Elite: Dangerous Hírlevél 70. szám

Elite: Dangerous Hírlevél 70. szám

Ezen a héten megjelentünk a hivatalos Xbox Magazinban; pillantást vetünk néhány új funkcióra, amit a közelgő Powerplay frissítéssel hozunk ki és visszatekintünk látogatásunkra az i54 játékok fesztiválra (Coventry, Egyesült Királyság), ahol Angliából és a világ más részéről érkező Elite: Dangerous rajongók százaival találkoztunk.

Mindig odafigyelünk rátok és vágyunk a visszajelzéseitekre. Egyenesen az alkotó csapattól hallhattok fórumainkonTwitteren és Facebook oldalunkon és itt, heti hírlevelünkben.

E heti tartalom

Elite: Dangerous a hivatalos Xbox Magazinban
Fejlesztői frissítés
Heti kitekintő
Elite: Dangerous az i54-en
Csevegő
GalNet Hírek

ELITE: DANGEROUS a hivatalos Xbox Magazinban

A múlt hónapban a hivatalos Xbox Magazin meglátogatta Cambridge-ben a Frontier stúdióit. Bejárták a stúdiót, eltöltöttek egy kis időt a Frontiert alapító és vezető David Braben-nel, Mike Brookes executive producerrel, Laurence Oldham vezető tervezővel, Jim Croft fő hangmérnökkel és Chris Gregory művészeti vezetővel hogy megtekintsék, hogy halad az Elite: Dangerous Xbox One verziója.

Hivatalos Xbox Magazin

Ez az első újság, amely beléphetett a Frontier falai közé az Edge tavaly februári látogatása óta, nyolc oldalas cikkük a csapatunk által külön az HXM (OXM) számára készített képeket tartalmaz a játékból és alkotógárdánktól.

Az új szám mától elérhető az újságosoknál és az iTunes-on, idén még több információt adunk majd az Elite: Dangerous Xbox One kiadásáról.

Fejlesztői frissítés

A heti fejlesztői frissítésről szóló fórumon Mike Brookes executive producer előretekintett néhány extra tartalomra, amit a közelgő Powerplay Elite: Dangerous update tartalmaz.

A Powerplay lényegét néhány hétig még titokban tartjuk, de tartalmazni fog számos rendszert és elemet, mint a múlt heti hírlevélben említett drónok.

Drón

Ezen a héten Mike Brookes bejelentette a küldetésrendszer alapos felülvizsgálatát. Ez egy olyan dolog, amin a játék kezdete óta dolgozunk és megadja majd számunkra a szükséges keretet a nagyobb választék megalkotásához, hogy a galaxisban változatosabb küldetésekkel találkozzatok. Felhasználjuk a játékosok postafiókját a küldetési rendszer támogatására, könnyebben kezelhetővé téve azokat.

„A jelenlegi rendszer egyik korlátja, hogy a kezdőknek jó lehetőség, de később már kevésbé az” magyarázza Brookes. „A módosítás ezt a tapasztaltabb játékosoknak szánt küldetésekkel, valamint magasabb rangon vagy státuszban felkínált különleges feladatokkal kívánja megoldani.”

Az frissítést követőn bizonyos rangú vagy státuszú játékosok különleges küldetéseket kapnak majd, itt a Founder rangú Kickstarter támogatókat említi Mike. Mi több, a küldetésekért kapott reputáció növekedni fog azok számára, akik magas reputációt építenek a kisebb frakciókkal.

Mindig figyelemmel kísérjük, amit a játékosok mondanak és odafigyelünk a visszajelzésekre, ezért a Pilot’s Federation rang függvényében megnöveljük a hajó visszavásárlására felvehető kölcsön összegét, és kedvező helyzetbe hozzuk a felfedezőket a hajóra helyezhető üzemanyag tartályokkal.

Maradj velünk, mert mindez csupán ízelítő abból, mennyire meg fogja változtatni a Powerplay az Elite: Dangerous játékmenetét.

