Elite: Dangerous Hírlevél 69. szám

Elite: Dangerous Hírlevél 69. szám

Ezen a héten egy nappal korábban vagyunk. A Húsvéttal a nyakunkon a heti hírlevelet csütörtökön kézbesítjük. Görgess le a Powerplay újdonságaihoz és vess egy pillantást a következő nagyobb tartalmi frissítésben érkező új gyűjtő drónokra a heti Kitekintőben.

A héten híreink vannak a Mac béta letöltés részleteiről; a teljes Elite: Dangerous soundtrack iTunes –ra került és írunk a múlt heti EliteMeet összejövetelen Birmingham-ben, az Egyesült Királyságban tett látogatásról.

Mint mindig, látogassátok meg fórumainkat, Twitter és Facebook oldalunkat az Elite: Dangerous legújabb frissítéseiért, és maradjatok velünk a hét híreiért.

Ahogy mindig, keressétek az Elite: Dangerous galaxis legfrissebb híreit a Fórumunkon, Twitteren és Facebook-on, és tartsatok velünk az Elite: Dangerous Hírleveleken keresztül is, hogy megtudhassátok, hogy mik a friss hírek ezen a héten.

E heti tartalom

Powerplay frissítés
Heti kitekintő
A Mac béta mostantól elérhető
Csevegő
GalNet hírek

Powerplay frissítés

A héten Mike Brookes, az Elite: Dangerous executive producere felfedte az első részleteket a közelgő Powerplay tartalmi frissítésről, egy teljesen új módot ígérve a galaxissal való interakcióra valamint azt, hogy több információt ad három héten belül.

A Powerplay az eddigi legnagyobb tartalmi frissítésünk; számos, a játékot megváltoztató elemet ad az Elite: Dangerous játékhoz és új játék opciókat ajánl Neked akár kereskedő, akár felfedező vagy harci pilóta életet kedvelsz jobban. Néhány új vonás nagymértékű lesz, mások kisebbek, de nem kevésbé jelentősek.

„A Powerplay egy része a szerepkörök további kiegyensúlyozásában vesz részt” mondja Brooks. „Ennek része a drón rendszer kiterjesztése. Gyűjtő drónok kerülnek majd be a játékba, hasznosnak bizonyulnak majd a kalózok számára, akiknek sietve kell a szállítmányt begyűjteniük, ugyanakkor növelik a bányászat hatékonyságát”.

Egy új szállító drón lehetővé teszi majd a játékosoknak, hogy repülés alatt üzemanyagot cseréljenek. „A játékosok egymás baráti utántöltői lehetnek” mondja Brooks. „A nagyobb teherhajók üzemanyagot vihetnek magukkal a kísérő vadászok részére, kiterjesztve a kötelékük (wing) hatókörét.

A gyűjtő drónok két üzemmódban dolgoznak. Az elsődleges üzemmódban kiválasztod a szállítmány ládáját vagy a bányászott darabot és elindítod a drónt, ami felveszi a tárgyat és visszahozza a nyitott rakteredbe. A második területi hatású, az egység mindent begyűjt, amit tud, mielőtt kifogy az energiája. A drónok egyszer használható fogyóeszközök, amiket a kikötőkben pótolnod kell, ezért továbbra is van értelme megtanulnod a cargo scoop használatát.

A drón rendszer csak egy az Elite: Dangerous kisebb újításaiból, amiket a nagy Powerplay tartalmi frissítésbe teszünk. Néhány hét múlva többet mondunk; addig is vess egy előzetes pillantást a gyűjtő drónra a heti Kitekintőben (Newsletter Peek).

A hét híre

Az új gyűjtő drón automatizálja a lebegő szállítmány összeszedését a sietős játékosok számára.

A Mac béta már elérhető

Izgatottan jelentjük be, hogy a Mac béta már éles és elérhető azok számára, akiknek pc-n alfa vagy béta Elite: Dangerous hozzáférésük volt.

A launcher letöltéséhez látogasd meg a store-t és kattints a My Account> My Downloadable Products pontra. Akik nem jogosultak a bétatesztelésre le tudják tölteni a launchert, de nincs hozzáférésük a játékhoz. A Mac telepítő közvetlen letöltéséhez – klikk ide.

A bétában részt vevő játékosok új mentést és csökkentett hajóárakat kapnak.

