Elite: Dangerous Hírlevél 58. Szám

Elite: Dangerous Hírlevél 58. Szám

Ezen a héten tovább haladtunk az első jelentősebb frissítésünk felé. Csütörtökön kijött az 1.05-ös kiadás, amely a legfrissebb a javítás sorozatunkban, melyben olyan hibákat javítunk, amelyek számos játékosnál felmerültek, egyben egy további lépés is az 1.1-es frissítés újdonságai felé. Görgess lefelé a heti Kiemelt hírünkhöz, az újdonságok megtekintéséhez.

Még egyszer Béta támogatóink segítségét kérjük az új teszteléshez, amely során elsőként férhetnek hozzá a legfrissebb tartalmakhoz az 1.1-es verzióban.

Ahogy mindig, keressétek az Elite: Dangerous legfrissebb híreit a Fórumunkon, Twitteren és Facebook-on, és tartsatok velünk, hogy megtudhassátok, hogy mik a friss hírek ezen a héten.

A heti tartalom

 • Az 1.1 mejelenése felkészülés a Béta folytatására
 • Kiemelt hírünk
 • Elite: Dangerous Turné
 • Új árúk és festések
 • Zero Punctuation és iPon.hu áttekintés
 • Slough Hírek
 • Rajongói kérdések, visszajelzések, Ti küldtétek
 • GalNet

A Béta tovább folytatódik

Jelenleg nem tarthatnánk ott, ahol, a közösség nélkül. A játékosok szerves részét képezik az Elite: Dangerous fejlesztésének az elmúlt két évben, ami egy kölcsönös kapcsolat, amely 2015-ben is folytatódik. Számos jelentősebb frissítést tervezünk az év során, melyekhez Béta támogatóink kizárólagos hozzáférést kapnak majd. A Bétában résztvevők egy külön klienssel fognak játszani majd, így a tesztelés nem akadályoz majd abban, hogy a rendes játékkal játszanak, és így minden résztvevő folytathatja a játékot és játszhat a teljes játékkal, mialatt a tesztelés folyik.

Az új játékosok számára hamarosan lesz lehetőség a Béta tesztelőkhöz csatlakozni, erről további információkat osztunk meg veletek a következő hírlevélben. Béta támogatóink lesznek az elsők, akik megtapasztalhatják az Elite: Dangerous 1.1-et Február első hetében, és segítségükkel, reményeink szerint  egy héttel később mindenki számára elérhetővé tudjuk tenni majd ezt a frissítést.

A következő héten beszélni fogunk arról, hogy az 1.1 hogy vezeti be a játékosok közötti együttműködést, amely egyben felkészülés a Március elejére várható 1.2-es, jelentősebb “Wings” frissítésre. Jelenleg jó hírrel szolgálhatunk azok számára, akik elindulnának egy hosszabb útra. Az 1.1-es frissítés tízszeresére növeli a maximális távolságát az útvonaltervezőnek – 1000 fényévre – és lehet, hogy utad során találkozol majd az új kinézetű gázóriásokkal…

Kiemelt hírünk

Gáz óriások, mint a Jupiter új megjelenést kapnak az 1.1-ben, amellyel a mélységérzetet javítjuk és kihangsúlyozzuk a gázfelhők formálta, mély kanyonokat.

Elite: Dangerous Turné

A múlt héten részt vettünk a Consumer Electronics Show-n Las Vegas-ban, ahol minden évben több százezer technikai szakértő jön össze, hogy bepillantást nyerjen a jövő szerkentyűibe és szórakoztató iparába. 4K felbontású megjelenítők, VR kijelzők a rendezvény minden szintjén megtalálhatóak voltak, és az Elite: Dangerous volt a legjobb választás ezek bemutatására valamint a gyakorlati bemutatónkra is.

Ebben az évben a CES azonban csak az első nemzetközi kiállítás volt az Elite: Dangerous számára, a második esemény csak egy hétre van. Január 23-25 között megtalálhattok minket a PAX South rendezvényen, San Antonio-ban, Texas-ban, ahol a közösségünk Nagyköveteivel mutatjuk be az Elite: Dangerous-t 4K megjelenítőkön és Oculus Rift-en. Ha még nem játszottál 4K felbontáson vagy VR-rel, először látnod kell, hogy el hidd ezt a fantasztikus élményt.

