Elite: Dangerous Hírlevél 66. szám

Elite: Dangerous Hírlevél 66. szám

A héten felvillanyozott bennünket a Wings új űrhajóira és többjátékos módjára adott reakciótok. A többjátékos módban a játékosok maximum 4 fős csoporba szerveződve vághatnak neki a galaxis kihívásainak és jutalmainak. Reméljük hogy a Wings és az 1.2.03-as meglepetés frissítés bizonyíték elkötelezettségünkről, hogy az Elite: Dangerous játékélményt tovább fejlesszük, valamint arról, hogy milyen nagyra értékeljük visszajelzéseiteket, támogatásotokat. Hallgatunk rátok.

Lapozz lefelé a legfrissebb PAX hírekért, a hét híréért a birodalomból, és nézd meg az új Onionhead hajófestés csomagot.

Ahogy mindig, keressétek az Elite: Dangerous galaxis legfrissebb híreit a Fórumunkon, Twitteren és Facebook-on, és tartsatok velünk az Elite: Dangerous Hírleveleken keresztül is, hogy megtudhassátok, hogy mik a friss hírek ezen a héten.

E heti tartalom

 • Wings indulás
 • PAX East jelentés
 • A hét híre
 • Az Elite: Dangerous licenszelése
 • Webes bolt frissítés
 • Csevegő
 • GalNet hírek

Wings indulás

Ezen a héten indítottuk útjára a második legnagyobb tartalomfrissítésünket, a Wings-et, amely új többjátékos módot vezet be az Elite: Dangerous galaxisába. A Wings-el a játékosok maximum 4 fős csoportba szerveződhetnek a pilótafülke felhasználói felületéről elérhető Kommunikációs (Cooms) panel segítségével. Azok a játékosok, akik kötelékben repülnek, láthatják egymás hajójának adatait, például a hajótest, energia pajzsok állapotát, egymás pozícióját és aktuális célpontját.

Minden köteléktag, aki sikeres támadást hajt végre egy körözött (Wanted) nem-játékos ellenfélen osztozik a vérdíjon. Az űrhajón beállítható, hogy automatikusan kövesse a kötelék tagjait bolygóközi cirkálás (Super Cruise) vagy hiperűr ugrás (Frame Shift) során. Ehhez az űrhajó meghajtóját egy kötelék tag fedélzeti számítógépéhez kell hozzákapcsolni.

A Wing frissítés volt a heti nagy, a játékmenetet befolyásoló változás, de a csütörtöki meglepetés 1.2.03-as frissítés is hozott számos, kevésbé sem elhanyagolható finomhangolást; drasztikusan csökkentettük néhány nem kereskedelmi űrhajó árát és a harci megbízatások, vérdíjak és felfedezésért járó díjakat is megemeltük. A GalNet is tükrözte ezeket a változásokat, a történet szerves részeként. A különleges hajótípusok elérhetőbbé váltak, és nagyobb jutalomra számíthattok kreatív, és veszélyes játékért.

Vessetek egy pillantást az új Wings videó tutorialra. Az Elite: Dangerous Players Guide is frissítésre került, melyben információt találtok arról, hogy hogy alakíthattok ki csoportokat és dolgozhattok együtt más pilótákkal, kötelékben.

PAX East jelentés

A PAX East 2015-nek vége van és biztonságban landoltunk a Cobra MK III-mal a Frontier főhadiszállásán, miután elindultunk a jéghideg Bostonból.

Köszönjük mindenkinek, aki eljött és meglátogatott minket a rendezvényen, és standunkat az egyik legizgalmasabb állomássá tette a PAX-on. A rendezvény szervezői (PAX Enforcers) még a folyamatosan növekvő sorunkat is létszámkorlátozták egy idő után, amely veszélyesen hömpölygött másik standok felé – szomszédjainktól elnézését kérünk. Nagyköveteink több mint ezer parancsnoknak mutatták be a játékot, amivel nagyszerű munkát végeztek. Igyekeztek, hogy az egyórás sor olyan gyorsan haladjon, amennyire csak lehet.

Minden nap felajánlottunk három Elite: Dangerous ajándékcsomagot, a nap három játékosának. A szerencsés nyertesek hazavihettek egy Elite: Dangerous játékot, egy Saitek X52 Pro játékvezérlőt és egy MadCatz billentyűzetet, egérrel és fülhallgatóval. Az egyik nagykövetünk, Jay jelenthette be a nyerteseket a záró napon – amely olyan élmény volt, amelyet egyhamar nem fog elfelejteni – reméljük, hamarosan viszont hallhatjuk a hangját!

