Elite: Dangerous Hírlevél 63. szám

Elite: Dangerous Hírlevél 63. szám

Ezen a héten a kötelékrepülésről, a HIP 101110 naprendszer új, a közösség által épített űrállomásáról és arról a látogatásról lesz szó, amikor az ED fejlesztőcsapata kipróbálta a repülési képességeit a Brit légierő Benson bázisán a legújabb fejlesztésű Merlin helikopter szimulátorban. Eláruljuk: lezuhantak.

E heti tartalom

  • A Frontier bevezeti a kötelékrepülést
  • A hét híre
  • Frontier látogatás a Brit légierőnél
  • Űrállomás elnevezése
  • Csevegő
  • GalNet hírek

A Frontier bevezeti a kötelékrepülést

A PC Gamer szerdán jelentette be az ED második frissítését. Az ED 1.2-es verziójában megjelenik egy teljesen újfajta többjátékos rendszer, mely lehetővé teszi, hogy a játékosok csoportba szerveződjenek, adatokat osszanak meg egymás között és kommunikálhassanak egymással bárhol a galaxisban.

A „Wings” kódnevű fejlesztés lehetővé teszi, hogy a játékosok „Open Play” vagy „Private Group” módban a hajó kommunikációs paneljének segítségével 4-es kötelékekben repüljenek. A kötelékben repülő játékosok megosztják egymással az űrhajók adatait, beleértve a hajótest és a pajzs állapotát, a helyeket és az aktuális célpontokat. A kötelékben repülő játékosok felosztják egymás között a körözött NPC vagy játékos ellen végrehajtott sikeres támadás után járó vérdíjat, valamint össze tudják kötni a hiperhajtóműveiket (Frame Shift Drive) s így követhetik egymást a hiperutazás vagy a hiperugrás alatt.

De a galaxis felkészült a kötelékek által megnövekedett veszélyre. Új jelforrások fogják jelezni a játékosoknak a túlerővel szembeni nagyobb, halálosabb összecsapását, ezzel is bátorítva a nagy értékű jutalmak megszerzése érdekében a csoportmunkát. Ja és ne feledjük: az NPC-k is tudnak köteléket alkotni.

Egy négyes kötelékhez képest még mindig lehet több játékos egy adott rendszerben, de Sandro Sammarco vezető tervező szerint egy kötelékben repülő négyes jelentős előnyben van még a hatékonyan együttműködő, de magányos gépek ellen is.

Michael Brooks ügyvezető igazgató szerint könnyen lehet, hogy egy köteléknek túlerővel kell szembenéznie, de előnyt jelent az, hogy a kötelékben repülők HUD-ja össze van kapcsolva.

Az új HUD-on megjelennek a kötelék aktuális hajótesteinek és pajzsainak részletes adatai, melyek nem fogják rontani a láthatóságot, de hatékonyan fogják segíteni az együttműködést még akkor is, ha a kötelék tagjai szétszóródnak távoli rendszerekben. A Frontier biztos benne, hogy a játékosok elégedettek lesznek az eredménnyel.

A hét híre

Foglalj helyet az ED1.2-ben megjelenő, Core Dynamics által készített Vulture (keselyű) típusú hajóban!

Frontier látogatás a Brit légierőnél

A múlt héten Robin Crosse ED nagykövet és Brit repülő hadnagy meghívta a Frontier fejlesztő csapatát a Brit légierő Benson légibázisán levő közepes támogató helikopterek személyzetének kiképző létesítményébe.

Ez a létesítmény felelős a brit katonai pilóták kiképzésért a brit támogató helikopter típusokon, mint a Merlin, a Puma és a Chinook, valamint külföldi pilótáké is pl Japánból és Kanadából. A létesítmény büszkesége egy taktikai vezérlő központ, mely képes mind a hat szimulátorát összekötni egy „multiplayer” környezetbe akár más szimulátorokkal is a világ minden tájáról.

A Frontier csapatának hat tagja a biztonsági tájékoztatóval kezdte a napot mielőtt az ED-ben több száz órán át csiszolt vezetési képességeiket kipróbálták a Merlin MK3 szimulátoron. Adam Woods szerint a szimulátor elképesztő volt. A teljes repülésvezérlő rendszer, a műszerek, a hidraulikus mozgás és a valósághű hangzás miatt úgy érezték magukat, mint egy igazi helikopterben, de nem volt szerencséjük, mert kétszer is balesetet szenvedtek.

