Elite: Dangerous Hírlevél 68. szám

Elite: Dangerous Hírlevél 68. szám

A héten itt a verseny ideje. A Verseny az Elite fokozatért (Race To Elite) játék befejeztével új díjakat lehet megnyerni, de ehhez az Elite történetének leghősiesebb kereskedelmi versenyfutását kell véghezvinnie annak, aki az öt megnyerhető Nvidia Titan Black grafikus kártya egyikével szeretne gazdagabb lenni.

A részleteket lent olvashatjátok, együtt az legfrissebb heti hírünkkel együtt, továbbá olvashattok egy interjút is az első Háromszoros Elite parancsnokkal, OnePercent-tel, aki a Verseny az Elite fokozatért (Race To Elite) játék nyertese.

Emlékeztetőül, a Mac-es Béta változata a játéknak kedden lesz elérhető, és minden játékos, akinek PC Béta hozzáférése van, hozzáférést kap a Mac Béta változatához is. Ellenőrizzétek a felhasználói fiókotokat, és tartsátok a szemeteket a fórumon, ahol a pontos megjelenési időpontot tesszük majd közre.

Ahogy mindig, keressétek az Elite: Dangerous galaxis legfrissebb híreit a Fórumunkon, Twitteren és Facebook-on, és tartsatok velünk az Elite: Dangerous Hírleveleken keresztül is, hogy megtudhassátok, hogy mik a friss hírek ezen a héten.

E heti tartalom

Nvidia verseny
A hét híre
Futamgyőztes
Csevegő
GalNet hírek

Nvidia verseny

Amikor meglátogatunk (részt veszünk) egy EGX-hez vagy PAX-hoz hasonló eseményt, látogatók ezrei jönnek játszani az Elite:Dagerous-al. Azt akarjuk, hogy a játék a legjobb minőségében fusson.

Mindig örömmel demózunk Nvidia Titan Black grafikus kártyákon, szerencsére egész nap képesek lennének 4k felbontásban maximális  részletességgel futtatni a játékot. Így érthető, hogy együttműködünk az Nvidiá-val, és megadjuk az esélyt, hogy megépítsd a saját Titan gépedet. Így a mai napon 5PM GMT időponttól „Nvidia GeForce Titan Black Prototype” kerül egy rejtélyes űrkikötő árukínálatába az Elite: Dangerous galaxisában.

Nvidia GeForce Titan Black Prototype

A „Titan Black” ritka áru, korlátlan mennyiségben elérhető (az állomáson),  az első öt játékos aki kerít egy dobozzal és leadja azt a Godel Ring állomáson az Ededleen rendszerben egy valódi, 899 GBP értékű Titan Black kártyával lesz megjutalmazva.

Létfontosságú, hogy az összes követelmény a begyűjtéstől az áru eladásáig Open módban KELL, hogy megtörténjen. Ez azt jelenti, hogy a megszerzésnek Open módban kell történnie, Godel Ringhez utazásnak Open módban kell történnie és az eladásnak is Open módban kell megtörténnie.

Emlékezz rá, hogy neked nem kell MEGVENNED a ládát, csupán megszerezned és ELADNOD. A kérdés tehát az: vadászol majd galaxis szerte az egyetlen kikötőért, amelyik a Titan Black-et árulja? Vagy blokád alá veszed a Godel Ringet és hátradőlve várakozol?

Ha sikerrel leszállítottad a prototípust, írj nekünk egy emailt a community@frontier.co.uk email címre a Panarcsnok (Cmdr.) neveddel a következő tárgyat megadva “I sold an Nvidia Titan Black“. A győztesek a Titan Black Prototype, Godel Ring-en történő értékesítési idejének sorrendjében lesznek meghatározva, nem az email beérkezésének dátuma szerint.

A teljes részletekért látogassatok el fórumunkra.

Ha már részt veszel a versenyben, miért ne vennéd fel az egészet? Szeretnénk ezeket a videókat látni. Arra számítunk, hogy a verseny gyorsan fog lezajlani. Jó vadászatot Parancsnokok!

A hét híre

Vibrant hajófestés csomag

Tactical hajófestés csomag

Nézz ki mesésen az új Vibrant hajófestés csomag kínálatával, vagy vegyél fel szeszélyes arcot a tavaszhoz az új Tactical hajófestés csomaggal, amely többféle űrrepülőhöz is elérhető az Elite: Dangerous webes boltban.

Futamgyőztes – interjú Cmdr. OnePercent-tel

A múlt héten bejelentettük a Verseny az Elite fokozatért (Race To Elite) játék győzteseit. Három alkalommal 1000-1000 font készpénz díjat adtunk át az első játékosnak, aki elérte az Elite fokozatot harcban (Combat), kereskedelemben (Trading) és felfedezésben (Exploration), és 10000 font ütötte a markát annak, aki mindjárom elismerést elsőként szerezte meg. A győztes Háromszoros Elite játékos nem más, mint OnePercent Parancsnok.

