Elite: Dangerous Hírújság 77. szám

Elite: Dangerous Hírújság 77. szám

A héten egy hete, hogy a Powerplay béta játékosok meghódítják a galaxist és segítenek nekünk a frissítés tesztelésében, mielőtt azt élesítjük, és ingyenesen elérhetővé válik minden ELITE: DANGEROUS játékos számára.

Hudson bizonyult a leginkább támogatott Hatalmasságnak a béta alatt, Arissa Lavigny-Duval alig lemaradva második. De minden Hatalom újonnan kezd majd amikor a Powerplay kezdetét veszi a teljes verzió ELITE:DANGEROUS univerzumában.

Olvass bele Michael Brookes fejlesztői híreibe, hogy pillantást vessél a Powerplay jelenére és jövőjére, kedvenc újdonságaink közül hatra, amiket a Powerplay-ben megtalálsz majd. Beleértve a küldetési rendszer nagy frissítését és exkluzív információt arról, mi rejlik a béta vezetőinek sziluettje mögött.

Mint mindig, a legfrissebb híreket és frissítéseket közvetlenül fejlesztői csapatunktól kaphatod Fórumainkon, Twitter csatornánkon és Facebook oldalunkon valamint itt a heti hírlevélben. Mindig kíváncsian várjuk visszajelzéseiteket. Kellemes hétvégét!

Heti tartalom

  • Poweplay extrák
  • Heti kitekintő
  • Heti kitekintő – extra
  • Fejlesztői hírek
  • Csevegő
  • GalNet

Powerplay extrák

Természetesen a Poweplay legfeltűnőbb újítása az, ami után a nevét kapta. A Powerplay a galaxist a cselekmények melegágyává teszi az, ahogy a játékosok hatalmasságaikat támogatják a galaktikus hódítás és uralom epikus csatájában, de ezzel nem ér véget a tartalma.

Következik hat a csapat kedvencei közül, melyek a frissítés után megváltoztatják azt, ahogyan játszol. Csupán ízelítők a számtalan új dolog közül, amiket az első belépés után találsz ELITE: DANGEROUS –ben a Poweplay élesítésekor.

  • A bányászat pénz-csinálás.
   Bányászküldetésekkel találkoztok majd, magas és alacsony hozamú területekkel, új ásványokkal és gyakran magasabb értékű forrásokkal. Vigyázz, mert a bányászat veszélyesebb a kalózokkal fertőzött nagy hozamú területeken.
  • Automatizáld teendőidet drónokkal.
   Új drónok segédkeznek a bányászatban, rakomány begyűjtésében és a köteléked üzemanyaggal történő ellátásában. A drónok egyszer használatos fogyóeszközök, amiket fegyvercsoporthoz lehet rendelni és meghatározott céllal indítani, legyen az üzemanyag küldése egy barátnak, egy magányos tartály vagy az űrben sodródó szétszórt tárgyak csoportjának begyűjtése.
  • Az automata lövegtornyok okosabbak lettek.
   A lövegek csak megfelelő célpontra tüzelnek és a véletlen lövések nem számítanak támadásnak. Mozgásuk öt százalékos felgyorsítása kissé mozgékonyabbá teszi őket veszélyhelyzetben, összességében bármelyik hajón használhatóbbá válnak.
  • A bűnszövetkezetek megkapják a siker eszközeit.
   A törvényen kívüli áruk csempészése mostantól még jövedelmezőbb. A kábítószerekre nagyobb kereslet és inflálódó árak jellemzőek, a játékosok a feketepiaci eladásokon nagyobb hasznot húznak, és minden eladás növeli a Trader rangot. Végezetül, a Black Marketek (Feketepiac) megtalálhatóak a galaktikus térképen, nincs több potyaút a világegyetem bűnöző elemeinek.
  • Egyszerűbb az előrehaladás követése.
   Előrejutásod az Elite rang felé mostantól a Status felhasználói panelre vetett pillantással látható. Hosszú az út az Elite rangig, de az új küldetési rendszerrel és a Powerplay megismerésével úgy találhatod, a rangod minden eddiginél gyorsabban emelkedik.
  • Új küldetések.
   A Powerplay-ben megújított küldetési rendszert találsz majd. A bányászküldetések és az új elágazó küldetések csak két feltűnő elem, és a harci pilóták is találkozhatnak ellenséggel Super Cruise módban, messze a régi, Unidentified Signal Source közeli tartózkodási helyüktől. Ezek a változások egy dinamikusabb és kiszámíthatatlanabb univerzum megalkotásáért történnek.

