0-ban.

Már csak 4 nap maradt hátra, hogy előrendelhessétek a játékot, és megkapjátok az Elite: Dangerous Mercenary Edition-t egy extra ingyenes Eagle űrrepülővel, amelyet dokkolva találtok egy másodlagos, játékbeli űrállomáson, továbbá egy digitális könyvet, művészi rajzokkal, egy exkluzív hajófestés csomagot és egy “első nap” hajó matricát, mindezt £4.99 (~2000 Ft) kedvezménnyel. Megvásárolható most.

A játék előrendelése azonnali hozzáférést ad az egyszemélyes harci oktató demóhoz, hogy gyakorolhasd a pilóta képességeidet.

A HETI TARTALOM:

  • Kiemelt hírünk
  • Nem lesz Wipe az Elite: Dangerous 1.00 megjelenésével
  • Adder és Lakon Type 7 játszható űrhajók
  • Filmes játékbemutatónk megjelent
  • A Crimson Állam felemelkedése
  • A Kancellár felszólal
  • Rajongói kérdések, visszajelzések, Ti küldtétek

Kiemelt hírünk

A titkunk kiderült! Gratulálunk Goldenvale Parancsnoknak Redditen, Ő volt az első, aki felfedezte a meglepetést a Gamma 2-ben – a Voyager 2 benne van a játékban, még mindig utazik és a megfelelő helyen található a 3300-as évhez képest.

Valójában ez csak az egyik meglepetés, ami bekerült a Gammába…

Nem lesz Wipe az Elite: Dangerous 1.00 megjelenésével

(Wipe  – a felhasználói adatok alap értékre való visszaállítása – a fordító)

A Gamma 2.00 a hét elején jelent meg. Ez a verzió előkészíti a jövő heti megjelenést. Tovább folytatjuk a napi szintű javításokat, hogy a felmerülő problémákat orvosoljuk.

Döntöttünk arról is, hogy nem lesz szükségünk wipe-ra, ahogy terveztük, szóval a hajóitok, credit egyenlegeitek, pozíciótok továbbvihetitek az Elite: Dangerous 1.00-ba!

Adder és Lakon Type 7 játszható űrhajók

Az Adder egy belépő szintű felfedező hajó a Zorgon Petterson-tól, amely kiegészíti a Core Dynamics Eagle (harci) és Hauler (kereskedő) űrhajó kínálatot. Tisztességes ugró távolsága mellett az Adder megfelelő számú bővítő modulnak ad helyet, hogy különböző kiegészítőkkel – melyekre szükséged lehet – felszerelkezve indulhass az ismeretlenbe!

A Lakon Type 7 egy tágas, praktikus középosztályú kiegészítése a Lakon rendíthetetlen szállító hajó kínálatának. A rakodótér kapta a prioritást itt is, de ahogy istálló társait is, a Type 7-et is úgy építették, hogy tartós legyen, és elég sok tűzerővel elbírjon.

Filmes játékbemutatónk megjelent

A szerdai napon megjelent filmes játékbemutatónk.

A zene az “Out of the Black” a Royal Blood-tól – öröm számunkra, hogy ilyen kiváló munkát mutathatunk be egy feltörekvő Brit zenekartól, promóciónk támogatása alkalmával.

A Crimson Állam felemelkedése

Annak ellenére, hogy a történet még nem kezdődött el, a galaxis szimulációs elemei már élesítve vannak. Ez az, ahol figyelemmel követjük a játékosok döntéseinek összesített hatását a galaxison, amelyre a rendszer annak megfelelően válaszol. A Parancsnokok nem vesztegették az idejüket, hogy ezt saját céljaikra használják…

Történt néhány érdekes fejlemény a Lugh rendszerben, amely békés, Föderáció által felügyelt rendszer volt a múlt hétig.