Frontier a Brit légierőnél

A légi bázis és a környező települések fölött megtett húsz percnyi repülés után kaptak egy szimulált hármas motorhibát. Robin Crosse repülő hadnagy átvette az irányítást és 3000 láb magasságból biztonságban landolt a Merlinnel.

Robin szerint tekintettel arra, hogy a gyakorló katonai pilóták normális körülmények között csak akkor kapnak lehetőséget a Merlin MK3 szimulátorban, ha már legalább 60 órát gyakoroltak könnyű repülőgépen, 75 órát egymotoros és 90 órát többmotoros helikopteren több száz óra földi kiképzéssel együtt, a Frontier csapata nagyon jól teljesített. Bedobva a mélyvízbe, a több, mint 10 tonnás helikoptert végigvitték a lebegési, repülési, landolási feladatokon. A néhány baleset ellenére minden pilóta visszahozta a gépet a földre úgy, hogy a fedélzeten mindenki túlélte, legfeljebb a javítóműhelynek okoztak néhány túlórát.

Frontier lőgyakorlaton

Ebéd után a csapat módosított géppisztolyokkal megtanulta a lövészet alapjait egy zárt lőtéren. „Harci helyzeteket szimuláltunk egy nagy, nyílt területen, egy sivatagban harckocsikkal és egy erdős területen miközben figyelnünk kellett az ellenségre”, mondta Adam. John Kelly a művészeti vezető Schwarzeneggert megszégyenítő módon lezavart 80 menetet pár perc alatt.

A Frontier csapata ezúton mond köszönetet Robin Cross repülő hadnagynak és mindenkinek, aki vette a fáradtságot, hogy bemutassa a légi bázist.

A Yembo új űrállomásának elnevezése

Az ED 1.1-es verziójának egyik újdonsága volt egy új űrállomás építésének a támogatása nyersanyagokkal. Köszönhetően a mintegy 5.000 játékosnak, akik 8.150.000 tonna anyagot szállítottak a közeli Yembo rendszerbe, a HIP 101110 „New Yembo” rendszerben megkezdődött egy teljesen új űrállomás építése, ahol még befejezetlen állapotában megtekinthető.

Az a terv, hogy az ED közössége által először létrehozott űrállomás megérdemel egy közösség által adott nevet, kiállta az idő próbáját. A Frontier várja az elnevezésre a javaslatokat, melyek közül egy erre kijelölt zsűri fogja kiválasztani a győztest.

Ez egy új lehetőség, hogy nyomot hagyjunk az ED Tejútrendszerében. Lépj be itt, add meg az általad kitalált nevet és az e-mail címedet. A javaslatok leadásának határideje március 2. 10 óra GMT idő szerint (azaz 9 óra) és a győztes név az ez utáni hírlevélben fog megjelenni.

Csevegő

Funnykid000 feltöltött egy videót a Youtube-ra a Sagitarius A* rendszerről, ami a Tejútrendszer középpontja.

Elite: Dangerous – Találkozás egy távoli rendszerben (43.000 fényévre a naprendszertől). Erimus One mutatja be a két felfedező hihetetlen találkozásának a háttértörténetét, miután mindketten dokumentálták nagyszerű utazásukat a galaxis egyik végéből a másikba.

Alec Turner összefoglalta az egész történetet ebben a fórum bejegyzésben, amit érdemes elolvasni a videó megtekintése előtt.

Titus Balls „A galaxis csodái” című sorozata gyönyörű és pihentető. A 8. epizód egy pillantást vet az Elite: Dangerous 1.1 galaxisára.

Végül az Elite: Dangerous szerepelni fog a hétvégi GameBlast stream-en, hogy támogassa a SpecialEffect-nek a korlátozott képességű játékosokért rendezett jótékonysági játékát.

A Kate Russel, aki a BBC technológiai riportere és az ED szövegírója is egyben, 12 órát fog játszani a GameBlast eseményén ED témájú ajándékokkal egész éjszaka. Kate oldala megtekinthető itt, ahol a SpecialEffect-nek lehet adományt is adni.