Ez csupán a felszíne a változtatások ötezer szavas listájának, ami tele van fejlesztésekkel, változásokkal, frissítésekkel, új elemekkel, egy még jobb szimulációs háttérrel és két új hajóval. Köszönetet szeretnénk mondani mindenkinek, aki jelenleg segít a Powerplay tesztelésében és alig várjuk, hogy az élesítéskor lássuk és figyeljük a reakciókat.

Heti kitekintő

Ahogyan Aisling Duval hercegnő megjelenik a Powerplay-ben

Heti kitekintő – extra

Diamondback Scout

Friss hírek, egy kitalált, játékbeli Heti Kitekintővel. Amint a Powerplay élesítésre kerül, tapasztaljátok majd hogy az eddig Diamonback-nek nevezett hajó neve mostantól Diamond Scout. Íme, egy pillantás a játékbeli történetre.

A Diamondback Scout a Lakon Spaceway kísérlete az Asp sikerének megismétlésére a közepes árkategóriában. Az eredmény egy harcra is alkalmas hajó volt jó ugrótávolsággal, nagy hatótávolságú felderítő gépként vetették be. Első repülése után kritikák érték, mert nem rendelkezett az Asp sokoldalúságával, de mérsékelten sikeres volt hosszú távú felderítőként, nagy hatókörű elfogó vadászként és gyors járőrhajó szerepben azoknál a szervezeteknél, akik nem tudták vagy nem akarták az Asp magas árát megfizetni.”

Fejlesztői hírek

Fejlesztői hírek

A béta PC és Mac verziója is megjelent a héten, nagyszerű nézni a játékosokat és fogadni a visszajelzéseket. Ez a frissítés rengeteg változást hoz, özönlenek a visszajelzések. Nagy köszönet mindenkinek, aki hozzászólt vagy bejelentett valamit. Nyilvánvalóan a műsor főszereplője a Powerplay rendszer, ami egy nagy falat, játszatok hát vele és tudassátok velünk, amit tapasztaltok. Biztos vagyok benne, hogy sokan csatlakoztok majd hozzám, hogy segítsük Delaine arkón ámokfutását az ember lakta világokban!

Egy másik nagy változás a küldetési rendszer, ahol annyira sok a változás, hogy minden befejezetlen küldetés eltávolításra kerül az update élesítésekor. Nem kaptok büntetést a nem teljesítésért, de jutalmat sem, ezért teljesítsétek őket, ha fontosak számotokra. A jövő hétre tervezzük az élesítést, de ez függ a beérkező visszajelzésektől és a szükséges változtatásoktól. Amint biztos, tudatjuk az időpontot.

A virtuális valóság folyamatos támogatásának részeként szándékunkban állt a játék frissítése, hogy támogassa a legfrissebb, 0.6.0.0. Oculus SDK-t. Azonban a legújabb SDK-val nem működik a játék. Együtt dolgozunk az Oculus csapatával és megpróbáljuk megoldani a problémát, amint új híreink vannak, ismertetjük őket. Addig is folytatjuk a korábbi SDK támogatását és beépítünk néhány különleges megoldást a bétába, példának okáért biztosítjuk, hogy a Powerplay térképe megfelelően kerüljön renderelésre mindkét szem számára.

A 90 százalékos pénzvisszafizetés / 10 százalékos díj felszámítás a használt modulok és fegyverek eladásakor népszerű vitatéma lett! Mindig az volt a cél. hogy ne lehessen ingyen cserélgetni a hajód részegységeit és mi a legtöbben úgy játszunk, hogy különböző hajókat tartunk fenn az eltérő szerepekre – én hajlamos vagyok egy hajómat sem eladni és különböző feladatkörökre specializálva szerelem fel őket. Tisztán látható, hogy néhányan másképp közelítitek meg, hogyan szerelitek fel hajóitokat, és pontosan erre való a béta – visszajelzést kapni a változásokról. Felírjuk minden oldal véleményét és döntünk a béta vége előtt. Végül is, ezért van a béta.