“orfeboy” a Crimson State Group provokátoraként kezdett el tevékenykedni:

Az évszázadok során voltak, akik megtehették, hogy a Lugh rendszerbe költözzenek, hogy közelebb legyenek a figyelem középpontjához és egy földalatti mozgalomhoz, amely az évszázadok során kinőtte magát egy a napjainkban figyelemre méltó, kisebbségi frakcióvá.

Mindig üldözöttek voltak és vadásztak rájuk a múltban, mára egy erővé szervezték soraikat a rendszerben, ahol minden jogért, amelyet birtokolnak megharcoltak és megdolgoztak. De többé nem fogadják el az elnyomást.

Most azt akarjuk, ami jogosan a miénk! Az istentisztelet a nagy Lugh Isten előtt többé nem lesz elnyomva, mi fogunk uralkodni ebben a szektorban, és kiűzzük az elnyomó Föderációt ebből a rendszerből és függetlenné kikiáltjuk ki Lugh-ot!

Ehhez kérjük a támogatásotokat.
Gyertek a Lugh-hoz. Küldetést csak a ‘Crimson State Group’-nak csináljatok.
Szükségünk van puskákra és fegyverekre, hogy sereget gyűjtsünk a felkelésünkhöz.
A számunk kevés, de elhatározásunk állhatatos!
Nem fogunk elbukni.
Nem bukhatunk el.
Nem szabad elbuknunk!

Sokak segítségével a kampány növelte a Crimson State befolyását a rendszerben. Ezeknek a soroknak az írásáig egészen odáig, hogy kisebbségi frakcióból a rendszer a polgárháború kitörésének határán van.

Crimson State Group

Érdekes látni, ahogy különböző érdekeltségű emberek csatlakoznak – néhányuk a hadjárathoz, míg mások teljesen máshogy próbálják kihasználni a helyzetet, hogy nyereséghez juthassanak!

Ugyanúgy, ahogy a piaci árakat befolyásolja minden egyes kereskedés, amely hozzájárul a kereslet – kínálat alakulásához, a frakciók hatalmára és végső soron a rendszer sorsára is befolyással vannak a játékosok egyéni döntései, akciói, amelyek hozzájárulnak az erőviszonyok kialakulásához.

Az események, amelyek a Lugh rendszerben történtek a Frontier beavatkozása nélkül formálódtak. A játékosok által befolyásolt elbeszélések, mint ez is, fantasztikus alapul szolgálnak, vagy kiegészítik,  a játékmesteri (Gamesmaster) beavatkozásokat és az arra adott reakciókat, például egy nagyhatalom válasza egy összehangolt, több rendszert lefedő támadásra.

Amint a történet elkezdődik, lehetőséged lesz befolyásolni azt – azokon a dinamikus mechanizmusokon keresztül, amelyeket akcióban is láthattatok az elmúlt napokban.

Ha már itt tartunk…

A Kancellár felszólal

A Császári Palota kiadott egy közleményt, amelyben tudatják, ugyan a Császár nem érzi jól magát, az mégsem olyan komoly, mint azt néhányan a tudósítók közül sugallják. Ennek ellenére a spekulációk mindennaposak. A Kancellár, Anders Blaine Szenátor, megpróbálta elfojtani a találgatásokat:

A nagy Hengist Császár hosszú ideje nem vesz részt a politikai életben. Ez egy szörnyű veszteség mindannyiunk számára, hogy Ő nem érzi jól magát, de még ha a legrosszabb is jön el és a hőn szeretett Császárunk el is hunyna, lesz új koronázás, lesz látványos ceremónia és néhány nagy rendezvény, de semmi sem fog igazán változni. A Szenátus és jómagam fogjuk tovább irányítani a Birodalmat.

Azt mondják, hogy a tettek hangosabban beszélnek a szavaknál, és a Birodalom területén lévő néhány hajógyár tapasztalta alapján úgy tűnik, hogy számos Birodalmi Csatacirkálót (Imperial Interdictors) koncentrálnak egyes Szenátorok, amelyek harcra készek teljes osztag vadászgéppel kiegészülve. Ezt kihangsúlyozza a szabad piacon csökkentett számban megjelenő újépítésű hajók jelenléte is.

