Elite: Dangerous Hírlevél 61. Szám

Elite: Dangerous Hírlevél 61. Szám

A héten már mobilis a Jacques Állomás. A hosszú életű cyborg csapos Jacques a Frontier: Elite II-ből álma megvalósítására készül és végre nekikezd az egész galaxis beutazásának saját mobil űrkikötőjével, és Te is meg vagy híva az utazásra.

Mialatt a csapat fogadja a visszajelzéseiteket a következő heti 1.1-es frissítés kapcsán, lent olvashattok egy új jelentést az Elite: Dangerous Mac-es verziójáról, a partneri programunk indulásáról és rövid bepillantást nyerhettek a márciusi 1.2-es frissítésbe eheti Kiemelt hírünkben.

Ahogy mindig, keressétek az Elite: Dangerous galaxis legfrissebb híreit a Fórumunkon, Twitteren és Facebook-on, és tartsatok velünk az Elite: Dangerous Hírleveleken keresztül is, hogy megtudhassátok, hogy mik a friss hírek ezen a héten.

A heti tartalom

Jaques Állomás
Kiemelt hírünk
Partner Program és PAX East
PAX South
Elite: Dangerous MAC-re
Rajongói kérdések, visszajelzések, Ti küldtétek
GalNet

Jaques Állomás

Nem ismered Jaques-t.

Jaques egy csapos, ingatlan tulajdonos és ő egy cyborg. Már a 3200-as években is Jaques ugyan azt a bárt üzemeltette, ugyan azon az űrállomáson embertelen hosszú ideig. Történetét a “Stories of Life on the Frontier” (“Tötrténetek az Élet határáról” – a fordító) füzetek mesélték el, amelyeket az 1993-ban megjelent Frontier: Elite II tartalmazott. Ezekből megtudhatjuk, hogy Jaques birtokolja az űrkikötő felét, és tervei vannak az állomással, hogy keresztülszeli majd vele a galaxist, amint megveszi annak másik felét is.

Úgy gondolom, hogy úgy még egy 50 évbe fog telni, mire meg tudom vásárolni ennek a helynek a maradékát és még 10, hogy felszereljem a szükséges motorokkal. Úgy hiszem azt fogom tenni, amit Augustus Brenquith tett – elrepülök az ismeretlenbe és felfedezek új rendszereket. Viszont szeretem az embereket is, úgyhogy úgy 60 vagy még néhány év múlva, lesz majd egy meghívó az útra: bárki, aki akar jöhet és csatlakozhat hozzám ezen a hosszú utazáson.

22 évvel azután, hogy David Massey megírta ezt a történetet “All That Glisters…” (“Minden, ami fénylik…” – a fordító) a “Stories of Life on the Frontier”-ben (“Történetek az Élet határáról” – a fordító), Jaques megvalósítja mindazt. Egy kicsit tovább tartott, mint remélte (a régi típusú Coriolis Állomás nem volt elég robosztus, hogy azokat a meghajtó motorokat kezelje, amelyet ő akart…), de végül elérte a célját. Szívesen látunk a jövő héten, ha csatlakoznál az utazáshoz.

Jaques Station egy egyedi, mobil Orbis űrkikötő, amelyet az Elite: Dangerous 1.1-ben találhattok meg. Módosított, hogy támogassa a meghajtó motorokat, így a Jaques Station időről-időre új rendszerbe fog ugrani, amikor Jaques meghatározza az útirányt, amely az emberiség uralta űrtől távolodni fog. Jaques barangoló űrállomása kiváló bázis lehet felfedezők számára.

Ha dokkolva vagy az állomáson, amikor az elugrik egy új célállomásra, akkor téged is magával visz majd.

A Jaques Station ezen kívül értékesít majd speciális és ritka árukat, szóval figyeld a piacokat, hogy rábukkanj Jaques-re. A GelNet hírei is frissítve lesznek az űrállomás útjáról a jövő héten, és a hírek ugyanitt folyamatosan követik majd Jaques utazását a galaxison keresztül.