Leültünk beszélgetni vele, hogy megtudjuk, mi kell ahhoz, hogy a galaxis jelenlegi első számú pilótája legyen valaki, és hogy milyen érzés az első játékosok között lenni, akik elérték a Háromszoros Elite minősítést.

Cmdr. OnePercent

Frontier: Először is gratulálunk, hogy elsőként szerezted meg a Háromszoros Elite minősítést az Elite: Dangerous-ban. Hogy érzel avval kapcsolatban, hogy Te vagy az első, akinek ez sikerült?

OnePercent: Úgy érzem megkönnyebbültem, tényleg. Sok forgott a kockán, és ez egy kiélezett küzdelem volt a játékosok között. Nagyon örültem annak, hogy végre elértem a célt. Valószínűleg több időt szenteltem ennek, mint egy teljes állásnak. Ez idő alatt nem sok szociális kapcsolatot ápoltam; mindez két hónapot és hat napot vett igénybe.

Frontier: Volt terved, mielőtt nekikezdtél volna?

OnePercent: Egészen December 18-ig nem tudtam erről a versenyről, aztán a játékindító menüjében lettem figyelmes a felhívásra. Úgy döntöttem, hogy törlöm a játékállásomat, és felveszem a kesztyűt. A felfedezéssel kezdtem, mert tudtam, hogy ezt az Elite minősítést a legnehezebb megszerezni a játékban, aztán úgy 30 nap múlva elértem az Elite minősítést felfedezésben (Exploration). A felfedezésből szerzett profitból egy Type 9-et vettem, majd az így szerzett újabb profittal törtem utat magamnak a harcok során, így nem kellett aggódnom a biztosítás miatt.

Felállítottam magamnak személyes célokat, hogy minden egyes nap mit kellene elérnem, ez engedett következtetni arra, hogy hol és mikor kellene, hogy elérjem a végső célt. Gyűjts össze néhány Földhöz hasonló bolygót, érdekes jelenséget – mint például a fekete lyukak és a neutron csillagok. Amikor elértem a szükséges napi kvótát – győztem. Kereskedés: érj el egy bizonyos profitot egy napon belül; ha elértem – győztem. Harc: minden nap bizonyos számú “kill“-t szerezni, ha elértem – győztem. A végén, minden egyes nap győzelem volt. Ezek igazi sikerélmények voltak, és pontosan erre volt szükségem, hogy folytatni tudja ahelyett, hogy megrekedjek.

Frontier: Mi volt a legnehezebb és a legkönnyebb a Háromszoros Elite cím elérésében?

OnePercent: Nem a felfedezésre szavazok. Kezdetben, az Elite: Dangerous v1.0-ban a felfedezés volt valószínűleg a második legalacsonyabb jövedelemforrás (a bányászat után) a ráfordított idő és a profit tekintetében. Ugyanakkor abban az időben nem a profitról szólt a dolog, hanem arról, hogy felfedezed az ismeretlent, dolgokat láthattál, amiket mások még nem.

Először láthattam galaxisunk központját és fedezhettem fel néhány őrült rendszert, amelyek közül az egyik közepén egy kék hiperóriás, M, K és G csillagokkal a keringési pályán. Egy másik rendszerben pedig két fekete lyuk körözött egymás körül, egy neutron csillag és egy Földhöz hasonló bolygó társaságában, ugyanabban a rendszerben.

Tényleg használhattam az ismeretlen felfedezése iránti vágyamat az Elite besorolás megszerzése során. Ha volt is egy nehezebb pillanatom, talán azt emelném ki, amikor a kezdetekkor véletlenül bekapcsoltam az önmegsemmisítőt az Eagle űrrepülőmön. Mindezt 150 rendszer részletes analízise után…

A harci fokozatoknál a fejlődés könnyebben ment. A felfedezés alatt megtanultam, hogy hogyan kell repülni, így tudtam 600 kill-t összeszedni naponta a harci Elite minősítés megszerzésének kezdetétől számítva, ebből kiszámoltam, hogy mikor fogom megkapni az Elite szárnyaimat.

Frontier: Még egyszer nekiállnál ennek a kihívásnak?

OnePercent: Azt hiszem, hogy ezt a kérdést a családomhoz kellene intézni. “Elviselnétek, hogy újra végig csinálja ezt?” a válasz bizonyára “NEM” lenne.

Frontier: Milyen konfiguráción játszol?

OnePercent: Saját kezűleg összerakott PC-n, billentyűzettel, egérrel és egy X52 Pro HOTAS-al a Saitek-től. Irodai szék, asztal, fülhallgató és egy 1080p-s monitor. Az alábbiakban láthatjátok a megviselt játékvezérlőmről a képet, két hónap és pár nap használat után.

OnePercent harcedzett X52 Pro-ja

OnePercent harcedzett X52 Pro-ja.

Frontier: Mi a történet a OnePercent név mögött?