A Frontier hisz ebben az akcióban és kéri az ED közösségét, hogy kövessék a játékot és növeljék a SpecialEffect bevételét. Esetleg van, aki megtartja a saját Elite: Dangerous maratonját ezen a hétvégén?

GalNet Hírek

GalNet Hírek

Köszönhetően a vállalkozók, a kis- és nagyvállalatok támogatásának az új EAUC Exploration Ocellus űrállomás építése megkezdődött. A 4871 űrhajóparancsnok több, mint 8.154.177 tonna fémmel járult hozzá a tervezethez, ami lehetővé teszi az EAUC koalíció számára, hogy az űrállomást sokkal magasabb szintre fejlesszék, mint amit eredetileg terveztek.

A Ceminess rendszer Emerald állomásáról szóló jelentések szerint a 3300. év azonos időszakához képest közel 300%-kal nőttek a lopások és betörések száma, emiatt a családjuk biztonságát féltő lakosok panaszai árasztották el a helyi közösségi oldalakat. Chamberlain az Emerald biztonsági szolgálatának biztosa által kiadott nyilatkozat szerint a bűnügyi helyzet lesújtó a rendszerben.

Ethan Naylort, a Siren kongresszusi tagját hivatalosan is kinevezték Szövetségi alelnöknek a Mars kongresszusi épületében rendezett hivatalos ünnepségen. A döntés némileg vitatott, mivel ez az első eset, hogy a Szövetség vezetésének egy határ menti világ kongresszusi képviselője lett a tagja.

A Duris rendszerért felelős vezetőség 12070 polgárt vert át adócsökkentés ígéretével. Ennek eredményeként a múlt héten a Duris rendszerből exportált 12070 birodalmi rabszolga találta magát hirtelen a Birodalom más részein. Ezt a műveletet részben megkönnyítette a Prateus és Torval szenátorok között újonnan kötött hivatalos üzleti megállapodás is.

A Toolfa Large rendszer lakosai megdöbbentek, amikor a helyi biztonsági szolgálat egy darab nyers aranyat talált egy feltételezhetően elhagyott Sidewinder fedélzetén az állomás egyik alsó hangárjában. A hajónapló szerint Mr Hank Stone a tulajdonos az utóbbi hónapot a LAWD 26 rendszerben töltötte egyedül, ahol egy korábban ki nem aknázott nemesfém lelőhelyet talált. Úgy tudták, hogy Mr Stone májelégtelenségben halt meg. A holttestét a Toolfa Large-i Short Stay fogadó közelében fekvő bunkerében találták meg.

Ez volt az 63. Hírlevelünk – köszönjük, hogy olvastad és támogatsz bennünket és az Elite: Dangerous fejlesztését.

Ahogy eddig is és a továbbiakban is, ha szeretnél valamiről bővebben hallani, vagy valami kérdésed van, írj nekünk az elite-newsletter@frotier.co.uk címre.

Amennyiben észrevételed, kérdésed, vagy hozzáfűzni valód van a magyarított hírlevelekkel, vagy az elitedangerous.hu-val kapcsolatban, hagyjatok üzenetet itt, a fórumban, vagy írjatok az editors@elitedangerous.hu e-mail címre, esetleg írjatok hozzászólást itt a cikk alatt közvetlen.

Forrás: Elite: Dangerous Newsletter #63


Eheti hírlevelünk gyors megjelenését új szerkesztőségi tagunknak bySys-nek köszönhetjük meg! Reméljük, hogy a jövőben sikeresen tudunk együttműködni és üdvözlünk a csapatban!

[Cmrd.]Athalay
az EliteDangerous.hu szerkesztőségétől

Információ a szerzőről

bySys

1989 körül, emlékeim szerint az Elite2-vel játszottam PC-n. Akkor 320x200-as felbontásban, a fekete mellett még két színnel, naranccsal és pirossal oldották meg ugyanazt a feladatot, amit most itt látunk. Hihetetlen. 25 éve várom a folytatást, de úgy látom, megérte!...

bySys további cikkei az oldalon

Erről beszélnek a többiek

Nem vagy bejelentkezve :-(

Csak bejelentkezve tudsz hozzászólni a témához.

Jelentkezzen be, kapitány!