Kiemelt hírünk

A legnagyobb, játékos által irányított Föderációs hajó az Elite: Dangerous-ban, a Core Dynamics építette Corvette.

Partner Program és PAX East

Van két új lehetőség, hogy kapcsolatba kerülhess az Elite: Dangerous csapatával. Az egyik webmestereknek, az Elite: Dangerous Partner Program (Affiliate Program) hétfőn indul. Weboldalakat, és hírportálokat keresünk, hogy csatlakozzanak a Partner Programunkhoz. Partnerként akár 5% kedvezményt is kaphatsz, ha a látogatók a partner linkeden keresztül megvásárolják az Elite: Dangerous-t, vagy bármilyen más, a Frontier által értékesített árut.

A programhoz csatlakozni ingyenes, tagságodat reklám anyagokkal támogatjuk. Kattints ide további részletekért.

PAX

Ha az Egyesült Államok északkeleti részéből vagy, jelenleg Elite: Dangerous Nagyköveteket keresünk a március 5 és 8 között megrendezésre kerülő PAX East rendezvényre, Boston, MA-ban.

Ha szeretnél önkéntesként segíteni a játék bemutatásán, a PAX rendezvényen, 21. évesnél idősebbnek kell lenned, rá kell, hogy érj a fenti időpontban, és jártasnak kell lenned a játékban. Ezen kívül Amerika székhelyű legyél (lehetőleg a Keleti Partról) és nyitott a Bostonba való utazásra. Elérhetőnek kell lenned emailen keresztül. A jelentkezéshez küldj egy emailt a neveddel, életkoroddal, címeddel és három indoklással, hogy miért Téged válasszunk Elite: Dangerous Nagykövetnek a PAX East-re. A költségeidet (utazás, szállás, egyéb, jóváhagyott kiadások) fedezni fogjuk. Részleteket a rendezvényről itt találsz, további információért látogass el a fórumra, amelyet ide kattintva tehetsz meg.

Elite: Dangerous MAC-re

A munka az Elite: Dangerous Mac-es verzióján jól halad, és tartjuk magunkat a határidőhöz, hogy béta fázisba léphessünk vele Március végén. Ez a béta fázis hosszabb lesz majd, mint a rövidebb 1.1-es béta teszt, várhatóan hat hét tesztelési idővel.

Még elég sok optimalizációs munkát kell elvégeznünk, ezért jelenleg nem tudjuk meghatározni a minimális specifikációt, de megerősíthetjük, hogy 64 bites verzió (build) készül.

Hamarosan újabb információkkal jelentkezünk a Mac-es kiadásról.

Rajongói kérdések, visszajelzések, Ti küldtétek

Az előző heti hírlevelünkbe számot adtunk Hawkjon papír Sidewinder tervrajzáról, és ennek köszönhetően sokan küldtetek nekünk képeket az elkészült űrhajóitokról, amit egy versennyé alakítottunk. Itt van néhány a kedvenceink közül.

Dave Gomm Sidewinder-ére egy furcsa idegen életforma figyelt fel.

Sidewinder macskával

CMDR Modeselektor két szőrős társ mellett robbant le.

Sidewinder nyulakkal

A versenyt megszállták az idegenek, de jelenleg még tagadjuk a híreket Thargoid aktivitásról ebben a szektorban.

Thargoid

És az exkluzív poszter nyertese nem más, mint Commander Manon, akinek a Sidewindere egy titokzatos, mohos bolygót látogatott meg, amelyen óriás gombák nőttek a földből. A díjaddal kapcsolatban hamarosan kapcsolatban lépünk Veled!

Sidewinder gombákkal

Máshol, Isinona folytatja vadászatát Commander Julio Montega után a legutolsó videójában a repülés hozzásegítés nélküli sorozatában.

Egyéb hírek: Elite Meet 2015 (Elite Találkozó, 2015) az Elite: Dangerous rajongók informális találkozója, amelyet a közösség szervez. Ha Angliában, Birmingham-ben tartózkodsz Március 28-án és szeretnél találkozni más Parancsnokokkal, játszani, beszélgetni az Elite: Dangerous-ról és egy-két italt meginni, látogass el az Elite Meet 2015 weboldalára Eventbrite további információkért és jegyekért, vagy nézd meg a fórumot, hogy beszélgess velünk erről a napról.

