Elite: Dangerous Hírlevél 60. Szám

Elite: Dangerous Hírlevél 60. Szám

Ezen a héten itt az ideje valami újnak. Mivel az 1.1-es Béta frissítést jövő héten elérhetővé tesszük Alfa és Béta támogatóinknak, ezért részletezzük az újításokat, amelyek hatására a játékosok erőforrásokat gyűjtenek majd, hogy csatahajókat építsenek és átformálják a az emberiség uralta területek határait.

Olvassatok a heti Kiemelt hírünkről, amely egy meghívás, hogy csatlakozzatok hozzánk a PAX East rendezvényen, Bostonban, valamint egy kép egy macskáról.

Ahogy mindig, keressétek az Elite: Dangerous galaxis legfrissebb híreit a Fórumunkon, Twitteren és Facebook-on, és tartsatok velünk az Elite: Dangerous Hírleveleken keresztül is, hogy megtudhassátok, hogy mik a friss hírek ezen a héten.

A heti tartalom

  • 1.1 hírek
  • Kiemelt hírünk
  • Hajó statisztikák
  • PAX South
  • Michael Brookes – Elite: Legacy
  • Rajongói kérdések, visszajelzések, Ti küldtétek
  • GalNet

 1.1 hírek

A .1-es frissítésünk Február 3-án érkezik Béta játékosainkhoz, ami természetesen újításokat jelent, új kinézetet, néhány új elismeréssel a felfedezőknek, akik a Tejútrendszert térképezik fel.

Mostantól az első Parancsnok, aki felfedez egy új csillag rendszert, úttörő munkájáért neve jóváírásra kerül a galaxis térképen egy állandó “Discovered by” (“Felfedezte” – a fordító) címkével. A felfedezésért járó címkéket visszamenőleg is engedélyeztük az elmúlt két hónapra egészen a Gamma indulásától számítva.

Ez egy új módja annak, hogy végleges nyomot hagyjatok az Elite: Dangerous galaxisában, és nem az egyetlen. Az egyik új Community Goal (Közösségi Cél – a fordító) megbízza a játékosokat, hogy gyűjtsenek alapanyagokat Föderációs vagy Birodalmi csatahajó építéséhez. A sikeres befejezés egy teljesen új, nevesített hajót eredményez a csillagok között, és azt a játékost, aki a legtöbb anyagot szállítja és adományozza, éri majd a megtiszteltetés, hogy elnevezze a hajót – jóváhagyás után természetesen.

Jobb lesz, ha egy jót választatok. Senki sem tör össze egy üveg pezsgőt a hajótesten egy Imperial Interdictor Jar Jar -on (Birodalmi Jar Jar Csatacirkálón – a fordító).

Egy másik Community Goal (Közösségi Cél – a fordító) megbízza a játékosokat, hogy derítsenek fel egy lehetséges helyet egy új űrkikötőnek, majd együttműködésre buzdít, hogy odaszállítsák a hatalmas mennyiségű nyersanyagot, hogy az űrkikötő hétről-hétre megépülhessen a játékban.

Kiemelt hírünk

Az Ocellus gömb állomás érkezése, üdülő gyűrűje építés alatt.

Hajó statisztikák

Megnéztük az adatbázisunkban szereplő hajó eladási statisztikákat galaxis szerte. Jelenleg a legnépszerűbb hajó még mindig a megbízható Sidewinder, amelyet a Parancsnokok Szövetségének (Pilots Federation) minden tagjának felajánlanak, amelyet szorosan követ az Eagle, az exkluzív Elite: Dangerous Mercenary Edition előrendelői csomag tulajdonosai által kedvelt hajó.

A Cobra Mk III ül a képzeletbeli trón harmadik helyén, mint a legnépszerűbb űrhajó, amelyet nehezen megszerzett kreditekért lehet megvásárolni. Azt is felfedjük, hogy a Saud Kruger által gyártott Orca a galaxis legritkább, játékos által irányított hajó.

Újjáéled-e az Orca, amikor a Parancsnokok hírt szereznek exkluzív státuszáról?