PAX South

Új árúk és festések

A Birodalom egy büszke polgára sem akarhatja, hogy összetévesszék egy Föderációs bürokratával, a Föderáció egy szabad embere sem akar úgy kinézni, mint egy rabszolga kereskedő imperialista és egy független pilóta sem akarja, hogy összekapcsolják a galaxis óriásaival. Szóval mutasd meg, hogy kihez vagy hűséges – a Birodalomhoz, a Föderációhoz vagy a Szövetséghez – a teljesen új frakció kulcstartókkal és kitűzőkkel, melyeket az Elite: Dangerous webes boltjában találhattok meg.

A mai nappal megindult az új áruk kereskedése és – közkívánatra – az Elite: Dangerous novellák is megérkeztek a webes boltba. Ezen kívül van vadonatúj kalóz témájú matricánk és egy pengeéles Chrome Cobra hajófestés is; mindezek már mától elérhetőek a webes boltban. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy a lehető legjobban nézz ki.

Zero Punctuation és iPon.hu áttekintés

Ezen a héten Zero Punctuation áttekintette az Elite: Dangerous-t a “The Escapist” hasábjain, amelyet valaki Ben “Yahtzee” Croshaw eddigi legpozitívabb kritikájának nevezett. Ítéld meg Te.

Zero Punctuation

Magyar viszonylatban pedig az iPon oldalán olvashattok egy ismertetőt és értékelést az Elite: Dangerous-ről.

Slough Hírek

Kate Russell négy éjszakán át tartó SloughBellsRinging Twitch maratonját követte Commander Angel Rose, amely Twitch csatornáján keresztül végigkísérte Kate hosszú útját a Slough Orbital-ra. Majdnem £7,000 (~3 millió Forint)-ot gyűjtött a Special Effect számára, akik azon munkálkodnak, hogy a játékokat játszhatóvá tegyék mindenki számára, testi fogyatékosságtól függetlenül. Kate YouTube csatornáján láthattok felvételeket a maratonról.

Kate

Rajongói kérdések, visszajelzések, Ti küldtétek

Ralfiduenak YouTube-on volt néhány harci felvétele, aztán úgy döntött, hogy készít belőle valamit, amire “Michael Bay büszke lenne”.

Erimus One ugyancsak YouTube-on vállalkozik az ismeretlen felfedezésére a Distant Suns (Távoli Csillagok – a fordító) sorozatával.

Parancsnokok jöttek össze és versenyeztek a galaxison át, rendszeres galaxisok közötti versenyeken. Szeretnél részt venni a Buckyball Run 6-on? Olvasd el a szabályokat, és tudd meg, hogy vehetsz részt; link itt.

Buckyball Run 6

GalNet

GalNet

A múlt heti fejlemények rövid áttekintése következik:

A The Mercs Of Mikunn játékos frakció szerényen kezdett, a társaság két tagja igyekezte növelni a The Dukes of Mikunn (Mikunn Hercegei – a fordító) befolyását a közeli rendszerekben. Rabszolgákkal való kereskedéssel a két testvér gyorsan megerősítette hatalmát a rendszerben. Nem elégedtek meg a nyereségükkel, így a Hercegek (Dukes) a HR 7327 felé fordultak, mint következő célpont. Parancsnokok másokat is igyekeztek meggyőzni az ügyüknek; “A Hercegeknek (Dukes) szükségük van a segítségedre. Ha a készpénz a Te zsánered, gyere Mikunn-ba zsoldosnak. Nem én hozom a döntéseket, de én leszek a közvetítő közötted és a Hercegek (Dukes) között, de csak szervezéssel foglalkozom. Igencsak komoly nyereséghez juthatsz.