Köszönjük mindenkinek, aki megállt a standunknál, akár rendszeres játékosként köszönni és kipróbálni az Oculus Rift-et, vagy új játékosként kipróbálni a játékot a bemutató után. Nagyszerű volt látni ilyen sok embert, akik meglátogatták a galaxisunkat.

PAX East

A hét híre

Egy korai Imperial Courier koncepció rajz a múlt heti pilótafülke felvétel után. Az elkövetkező hetekben többet fogunk bemutatni abból a folyamatból, amelynek során a koncepció rajzból működő hajó készül.

Az Elite: Dangerous licenszelése

Az Elite: Dangerous közösség tömegesen termeli a tartalmakat – Lego modek, bemutató videók, papír űrhajók, képernyőmentések – és gyakran kérik tőlünk a logók, és hivatalos művészi alkotások használatának jogát, ezért szeretnénk megkönnyíteni ezt az új Licence Programunkkal. Ne aggódjatok. Ez nem fog semmin változtatni a videó közvetítők, YouTube-on publikálók, podcaster-ek vagy egyéb alkotók ingyenes tartalom ajánlatán.

Az ingyenes tartalomgyártók mind az első licence alá esnek – nem kereskedelmi (Non-Commercial) – amely meg fog védeni benneteket, amikor Elite: Dangerous logókat, márkákat használtok saját tartalmaitokban. Tartalmazni fog néhány egyszeru dolgot, mint például “ne használd a logót felnőtt tartalmakon”.

A második – kereskedelmi (Commercial) – olyan alkotók számára íródott, akik Elit: Dangerous témájú termékeket akarnak gyártani és értékesíteni; például 3D nyomtatott modellek, papír űrhajó könyvek, fizetős videó tartalmak, vagy fizetős alkalmazások. Ez új lehetőségeket teremt majd, hogy a Frontierrel együtt dolgozhassatok a megfelelő termékeken.

Jelenleg is dolgozunk a licence megállapodásokon, úgyhogy ha van bármilyen kérdésetek, vagy csak tudni szeretnéd, hogy melyik kategóriába tartozik a terméked, írj nekünk egy emailt a licensing@elitedangerous.com címre és mi azon fogunk dolgozni, hogy a megfelelő választ adjuk a kérdésedre.

Webes bolt frissítés

Mindenki, aki megvásárolta az Elite: Dangerous Mercenary Edition-t mostantól online elérheti a digitális extráit. Kattintsatok a “Downloadable Products” kategóriára a webes bolt felhasználói fiókotokban, és megtaláljátok a csengőhangokat, képernyő háttereket és képernyővédőket. Jelenleg a művészeti könyvön dolgozunk, amelyet megpróbálunk egy valódi, a zárt ajtók mögött hogyan készült a játék különlegességgé tenni. Hamarosan további információval jelentkezünk ennek kapcsán.

És amíg még a webes boltba vagytok, vessetek egy pillantást az új Onionhead egyenruha csomagra, amely három matricát tartalmaz és egy Onionhead témájú Cobra hajófestést. A Föderáció neon zöld színben pompázva láthat bennetek közeledni.

Onionhead Cobra hajófestés

Csevegő

Hősies utazásáról a galaxis peremére híres Erimus One első kooperatív felfedező útjára indul, bemutatva a legutolsó Wings frissítés újdonságait és a hibakereső (debug) kamerát használva csodálatos felvételeket készít utazása során. Kattints a linkre itt, hogy megnézd a Deadalus Wing első küldetését.

Egy Elite: Dangerous Lego alkotás Wabblebee-től, aki ezt a csodálatos Lego Sidewinder-t készítette, amely elég nagy egy miniatur pilóta befogadása számára.

Lego Sidewinder

Láttunk már csodálatos felvételeket a hibakereső (debug) kamera használatával a legutolsó Elite: Dangerous frissítéskor, mint például ezt  ligerzero459-től Reddit-en. Szeretnénk toőletek is felvételeket kapni, ahogy köteléket formáltok Wing csapattársaitokkal. Küldjétek őket a community@frontier.co.uk címre és néhány nekünk tetszőt ezek közül beleteszünk a következő hírlevelünkbe.

ASP felfedezo körúton

Végezetül, a Frontier: Elite 2 zeneszámait szerző David Lowe egy Kickstarter-es kampányt visz, hogy létrehozhasson egy dupla albumot, amelyen klasszikus számítógépes játékok különleges zenei összeállítás gyűjteményét alkotná meg.