PAX South

A múlt hétvégén a Frotier csapata elvitte bemutatni az Elite: Dangerous-t a PAX South rendezvényre, San Antoio, Texas-ba. A helyi Nagykövetek, Eric, Parker és Marcel segítette a PAX vendégeit a harci küldetésekben, amelyhez X52-es játékvezérlőt és Oculus Rift VR headset-et használtak.

Ezek a bemutatók nagyon sok munkát igényelnek a háttér csapattól, a korai kezdésen át, a késői zárásig, közben millió dolog jöhet közbe, amit meg kell oldani. Ennek ellenére az első PAX South részvételünket nagy siker övezte, s lehetőséget adott több ezer új játékosnak, hogy meglátogathassa a galaxisunkat.

A rettenthetetlen demó csapatunk egy órával a rendezvény kezdete előtt: (balról-jobbra) Parker Nagykövet, Eddie rendező, Ali rendezvényekért felelős menedzser, Mike kommunikációs manager, Ed közösségi vezető, Eric és Marcel Nagykövetek.

Elite: Dangerous szombat délután a Youtube xRPMx13-mal.

A PAX South mindhárom napjának megnyitóján kígyóztak a sorok.

Nem tudtál eljönni a PAX South-ra? Elite: Dangerous Nagyköveteket keresünk a PAX East-re, Bostonba március 5 és 8 között.

Ha szeretnél önkéntesként segíteni a játék bemutatásán a PAX rendezvényen, 21. évesnél idősebbnek kell lenned, rá kell, hogy érj a fenti időpontban, és jártasnak kell lenned a játékban. Ezenkívül Amerika székhelyű legyél (lehetőleg a Keleti Partról) és nyitott a Bostonba való utazásra. Elérhetőnek kell lenned emailen keresztül.

A jelentkezéshez küldj egy emailt a neveddel, életkoroddal, címeddel és három indoklással, hogy miért Téged válasszunk Elite: Dangerous Nagykövetnek a PAX East-re.

A költségeidet (utazás, szállás, egyéb, jóváhagyott kiadások) fedezni fogjuk.

Részleteket a rendezvényről itt találsz, további információért látogass el a fórumra, amelyet ide kattintva tehetsz meg.

Michael Brookes – Elite: Legacy

Michael Brookes, a saját fő producerünk kiadta Elite: Dangerous bemutatkozó novelláját, az Elite: Legacy-t, amely az Elite: Dangerous webes boltban is elérhető lesz a következő héttől kezdve puha fedeles és kemény kötésű verzióban is, ahogy azt az alábbi képen a szerző maga is bemutat.

Ezen kívül otthon adunk Drew Wagar, Elite: Reclamation hangos könyv indulásának is a játékon belül, Január 31-én 18:00 és 20:00 között, a Lave Station állomáson kívül, a Lave rendszerben.

Csatlakozz Drew-hez, Kate (Angel Rose) Russell-hez és az egyedülálló Commander Dan Brubb-hoz a Lave űrállomáson kívül az Elite: Reclamantion hagos könyv hivatalos indulásához, vagy merülj el a rendezvény közvetítésében Kate Twitch csatornáján.

Rajongói kérdések, visszajelzések, Ti küldtétek

Hawkjon Reddit posztjának köszönhetően megépítheted a saját Sidewinder papír modelledet. Biztonsági emlékeztető: Parancsnokok ne használjanak ollót, miközben vezetik az űrhajójukat, ezért kérje a másodpilóta segítségét, ha túl elfoglalt a dokkolással.

Papír Sidewinder

CMDR Lothringen Reddit története megmutatja, hogyan kaphatsz egy kis segítséget a barátaidtól.

Anothermartz Oculus Rift-et és néhány felirat szerkesztési technikát felhasználva készítette el ezt a valóságosnak tűnő, filmes videót.

Üdvözlet a EliteDangerous-Station.fr-nek. A Francia közösségi weboldal helyet ad GalNet híreknek, játék útmutatóknak és fórum hozzászólásoknak Francia nyelven. A csapattal itt léphetsz kapcsolatba, vagy meglátogathatod a Facebook oldalukat, hogy jó napot (Bonjour) kívánj nekik.