És végezetül egy nagy üdvözlet barátainknak az Olasz közösségnek az EliteDangerous.it oldalon, ahol az Elite: Dangerous híreket olvashatod olaszul, ugyanitt van egy átfogó játékos útmutató és saját közösségi fórum oldal.

GalNet

GalNet

Bár Föderációs segítséget kaptak Panem farmerei Kappa Fornacis-ban, Hasley Elnök röviddel azután vissza is vonta csapatait. Habár Hasley azt állította, a munkát elvégezte, a Farmerek Szövetségének vezetője, Georgia Algeria, ezeket az erőfeszítéseket látszat rendelkezésnek nyilvánította.

75 % a Dulos rendszer népességének szavazott arról, hogy elhagyják a Föderációt és Független állammá alakulnak. A változások ellenére újjáéledt a Föderációs kormányzat támogatása – ezt néhányan a gazdaságot növelni szándékozó, határozott terveknek tudják be.

Mikuun Hercegei (Dukes of Mikunn), egy közösség alapította csoport, szankciókat kezdett a diktatórikus Law Party ellen a HR 7327 rendszerben. A Law Party által birtokolt Gabriel Station azóta blokád alatt van, amíg rendszerváltás történik. Mikuun Hercegei (Dukes of Mikunn) figyelmeztették a kereskedőket, hogy maradjanak távol a rendszertől és keressenek máshol biztonságos kereskedelmi útvonalakat távol a HR 7327-es űrtől.

A Sidewinder Demolition Derby-t múlt vasárnap tartották a Slough Orbital-on a Vesper-M4 rendszerben. A verseny mostantól minden hónap első vasárnapján megrendezésre kerül majd, ahol pilóták küzdenek majd egymással alap Sidewinder űrhajókkal. Commander Rose a GelNet-nek azt nyilatkozta: “A Jet Transport Corporation-nek jelentősen visszaesett a kereskedelme múlt vasárnap. Űrhajók nem jöttek, vagy hagyták el az állomást körülbelül egy órán keresztül, mivel attól tartottak, hogy ezek a holdkóros pilóták szilánkokra robbantják őket.

Polgárháború tört ki Balaikda-ban két kisebb frakció között (HIP 43760 és Balaikda Ltd.). Az előbbi egy Föderáció irányította szervezet, a Birodalom nagy meglepetésére.  A Birodalmi Hajóhad (Imperial Navy) számos ellenőrző pontot állított fel több helyi bolygónál válaszként a Föderáció beavatkozására ebben a Birodalmi rendszerben.

Ez volt az 61. Hírlevelünk – köszönjük, hogy olvastad és támogatsz bennünket és az Elite: Dangerous fejlesztését.

Ahogy eddig is és a továbbiakban is, ha szeretnél valamiről bővebben hallani, vagy valami kérdésed van, írj nekünk az elite-newsletter@frotier.co.uk címre.

Amennyiben észrevételed, kérdésed, vagy hozzáfűzni valód van a magyarított hírlevelekkel, vagy az elitedangerous.hu-val kapcsolatban, hagyjatok üzenetet itt, a fórumban, vagy írjatok az editors@elitedangerous.hu e-mail címre, esetleg írjatok hozzászólást itt a cikk alatt közvetlen.

Forrás: Elite: Dangerous Newsletter #61

Információ a szerzőről

Athalay

Mérnök informatikus, családos. C64-en ismerkedett az Elite-tel, melyet Elite minősítésig nyüstölt. A folytatásokkal már csak nagyon későn találkozott, így azok kimaradtak számára. E:D-t Kickstarter óta támgatja, követi. Érdeklődik, szereti a világűrrel kapcsolatos híreket, információkat,...

Erről beszélnek a többiek

Nem vagy bejelentkezve :-(

Csak bejelentkezve tudsz hozzászólni a témához.

Jelentkezzen be, kapitány!