Elite: Dangerous Hírlevél 64. szám

Elite: Dangerous Hírlevél 64. szám

Ezen a héten kilépünk és megtekintjük a hajónkat az új külső kamera segítségével, amely a Wings frissítéssel érkezik Márciusban. Továbbá megnézzük a Wings-el érkező új HUD-ot A hét híre szekcióban és felhívást teszünk közre, hogy megtaláljuk a legjobbak között is a legjobbat – az első hármas Elite-t (Triple Elite).

Ahogy mindig, keressétek az Elite: Dangerous galaxis legfrissebb híreit a Fórumunkon, Twitteren és Facebook-on, és tartsatok velünk az Elite: Dangerous Hírleveleken keresztül is, hogy megtudhassátok, hogy mik a friss hírek ezen a héten.

E heti tartalom

Repülj kötelékben
A hét híre
A legjobbak között is a legjobb
Csevegő
GalNet hírek

Repülj kötelékben

Ezen a héten Michael Brookes ügyvezető producerünk jelentett be néány új funkciót, amelyek a márciusi Wings kódnevű frissítéssel érkeznek.

A Wings lehetőséget ad arra, hogy egy szűkebb baráti körrel együtt játszhass és megoszthassátok a galaxisban fellelhető jutalmakat.

Az együttműködő kötelék rugalmas és jól alkalmazható, gyors kommunikációt biztosít és állandó státusz frissítéseket küld az űrhajók között, ezáltal könnyen követheted barátaidat csillagközi cirkálás (Super Cruise) és hiper űr ugrás (Frame Shift) során. Akár védelmezed társaidat egy kockázatos kereskedelmi út során, zsákmányra indulsz vadászni vagy egy aszteroida mezőt térképeznél fel értékes bányászati lehetőségek után kutatva, ezt már majd közösen, csapatba szerveződve tehetitek meg.

Talán már hallottál róla, ezen a héten több dolgot is bejelentünk, amelyeket beleteszünk a Wings-be. Átalakítjuk a kommunikációt új parancsokkal, mint /T üzenet a megcélzott űrhajónak, /R válasz a legutóbbi kapott üzenetre, /W üzenet a kötelék tagjainak. A bedokkolt játékosok bennmaradnak a kacsolat listában és így dokkolás közben is beszélgethettek egymással. A játékosok továbbá küldhetnek broadcast (mindenkinek szóló) üzeneteket a közelben lévő hajóknak.

Izgalommal várjuk a hibakereső (debug) kamera aktiválását a játékosok számára. A hibakereső kamerát használjuk házon belül, hogy gyönyörű képeket készítsünk a hajókról és hajófestésekről, és számtalan megkeresés érkezett hozzánk a játékosoktól, hogy ezt a funkciót tegyük elérhetővé mindenki számára.

Természetesen egy valódi külső (harmadi személy) nézeti kamera növelné a térbeli játékozódást, tudatosságot és előnyt jelentene harcban, ezért biztosra kellett mennünk, hogy a játékosok ne használhassák a hibakereső kamerát, amivel jogtalan előnyhöz juthatnának. Erre a megoldás, amit a Wings-ben találtok a hajón kívül korlátozott kamera irányítást jelent így annak használata nem juttat előnyhöz a játék során. A kamera elérhető, hogy megcsodálhassátok a saját űrhajótokat és képernyő mentéseket csinálhassatok, csak úgy, mint azt az alábbi képen láthatjátok.

A Wings Alfa és Béta támogatóink számára béta tesztelési fázisba lép jövő hét kedden, és élesedik (mindenki számára elérhetővé válik) – ha közben minden jól megy – a rákövetkező héten.

A hét híre

A Wings új, több játékos HUD-ja egy pillantás alatt adatokkal lát el a a kötelékedben repülők pajzsáról, hajótestéről, pizíciójáról és aktuális célpontjáról. Kattintsatok a képre a nagyításhoz, hogy jobban szemügyre vehessétek.

A legjobbak között is a legjobb

A héten két Parancsnok jelentkezett a £10,0000 díjért a Verseny az Elite fokozatért (Race To Elite) küzdelemben. Még Decemberben, amikor az Elite: Dangerous elindult, £10,0000 készpénzt ígértünk annak az első játékosnak, aki eléri a Háromszoros Elite (Triple Elite) státuszt, vagyis az elérhető legmagasabb rangot kereskedelemben (Trading), felfedezésben (Discovery) és harcban (Combat).

Ahhoz, hogy kiválasszuk a győztest, árgus szemekkel kell átnéznünk mentéseiket, hogy ellenőrizzük azokat, és hogy biztosak lehessünk abban, hogy mindhárom rangot jogosan szerezték meg, bármilyen csalás, vagy programhiba kihasználása nélkül.