Holy és David Howe

Múlt héten a Lave Radio adott helyet egy speciálisan elkészített promóciós számnak, amelyet Ő és lánya Holly készített. A számot a Lave Radio weboldalán tudjátok meghallgatni. Az egyik kituzött cél elérése esetén David újra felveszi a Frontier Main Theme és Theme 2 dalokat, a Londoni Kamarazenekar (Chamber Orchestra of London) segítségével az Abbey Road-on.

GalNet Hírek

GalNet hírek

A mai Szövetségi Gyűlés (Alliance Assembly) előtti beszédében Edmund Mahon miniszterelnök figyelmeztetést adott ki a Crimson State Group-nak, hogy egyedüli ellenzékként maradtak a Lugh rendszer Föderációs kormányzásával szemben. A hírek elég nagy csapásként érték a Lugh rendszert, egész pontosan a Crimson State Group-ot, akiknek most a közelben kell találniuk szövetségest, ha továbbra is szeretnének esélyesként ringbe szállni a függetlenségükért vívott harcban.

A pletyka a Marsról származik, hogy egy erőteljes lobbi csoport jár el Vincent Admiráis és a Föderációs Flotta nevében, akik jelenleg egy hatalmas kampányban vesznek részt, amelynek célja az adók mérséklése a harc-képes űrhajókon.

Core Dynamics, együttműködve a Föderációs Flottával bejelentette a Föderációs hadihajó család legújabb tagját, az FNS Nevermore-t. Sam Ishum Parancsnok szembeszállt a blokáddal a BD+03 2338 rendszerben és egymaga szállított le 86000 tonna vörösrezet a Core Dynamics műhelye számára a Hudson Dock-nál.

Az a hír jutott el a GalNet-hez, hogy a vizsgálat a Galactic Mechanics Union után a szervezet büntetését fogja eredményezni mindhárom főbb galaktikus nagyhatalom részéről. A nyomozás, amelyet titokban végzett egy független nyomozókból álló konzorcium, megállapította, hogy a GMU több versenyellenes üzleti gyakorlatban volt érintett, beleértve az árak fixen tartását galaxis szerte.

Ezen a héten vált nyilvánvalóvá, hogy a Föderáció végre megmutatja lapjait a hosszú és fáradtságos pókerjátszmában amely a Föderációs góliát és a Crimson State-et támogató Parancsnokok között zajlik. Föderációs ellenőrző pontokat állítottak fel az Alioth rendszer kijárati pontjainál, amely némi aggodalomra adott okot a Szövetséges blogszférában.

A legfrissebb Játékos Kézikönyvért, Gyorstalpalóért és Pilóta Tréningért kattints a linkekre.

Ez volt az 66. Hírlevelünk – köszönjük, hogy olvastad és támogatsz bennünket és az Elite: Dangerous fejlesztését.

Ahogy eddig is és a továbbiakban is, ha szeretnél valamirol bovebben hallani, vagy valami kérdésed van, írj nekünk az elite-newsletter@frotier.co.uk címre.

Amennyiben észrevételed, kérdésed, vagy hozzáfűzni valód van a magyarított hírlevelekkel, vagy az elitedangerous.hu-val kapcsolatban, hagyjatok üzenetet itt, a fórumban, vagy írjatok az editors@elitedangerous.hu e-mail címre, esetleg írjatok hozzászólást itt a cikk alatt közvetlen.

Forrás: Elite: Dangerous Newsletter #66

Információ a szerzőről

Athalay

Mérnök informatikus, családos. C64-en ismerkedett az Elite-tel, melyet Elite minősítésig nyüstölt. A folytatásokkal már csak nagyon későn találkozott, így azok kimaradtak számára. E:D-t Kickstarter óta támgatja, követi. Érdeklődik, szereti a világűrrel kapcsolatos híreket, információkat,...

Erről beszélnek a többiek

 • Athalay

  № #444 @ 2015-03-16 18:17
  Nem vagy bejelentkezve.

  Sziasztok, ma meglepetést kaptam postán, ugyanis a Frontier kipostázta az A3-as csillagtérképet, amire, mint béta támogató voltam jogosult. Csak azért említem, mert lehet, hogy a napokban hozzátok is becsengetnek egy-egy küldeménnyel! :) Email értesítőt előzetesen nem kaptam róla.

 • Duvi

  № #445 @ 2015-03-16 22:28
  Nem vagy bejelentkezve.

  Köszi a fordítást Athalay! Remélem, hogy belehúz a postás és holnap nálam is becsenget a térképpel :)

Nem vagy bejelentkezve :-(

Csak bejelentkezve tudsz hozzászólni a témához.

Jelentkezzen be, kapitány!