E:D Mac-en

Ez igazi béta, kérjük a visszajelzéseiteket. Ha bármilyen problémát fedezel fel, jelentsd a hiba fórumon, itt.

Már tudunk néhány sebesség problémáról Nvidia kártyával szerelt Mac gépeken, amikor a játék bizonyos területeire először kerülsz – Galaxy Map, például –de sokkal több mindenben segíthetsz…

  • Szeretnénk hallani a teljesítményről különböző állomások külső és belső területén
  • Szeretnénk megkapni a tapasztalatokról, amikor különböző osztályú napokat, új típusú bolygókat fedeztek fel
  • Szeretnénk tudni, ha teljesítménybeli változást érzékeltek a különböző hajók pilótafülkéiben

Ezek az adatok segítenek majd a játék Mac verziójának további optimalizálásában. Amikor visszajelzést adtok, kérjük, mellékeljétek gépetek adatait az Overview > „About This Mac” menüpont alapján. Ismernünk kell a típust, a processzort, a memóriát és a grafikus alrendszert, hogy segítsen a tesztelésben.

A béta részvételhez az ajánlott – de nem minimális – követelmények
27” iMac (2014/2015 típus)
3.4GHz négymagos Intel Core i5
8GB memória
NVIDIA GeForce GTX 775M 2GB videó memóriával / AMD Radeon R9 M290X 2GB video memóriával
Mac OS 10.10.x (10.10.03 ajánlott)

A pc bétához hasonlóan sok optimalizációt tervezünk, ezért várhatóan a végleges minimum gépigény ennél alacsonyabb lesz. Amint elérhető lesz, közzé tesszük az információt.

Addig is köszönjük minden segítségeteket és várjuk a visszajelzéseiteket.

Csevegő

Az Nvidia Titan Black utáni hajsza véget ért! Parancsnokok ezrei töltötték a hétvégét a rejtélyes kikötő keresésével, de csupán húszan jártak sikerrel. Az első öt pilóta, akik igazoltan leszállították a Titan Black-et a Godel Ringre és a grafikus kártyákat kapják:

  • CMDR T Shriker
  • CMDR HelloMeow
  • CMDR Jean Tufao
  • CMDR SpaceTexas
  • CMDR DarthBlingBling

Gratulálunk, parancsnokok! Rövidesen kapcsolatba lépünk veletek a nyereményeitek átadásának további részleteiről.

Giameister 12 órányi felvételt és 2,437 képet használt fel, hogy time lapse videót készítsen a nagyon keresett Titan Black utáni kutatásáról. Jóllehet nem sikerült megtalálnia a megfelelő árut, pokoli jó videó lett az eredmény.

Nézzétek meg a lakott űr határ Mike Prosser’s új videójában. Mike Sidewindereket vásárolt minden kikötőben, amilyen messze csak elmerészkedett, gyönyörűen megrajzolva az emberek által elfoglalt űr határvonalait az Elite: Dangerous világában.

Az Elite: Dangerous hivatalos soundtrack mostantól egyaránt elérhető az iTunes-on, az EliteDangerous.com boltban digitális formában és három CD lemezes formában is.

Elite: Dangerous Soundtrack

Zebwen, Flibblesan, Brightylad és ZZleeZZ Twitter felhasználók égi hóembert készítettek egy kettős csillag, három Vulture és a kötelék (wing) HUD némi óvatos pozícionálásával.

Mennyei hóember

Végezetül: Ed, a community manager leparkolta Sidewinderét múlt héten Birmingham-ben, az Egyesült Királyságban, ahol ötven Elite: Dangerous játékos gyűlt össze egy EliteMeet összejövetelre.

Elite Meet

Együtt lazultak, játszottak a bámulatos Elite Encounters RPG-vel, megsemmisítették egymás modelljeit a PhoenixDFire’s Elite: Dangerous miniature játékban, részt vettek Iain McNeil ötletes dartot és Elite: Dangerous dokkolást kombináló játékában és jó társaságban ittak néhány sört.

Elolvashatod MikeSnos, Elite Meet 2015 szervező és fórumozó teljes összefoglalóját. Figyeld a Community Event fórumot az elkövetkező EliteMeet rendezvények miatt, esetleg szervezz magad egyet. Az Elite: Dangerous közösség nagyszerű és egyre növekszik.