És itt pedig egy kép, egy érdekes módon rokonszenves macskáról, szemeiben béta csillagokkal. A kép Scykopath Reddit-jéről származik.

Macska

Az Elite: Dangerous művész csapata kiválasztotta 20 kedvenc, közösség által készített képét.Válaszd ki Te is a kedvenceidet, és a győztes képek hivatalos, digitális termékké válnak majd hamarosan.

GalNet

GalNet

A kalózkodás Istanu-ban felülmúlhatatlan szintet ért el, olyannyira, hogy a bányászoknak el kellett hagyniuk ezt a régiót. “Ez tarthatatlan! Ezek a kalózok nem hagyják a becsületes bányászokat dolgozni anélkül, hogy ránk ne lőnének. Minél több független pilótára szükségünk van, hogy rendet rakjanak itt” nyilatkozta egy anonimitást kérő munkás.

Fejvadászokat észlelték a ‘Silver Comet’-et a Quiness közelében. A legutolsó észlelést egy Johanna Meister nevű pilóta jelentette, aki azóta eltűnt, megerősítve azokat a pletykákat, miszerint “aki meglátja a Silver Comet-et, meg fog halni“.

Francia eredetű pilóták szövetsége (egy ország az ősi Földről, akiknek leszármazottai még archaikus nyelvjárást beszélnek) egy erőszakos puccsot tervezett, amely a Lave űrállomás irányításának megszerzését tűzte ki célul. Lord Ryan of Ugain volt az első, aki reagált a témára: “A családom a Lave-ről emigrált vissza a Birodalomba, még Walden idejében! Nem fogjuk engedni, hogy a rendszer ismét megadja magát egy zsarnokságnak!

A Durius rendszerben hatalmas kedvezményeket kínáltak. Remélték, hogy az eladások elég tőkét generálnak majd az elszegényedett régió számára, ugyanakkor, hogy ebből mennyi kreditet költenek közvetlenül a Durius rendszerre, továbbra sem ismert.

A Birodalomi Tartományok Őrzői (Empire’s Realm Keepers – ERK) egy kis létszámú, titkos csoport, akiknek ambiciózus céljai vannak és vágyuk, hogy növeljék létszámukat. Központjuk a Liaden rendszer, mélyen a Föderációs űr belsejében. Az ERK több Föderációs területet szeretne Birodalmi irányítás alá csatolni. “Mi segítünk megvédeni a Birodalom polgárait“, nyilatkozta egy képviselő. “Szükségünk van a képességeidre és szakértelmedre, hogy tovább gyarapíthassuk a Birodalmat. Lopakodó harcászati képesség elsajátítására fókuszálunk. Összehangoljuk tevékenységünket más Birodalmi frakciókkal, vagy céhekkel. Harcolni fogunk a Föderációs és a Szövetséges söpredék ellen.

Ez volt az 60. Hírlevelünk – köszönjük, hogy olvastad és támogatsz bennünket és az Elite: Dangerous fejlesztését.

Ahogy eddig is és a továbbiakban is, ha szeretnél valamiről bővebben hallani, vagy valami kérdésed van, írj nekünk az elite-newsletter@frotier.co.uk címre.

Amennyiben észrevételed, kérdésed, vagy hozzáfűzni valód van a magyarított hírlevelekkel, vagy az elitedangerous.hu-val kapcsolatban, hagyjatok üzenetet itt, a fórumban, vagy írjatok az editors@elitedangerous.hu e-mail címre, esetleg írjatok hozzászólást itt a cikk alatt közvetlen.

Forrás: Elite: Dangerous Newsletter #60

Információ a szerzőről

Athalay

Mérnök informatikus, családos. C64-en ismerkedett az Elite-tel, melyet Elite minősítésig nyüstölt. A folytatásokkal már csak nagyon későn találkozott, így azok kimaradtak számára. E:D-t Kickstarter óta támgatja, követi. Érdeklődik, szereti a világűrrel kapcsolatos híreket, információkat,...

Erről beszélnek a többiek

Nem vagy bejelentkezve :-(

Csak bejelentkezve tudsz hozzászólni a témához.

Jelentkezzen be, kapitány!