Heti kitekintő

Diamondback

Egy nagyon korai pillantás a Diamondback koncepció képére. Többet is mutatunk az elkövetkező hetekben róla, mielőtt bemutatkozik a Powerplay frissítésben.

Elite: Dangerous az i54-en

Beugrottunk az üzleti-utazásra- teljes mértékben-biztosított ASP felfedezőhajóba, és elnavigáltunk az i54-re Coventry Ricoh Arénájába. Az Imsomnia játékosok ezreit hívja a világ minden tájáról, hogy játsszanak a legújabb játékokkal, részt vegyenek az e-sport eseményeken és találkozzanak kedvenc játékaik néhány fejlesztőjével.

i54

Saját Elite: Dangerous bemutató területünkön bemutattuk a játékot új játékosok és régi parancsnokok százainak, felfegyvereztük a komikus/író/zenész/színész Bill Baileyt az Ocolus Rift szerkezetünkkel majd figyeltük, ahogy egy ellenséges Sidewinder leszedése közben flippergolyót játszik az aszteroidák között.

I54

Részt vettünk a hagyományos Insomnia kocsmai kvízjátékban cambridge-i szomszédunkkal, a Runescape fejlesztő Jagex-el. nagyjából negyven csapatot megverve pénzdíjat nyertünk, amit a SpecialEffect, egy jótékonysági egyesület részére ajánlottuk fel, akik a fogyatékkal élőket segítik, hogy élvezhessék a videojátékokat.

Folyamatosan értesítünk minden közelgő fesztivál és konferencia részvételünkről Angliában és világszerte.

I54

Csevegő

Ezen a héten Zeden Jika vet egy pillantás youtube videójában az Elite: Dangerous űrállomásaira és előőrseire ebben a kellemes videóban.

Az Első Nagy Expedíció holnapi kezdettel (április 11) egy közösségi felfedező eseményt szervez. Céljuk, hogy 1000 fényévnyire utazzanak és egy kiinduló tábort alapítsanak találkozópontként a különböző kisebb expedíció számára, amelyek feltérképezik a szektor pilóták számára tiltott területeinek határát.

„A Regor régió az űr olyan területe, ahová nem tudunk belépni” mondta az Expedíció egy képviselője. „Ennek a küldetésnek a célja az, hogy feltérképezze az elzárt terület határát, ezért néhány napos elkötelezettség szükséges a résztvevőktől. A Lovaroju rendszerben találkozunk (koordináták 100: -88: -150) egyezményes világidő szerint 19:00 időpontban, ahol kötelékeket alakítunk és indítunk, amint készen állnak.  Az indulás időben elosztott lesz, ha részt akartok venni az eseményben, gyertek, amikor tudtok.”

Az első nagy felfedezés

A PC Gamer magazin ELITE: DANGEROUS screenshot versenyt tart. A győztes pályázatokat Chris Gregory művészeti vezető választja majd ki, jutalmakat, köztük kapucnis pulóvert, pólót, kulcstartókat, jelvényeket és egy példányt a játék soundtrack-jéből mi biztosítunk. A részvételhez nyomd meg a Ctrl-Alt-Space kombót játék közben és készíts olyan képernyőmentést, amitől szétmegy Chris agya. A jelentkezés határideje április 20, próbáld legyőzni a PC Gamer munkatárs Andy Kelly alábbi munkáját.

Az első nagy felfedezés

Végezetül a zseniális közösségi fórumról, a Redditről Top parancsnok képe különleges látvány egy kettős csillag bolygója körüli pályán, Sam Primary képe az első leszállásáról pedig összefoglalja a legtöbb játékos tapasztalatait az első a dokkolásról.

GelNet Hírek

GalNet Hírek

Torval Szenátor elfogadta a kihívást, hogy szemtől-szembe megküzdjön Aislig Duval-al, hogy kiderüljön melyikük állásfoglalása támogatja igazán a Birodalom polgárait. Torval Szenátor felvásárolja az összes rabszolgát (Slaves) a Lagerkvist Gateway-nél, a Synteini rendszerben. Aisling Duval pedig, a Rabszogaság megállítása ostobaság (Stop Slavery Stupid) mozgalommal, és a Birodalom Párttal (Empire Party) együttműködve fogadja a felszabadított, Birodalmi Rabszolgákat (Imperial Slaves) a Mackenzie Relay állomáson, a Cemiess rendszerben.