Mind az öt rabszolgaszállító hajó, Torval Szenátor “végrehajtói” – óriási, harc edzett csatacirkálók (Interdictors) – elhagyta a kikötőt, és a luxus felszerelésű, előkelő osztályú (Majestic Class) “Xanadu” jachtja, amely még mindig képes odacsapni, bármelyik pillanatban útnak indulhat. Patreus Szenátor hajóhadát ugyancsak mozgósították, ugyanakkor ez nem annyira szokatlan, de ennek ellenére tűzijátékokat várhatunk a következő hetekben.

Mindeközben a Föderáció Kongresszusában egy újabb szavazás történt a sokat támadott Halsey Elnök ellen. Arra kényszerült, hogy kihúzza saját tételét a haditengerészet legutóbbi költségvetéséből. Az árnyék elnök Hudson kijelentette, hogy ez egy hatalmas győzelem:

Végre az egykor nagyszerű flottánk újra működhet. Megkésve bár, de hőseink teljes fizetéshez térhetnek vissza, és végre elkezdhetjük flottánkat kirángatni a gödörből. Határ Államaink újfent láthatják a tőlük beszedett adó jogosságát, és azt az erőteljes támogatást, amelyet ez által tudunk nyújtani nekik.

Nem kaptunk kommentátort a Szövetség vezetésétől, de tudtunk beszélni egy fiatal segédtiszttel, aki kérte személyazonossága eltitkolását: “Ez lehangoló, hogy már megint itt tartunk. Azt hittem, hogy Hasley jobb ennél. Kétségtelen, hogy milliók vesztik majd életüket és nem sok, amit a Szövetség megtehet, kivéve, hogy megszakítja az értelmetlen béketárgyalásokat, amelyet mindkét fél elfogadott.”

Rajongói kérdések, visszajelzések, Ti küldtétek

A csodálatos közösségünk 5 napon át közvetíti a játékot, amellyel megünnepelik az indulást, és hogy pénzt gyűjtsenek a GamesAid számára. Kérünk benneteket, hogy látogassátok meg a Just Giving GamesAid adakozás gyűjtő oldalát.

A legjobb öt közvetítést megtalálod az elitedangerous.com oldal jobb oldalán is.

Parancsnok (Cmdr.) Eazy próbálta megragadni egy flotta tökéletes ugrását.

Ez volt az 53. Hírlevelünk – köszönjük, hogy olvastad és támogatsz bennünket és az Elite: Dangerous fejlesztését.

Ahogy eddig is és a továbbiakban is, ha szeretnél valamiről bővebben hallani, vagy valami kérdésed van, írj nekünk az elite-newsletter@frotier.co.uk címre.

Amennyiben észrevételed, kérdésed, vagy hozzáfűzni valód van a magyarított hírlevelekkel, vagy az elitedangerous.hu-val kapcsolatban, hagyjatok üzenetet itt, a fórumban, vagy írjatok az editors@elitedangerous.hu e-mail címre, esetleg írjatok hozzászólást itt a cikk alatt közvetlen.

Forrás: Elite: Dangerous Newsletter #53

Információ a szerzőről

Athalay

Mérnök informatikus, családos. C64-en ismerkedett az Elite-tel, melyet Elite minősítésig nyüstölt. A folytatásokkal már csak nagyon későn találkozott, így azok kimaradtak számára. E:D-t Kickstarter óta támgatja, követi. Érdeklődik, szereti a világűrrel kapcsolatos híreket, információkat,...

Erről beszélnek a többiek

Nem vagy bejelentkezve :-(

Csak bejelentkezve tudsz hozzászólni a témához.

Jelentkezzen be, kapitány!