Mialatt ellenőrizzük ezeket az adatokat, ezennel felhívjuk annak a kis létszámú, Háromszoros Elite rangú pilótának a figyelmét arra, hogy jelentkezzenek a készpénz díjért. Ha jogszerűen szerezted meg a Háromszoros Elite rangot, írj egy emailt a community@frontier.co.uk címre, add meg a Parancsnok neved, ami alapján meg tudjuk vizsgálni a mentéseidet. Mindenki másnak: tartsátok nyitva a szemeteket azon a maroknyi Elite pilótán, akik jelenleg is kereskednek, felfedeznek, vagy utat robbantanak maguknak a galaxisban.

Triple Elite

Csevegő

Van egy gyönyörű E:D képernyőkép gyűjteményünk Cmdr Dethblight és képernyőkép-készítő csapatának köszönhetően. Csatlakozz a Flickr csapathoz és oszd meg velünk saját képeidet!

A következő héten a Frontier jelen lesz Bostonban a Pax East rendezvényen. A követeket kiválasztottunk, becsomagoltunk és a Cobra MK III indulásra készen várja, hogy elvigyen minket Bostonba. Március 6-tól három napig fogjuk bemutatni az Elite: Dangerous-t, akkor Ti is láthatjátok, ha éppen arra jártok.

PAX East

DoubtOutLord írt egy szórakoztató olvasmányt „An Introduction to The Metagame of Elite Dangerous” címmel, amit érdemes elolvasni minden kezdő játékosnak, mert tartalmaz néhány hasznos dolgot a játék működéséről.

Végezetül az Elite rajongók Lave Radio nevű internetes műsorszórója megkezdte adását a nap 24 órájában a hét minden napján. Az állomás élő műsorokat, rádiójátékokat és az E:D rajongók által készített zenéket sugároz ezen a címen. Bátran kapcsolatba léphetsz Velük, mert a Lave Radio űrhajóparancsnokai várják új ötleteidet vagy saját zenei alkotásaidat.

GalNet Hírek

GalNet Hírek

Az izgalom a tetőfokára hágott az Effinger állomás fedélzetén ezen a héten, amíg az orvosok, az ápolók és a tudósok megfeszítve dolgoztak a Vulungu járvány megfékezésén. Végül megtalálták az ellenszert, de ez már túl késő volt több ezer család számára, akik már elvesztették szeretteiket a Vulungu, Furbaide, Liadein és LHS 3505 rendszerekben.

Gyilkossági kísérlet történt Éamonn Uí ellen, amikor gyűlést tartott, hogy beszámoljon a második kísérletéről, hogy találkozót kérjen a Szövetség képviselőitől. Miközben egy hatalmas tömeg gyülekezett, hogy meghallgassák, a szomszédos épületből rálőttek Éamonn Uí-re. A lövés eltévesztette a nagykövetet, de egy embert megölt a tömegből.

A múlt héten az önálló vállalkozók mintegy 500.000 tonna termőföld előkészítő rendszert (Land enrichment system) szállítottak a Cassie-L-Peia rendszerbe. Ezután a Kappa Fornacis rendszer szakértő gazdái tömeges növekedésre tudják ösztönözni a Lukáni tökfejeket (Lukan Onionheads). Ennek a narkotikumnak a termelése virágzik a körzetben.

A Sirius jelentős mértékű jutalmat kínál azoknak a felfedezőknek, aki használható adatokat tudnak leszállítani a Lambda Andromedae rendszerbe a Nourse űrállomáson levő irodájukba.

A Föderáció haditengerészete megkötötte az egyezményt a Core Dynamics-al egy új parancsnoki űrhajó megépítésére. Az új parancsnoki űrhajó a BD+03 2338 rendszer nemrég visszafoglalt űrhajógyáraiban fog megépülni és az Admirális személyes hadserege az új hajó védelme érdekében a helyszínen marad.

Ez volt az 64. Hírlevelünk – köszönjük, hogy olvastad és támogatsz bennünket és az Elite: Dangerous fejlesztését.

Ahogy eddig is és a továbbiakban is, ha szeretnél valamiről bővebben hallani, vagy valami kérdésed van, írj nekünk az elite-newsletter@frotier.co.uk címre.

Amennyiben észrevételed, kérdésed, vagy hozzáfűzni valód van a magyarított hírlevelekkel, vagy az elitedangerous.hu-val kapcsolatban, hagyjatok üzenetet itt, a fórumban, vagy írjatok az editors@elitedangerous.hu e-mail címre, esetleg írjatok hozzászólást itt a cikk alatt közvetlen.

Forrás: Elite: Dangerous Newsletter #64

Információ a szerzőről

Athalay

Mérnök informatikus, családos. C64-en ismerkedett az Elite-tel, melyet Elite minősítésig nyüstölt. A folytatásokkal már csak nagyon későn találkozott, így azok kimaradtak számára. E:D-t Kickstarter óta támgatja, követi. Érdeklődik, szereti a világűrrel kapcsolatos híreket, információkat,...

Erről beszélnek a többiek

Nem vagy bejelentkezve :-(

Csak bejelentkezve tudsz hozzászólni a témához.

Jelentkezzen be, kapitány!