OnePercent: Haha! Imádom az összeesküvés elméleteket a nevem kapcsán! Valójában a nevem múlt évben ragadt rám, amikor még a béta verzióban találkoztam egy másik parancsnokkal az egyik nagy gázóriás gyűrűjénél. Harcoltunk és éppenhogy nem hagytam ott a fogamat, el tudtam menekülni négypercnyi oxigén készlettel, amely gyorsan fogyott. Bolygóközi űrutazásra kapcsoltam (Super Cruise) és a legközelebbi állomás felé vettem az irányt amilyen gyorsan csak tudtam, EGY SZÁZALÉK (one percent) hajótest épséggel. Az egy százalék beégett az agyamba, mint egy darab jó szerencse.

Frontier: És mi lesz most az Elite: Dangerous-sal? Folytatni fogod a játékot?

OnePercent: Természetesen! Felkészülök a következő frissítésekre, és már alig várom az újításokat, mint például a bolygófelszínen történő landolást, vagy a hajó körüli sétálást! Tehát igen, folytatni fogom a játékot, de sokkal egészségesebben! Többet fogok kimenni a szabadba!

Csevegő

Isinona végre lenyomozta célpontját a ‘Hired Gun: Part 3.‘ videójában.

Gixxerboy 72 meglátogatta a Sagittarius A*-t, és csak ezt a vacak (na jó, elképesztő) fotót készítette a Tejútrendszer közepén található fekete lyukról.

Roel Wijker küldte ezt a #selfiecam képet az ő titkos harci alakulatáról a Lugh rendszerből.

A Lugh rendszerbeli krízis végét ünnepelte néhány Crimson State Group tag a Hartsfield Market előtt.

És végül, látogassátok meg az Elite: Dangerous webes boltot, ahol új termékeket vásárolhattok meg, beleértve a hivatalos zeneszámokat digitálisan letölthető, vagy CD formátumban, Sidewinder póló és egy vadonatúj Onionhead póló, amelyet egy maroknyi játékos láthat majd az Elite: Dangerous közösségi menedzseren, Ed-en, ezen a hétvégén az Elite Meet (Elite Találkozó) összejövetelen Birmingham-ben.

Happy face

GalNet hírek

GalNet Hírek

Több ezer kereskedő szivárog vissza Kappa Fornacis-ba, az után a bejelentés után, hogy az Onionhead ismét megvásárolható Harvestport-ban. A különböző hírforrások alapján a kereslet minden eddiginél nagyobb.

Amit csak egy elsöprő erejű csapásként lehet leírni a Föderáció számá, az az, hogy a Crimson State Group és a Sons of Conn sikeresen megbirkózott a Lugh for Equality Party-val a Hartsfield Market irányításáért. A Föderációs Flotta hivatalos visszavonása ellenére, a Lugh rendszer még mindig egy polgárháború közepén találja magát, amely a Crimson State Group és a Lugh for Equality Party között zajlik. A háború kimenetele még mindig bizonytalan.

A legfrissebb népszerűségi közvélemény-kutatások szerint Hasley elnököt a megkérdezettek megdöbbentően alacsony, 26%-a helyesli, támogatja csak. A megkérdezettek 43%-a ugyanakkor erősen ellenzi a Föderáció elnökének jelenlegi politikai döntéseit.

Patreus szenátort és Duval Aisling-et a Facece rendszerben látták ezen a hétvégén. A Birodalom legújabb hatalmi párosa egy kellemes délutáni vásárlással múlatta az időt a divat csarnokainál, hatalmas testőrök, követőik és talpnyalók társaságában.

Ez volt az 68. Hírlevelünk – köszönjük, hogy olvastad és támogatsz bennünket és az Elite: Dangerous fejlesztését.

Ahogy eddig is és a továbbiakban is, ha szeretnél valamirol bovebben hallani, vagy valami kérdésed van, írj nekünk az elite-newsletter@frotier.co.uk címre.

Amennyiben észrevételed, kérdésed, vagy hozzáfűzni valód van a magyarított hírlevelekkel, vagy az elitedangerous.hu-val kapcsolatban, hagyjatok üzenetet itt, a fórumban, vagy írjatok az editors@elitedangerous.hu e-mail címre, esetleg írjatok hozzászólást itt a cikk alatt közvetlen.

Forrás: Elite: Dangerous Newsletter #68

Információ a szerzőről

Athalay

Mérnök informatikus, családos. C64-en ismerkedett az Elite-tel, melyet Elite minősítésig nyüstölt. A folytatásokkal már csak nagyon későn találkozott, így azok kimaradtak számára. E:D-t Kickstarter óta támgatja, követi. Érdeklődik, szereti a világűrrel kapcsolatos híreket, információkat,...

Erről beszélnek a többiek

  • Duvi

    № #452 @ 2015-03-31 15:56
    Nem vagy bejelentkezve.

    Szia Athalay! Az egész csapat nevében ismét köszönjük a fordítást és a kitartó munkádat!

Nem vagy bejelentkezve :-(

Csak bejelentkezve tudsz hozzászólni a témához.

Jelentkezzen be, kapitány!