GalNet hírek

GalNet Hírek

A következő két hétben, a Független Rendszerek Szövetsége felfedezési adatokat fog gyűjteni, egy új, izgalmas kolonizációs kezdeményezésnek köszönhetően, amely később, ebben az évben indul majd útjára. Azok a Parancsnokok, akik a Szövetségnek akarnak dolgozni, az adatokat a potenciális kolonizációra érdemes rendszerekről a Purple Power Interstellar számára a Ziemkiewicz Ring fedélzetén a Tsu rendszerbe kell, hogy szállítsák.

Hudson árnyék elnök sajtókonferenciát tartott a Marson, hogy megcáfolja azokat a szóbeszédeket, amelyek azt terjesztik, hogy ő Hasley elnök elűzésén munkálkodik. “Hasley elnök alkalmatlannak bizonyult az irodai munkára. Arról panaszkodik, hogy a fiatalok elvesznek a jogilag védett virtuális valóságban, ugyanakkor elrendeli több ezer ártatlan fiatal Föderációs civil kivégzését, akik próbálnak elmenekülni az általa kitalált rémálomszerű valóságtól.” mondta a sajtónak Hudson.

Miután Hudson árnyék elnök halálos támadást intézett Hasley elnök ellen, Naylor alelnök megesküdött, hogy támogatja a Föderáció elnökét. “Az elnöknek nehéz döntéseket kell meghoznia. Vajon mindig igaza van? Ha én lennék az Ő helyében, és döntéseket kellene meghoznom ugyanazon információk alapján, valószínűleg én is ugyanezeket a döntéseket hoztam volna meg.

Aisling Duval ismét a rivaldafényben; a Birodalom szerte népszerű “Meghitt csevegés Serenával” beszélgetős show vendégeként. Aisling a műsort az ‘Angyala’-i dicséretével kezdte, akik keményen dolgoztak azért, hogy az összes nemkívánatos elemetet eltávolítsák Cemiess-ről. “Tudják, amit véghezvittek az olyan felemelő” – mondta. “Tudni azt, hogy én így tudom motiválni az embereket. Ez valóban nagyszerű, különösen, amikor néhány vén, félrevezetett, valószínűleg gonosz ember azt gondolja, hogy amit csinálsz az butaság. Pedig ez nem butaság. A rabszolgaság az, ami butaság. Mindenki tudja ezt.

Themiscrya parányi rendszere viszályba keveredett a Birodalmi Szenátor Denton Patreus-sal. A történésekhez közeli forrás szerint, a múlt évben Themiscrya állampolgárai (Nationals of Themiscrya) hatalmas kölcsönöket vettek fel Patreus Szenátortól, hogy az uralmukat elkezdhessék. Most a Szenátor be akarta hajtani az adósságot, azonban Themiscrya állampolgárai nem tudtak eleget tenni kötelezettség vállalásuknak. Patreus Szenátor hét napos türelmi időszakot ajánlott Themiscrya állampolgárai (Nationals of Themiscrya) számára, ami alatt meg kell egyezniük a Szenátor pénzügyi csapatával a visszafizetést illetően. Amennyiben nem jutnak megállapodásra, Patreus jelezte, hogy végrehajtókat fog küldeni a rendszerbe, hogy visszakövetelje tulajdonát.

Ez volt az 69. Hírlevelünk – köszönjük, hogy olvastad és támogatsz bennünket és az Elite: Dangerous fejlesztését.

Ahogy eddig is és a továbbiakban is, ha szeretnél valamirol bovebben hallani, vagy valami kérdésed van, írj nekünk az elite-newsletter@frotier.co.uk címre.

Amennyiben észrevételed, kérdésed, vagy hozzáfűzni valód van a magyarított hírlevelekkel, vagy az elitedangerous.hu-val kapcsolatban, hagyjatok üzenetet itt, a fórumban, vagy írjatok az editors@elitedangerous.hu e-mail címre, esetleg írjatok hozzászólást itt a cikk alatt közvetlen.

Forrás: Elite: Dangerous Newsletter #69

Erről beszélnek a többiek

Nem vagy bejelentkezve :-(

Csak bejelentkezve tudsz hozzászólni a témához.

Jelentkezzen be, kapitány!