A napokban azok a játékosok akik Kappa Tucanae-n akartak keresztül repülni az Emperor’s Grace nevű játékos frakciónak hűséget fogadott Parancsnokok által lettek felszólítva a távozásra. Akik visszautasították az úti cél módosítást, azonnal meg lettek semmisítve. Az Emperor’s Grace honlapjukon adott ki egy közleményt, amelyben mindenkit figyelmeztetnek: “A Föderációs söpredék és a Szövetséges gyávák áradata elviselhetetlenné vált a határainkon belül. A Te felelősséged, hogy megvédd mindazt, amit Császárunk kemény harcok árán adott nekünk. Csatlakozz, és mutasd ki szereteted a Császárunk iránt!

A Purple Netcoms Holdings Corporation függetlenné nyilvánította magát, és felszólította a Parancsnokokat hogy segítsenek a Sugrivik rendszer elszakadását a Föderációtól.

Call Hagen, a League of Nabatean Defence Party vezetője, úgynevezett nulla adópolitikát hirdetett a Navatean polgároknak egy rögtönzött gyűlésen.

Leverték a rabszolgafelkelést az Ongkuma rendszerben, köszönhetően annak, hogy a Parancsnokok Torval Szenátort támogatták. A fennmaradó lázadókat megölték, vagy elfogták, így a rabszolga felkelésnek vége.

Pénzügyi elemzőket is meghökkentette a kereskedés volumene, amelyet a Crimson State Group produkált a Lugh rendszerben, amely már most előrevetíti a csoport hatalmas növekedését. Ez további rossz hír az ostromlott rendszer tulajdonosai számára.

A folyamatos ‘Oniongate’ tiltakozások ellenére a Kongresszus lépcsőin Vincent Admirális bejelentette, hogy a felszíni bombázása a Panem bolygónak a Kappa Fornacis rendszerben folytatódik, de ezúttal célzottan, genetikailag módosított csíraölőkkel, hogy megsemmisítsék az Onionhead vállalatot.

Smeaton alelnök halála több mint gyanús avval a felfedezéssel, hogy az alelnök halála előtt egy órával fejezte be önmaga orvosi ellenőrzését a privát szkennerével, ami negatív eredményt hozott.

Kövesd a legfrisebb GalNet híreket a játékban és az EliteDangerous.com-on.

Ez volt az 58. Hírlevelünk – köszönjük, hogy olvastad és támogatsz bennünket és az Elite: Dangerous fejlesztését.

Ahogy eddig is és a továbbiakban is, ha szeretnél valamiről bővebben hallani, vagy valami kérdésed van, írj nekünk az elite-newsletter@frotier.co.uk címre.

Amennyiben észrevételed, kérdésed, vagy hozzáfűzni valód van a magyarított hírlevelekkel, vagy az elitedangerous.hu-val kapcsolatban, hagyjatok üzenetet itt, a fórumban, vagy írjatok az editors@elitedangerous.hu e-mail címre, esetleg írjatok hozzászólást itt a cikk alatt közvetlen.

Forrás: Elite: Dangerous Newsletter #58

Információ a szerzőről

Athalay

Mérnök informatikus, családos. C64-en ismerkedett az Elite-tel, melyet Elite minősítésig nyüstölt. A folytatásokkal már csak nagyon későn találkozott, így azok kimaradtak számára. E:D-t Kickstarter óta támgatja, követi. Érdeklődik, szereti a világűrrel kapcsolatos híreket, információkat,...

Erről beszélnek a többiek

 • Duvi

  № #390 @ 2015-01-20 21:49
  Nem vagy bejelentkezve.

  Athalay, Hálás köszönet a fordításért! Sokunknak segítesz a részletek megismerésében.

  • Athalay

   № #391 @ 2015-01-20 22:06
   Nem vagy bejelentkezve.

   Duvi, igazán nincs mit, amíg és ahogy időm engedi szívesen teszem! :) Igaz, nem tükörfordításra törekszem, inkább az érthetőséget helyezem előtérbe, de azért remélem hasznosak a fordítások! :)

Nem vagy bejelentkezve :-(

Csak bejelentkezve tudsz hozzászólni a témához.

Jelentkezzen be, kapitány!