Aisling Angyalai (Aisling’s Angels) keményen dolgoztak, hogy támogassák a nép hercegnőjét, felszabadítva elképesztő mennyiségű, egész pontosan 1 149 756 Birodalmi Rabszolgát (Imperial Slave) mindössze egy hét leforgása alatt. Duval számára sajnálatos azonban, hogy a Birodalmi Rabszolgák Egyesületének (Imperial Slavers Association) sikerült ugyanakkor megdöbbentő mennyiségű, 2 387 567 Rabszolgára (Slave) szert tennie, azonos idő alatt. Ha Duval nyer, Torval Szenátor megesküdött, hogy szabadon engedi az összes rabszolgát, akiket a kiképző központjaiban gyűjtenek össze a fogadás ideje alatt. Ha Torval győz, Duval beleegyezett, hogy a személyes testőrségét, nem kevesebb, mint egy évig, Birodalmi Rabszolgákra cseréli.

Arissa Lavigny-Duval hercegnő nemrég megtörte szótlanságát, egy, a nemzethez intézett felszólalásában, a Birodalmi Palota lépcsőjénél. „A Duval ház nem fogja engedni annak a pár őrületnek, hogy lerombolják mindazt, amiért oly sokáig küzdöttünk. Esküszöm nektek, hogy a Császár védelme fenn fog maradni. Óvakodjanak a császári udvar ellenségei. Ez az egyetlen figyelmezetésük.

Egy további nyilatkozatot tett közzé a GalNet, amelyben a hercegnő úgy fogalmazott: „Nem fogok ölbe tett kézzel ülni, miközben láthatatlan támadók sújtanak le nemzetünk szívére. Ezennel felhívást intézek minden hűséges birodalmi polgárhoz, hogy csatlakozzanak hozzám a küldetésemben, hogy megtisztítsuk a Birodalmat mindazoktól, akik ártani akarnak neki.”

Denton Patreus Szenátor nyolc napja figyelmeztetést adott ki, amelyben jelezte szándékát, hogy jogorvoslattal fog élni Themiscrya Állampolgáraival (Nationals of Themiscrya) szemben, mivel a politikai csoport elmulasztotta pénzügyi kötelezettsége teljesítését. A hírek pánikhullámokat keltettek a független rendszerben, melynek hatására sok lakos a menekülést választotta, ahelyett, hogy kockáztassák, hogy eszközzé váljanak, csakhogy megbékítsék a Szenátort.

Ez volt az 70. Hírlevelünk – köszönjük, hogy olvastad és támogatsz bennünket és az Elite: Dangerous fejlesztését.

Ahogy eddig is és a továbbiakban is, ha szeretnél valamirol bovebben hallani, vagy valami kérdésed van, írj nekünk az elite-newsletter@frotier.co.uk címre.

Amennyiben észrevételed, kérdésed, vagy hozzáfűzni valód van a magyarított hírlevelekkel, vagy az elitedangerous.hu-val kapcsolatban, hagyjatok üzenetet itt, a fórumban, vagy írjatok az editors@elitedangerous.hu e-mail címre, esetleg írjatok hozzászólást itt a cikk alatt közvetlen.

Forrás: Elite: Dangerous Newsletter #70

Erről beszélnek a többiek

 • Athalay

  № #460 @ 2015-04-14 21:37
  Nem vagy bejelentkezve.

  Sziasztok, kicsit megkésve, de a GalNet rész is bekerült a hírlevélbe! Külön köszönet Pityának, hogy csapatunkat tudásával bővíti! :)

 • Hamu

  № #461 @ 2015-04-15 08:58
  Nem vagy bejelentkezve.

  Köszönjük

Nem vagy bejelentkezve :-(

Csak bejelentkezve tudsz hozzászólni a témához.

Jelentkezzen be, kapitány!