Utolsóként még egy új elem, ami a béta vége előtt bekerül a játékba – ez a megújított Newsfeeds. A GalNet hírek a Station Service-ekben csak helyi hírekkel szolgálnak majd, de új felhasználói felület kerül be a pilótafülkébe, így a világ hírei bárhol, bármikor hozzáférhetőek lesznek. Ezek a hírek még hivatkozásokat is tartalmazhatnak, hogy a hírhez tartozó rendszerbe vigyenek.

És egy utolsó pillanatban érkezett Fejlesztői hír…

Annyira friss hír a fejpénz rendszerről, amin még meg sem száradt a nyomdafesték.

A Poweplay bétába érkező újabb változás a bounty rendszer működését érinti. A fejpénzek érvényességi ideje a büntetés mértékével arányosan skálázódik. A skála alján – például ütközés esetén – fejpénzt tűznek ki rád, de az igen rövid ideig marad aktív, mondjuk 15 percig. Komolyabb bűncselekményeknél az idő a pénzdíj arányában növekszik, így 1,000 credit egy napig, egészen az egy hetes maximumig 7,000 (vagy több) credit esetén. Az idő nőni fog, ha további kihágásokat követsz el, így több erőszakos bűntett megnöveli vérdíj összegét és érvényességi idejét. Úgy gondoljuk, az elkövetett bűncselekményekért ez megfelelőbb arányosság lesz.

Csevegő

CMDR Ambassador Abacus ELITE:DANGEROUS x tette közzé a Twitteren képgyűjteményét, hat parancsnok találkozójáról a Saggitarius A közelében. A képeken látható két Anaconda már a helyszínen volt, és üdvözölte a négy újonnan érkezőt.

Elmondták Abacus parancsnoknak és pilótatársainak, hogy minden, a galaxis közepét meglátogató parancsnok védelmezőjeként lépnek fel. A csapat már elbánt a hírhedt SagA Sniper-el, aki leszedte a gyanútlanul érkező felfedezőket, amint azok megérkeztek.

Tervezel egy utat a Saggitarius A felé? Ha igen, üdvözölnek majd a Saggitarius A őrangyalai, CMDR Zsakenz and CMDR Anuranium.

A Sagittarius A* védői

Ifxgmager Youtube felhasználó készítette ezt a videót az Imperial Courier-ról. Vess rá egy pillantást, ha még nem láttad a hajót akcióban. Hamarosan mindenkinek esélye lesz repülni az új birodalmi járművel.

CMDR Max Jacobs tette közzé a Redditen ezt a képet, a „haszontalan lökhárító matricáról”, amit a Buckyball Run A* (Buckyball A* futam) eseményen való részvételért kapott. Megtudhatod, hogyan szerezheted meg a sajátodat és vehetsz részt ezen a fantasztikus közösségi kezdeményezésen, ha meglátogatod a Buckyball Run fórumtémát.

Ez volt az 77. Hírlevelünk – köszönjük, hogy olvastad és támogatsz bennünket és az Elite: Dangerous fejlesztését.

Ahogy eddig is és a továbbiakban is, ha szeretnél valamiről bővebben hallani, vagy valami kérdésed van, írj nekünk az elite-newsletter@frotier.co.uk címre.

Amennyiben észrevételed, kérdésed, vagy hozzáfűzni valód van a magyarított hírlevelekkel, vagy az elitedangerous.hu-val kapcsolatban, hagyjatok üzenetet a fórumban, vagy írjatok az editors@elitedangerous.hu e-mail címre, esetleg írjatok hozzászólást itt a cikk alatt közvetlen.

Forrás: Elite: Dangerous Newsletter #77

Nem vagy bejelentkezve :-(

Csak bejelentkezve tudsz hozzászólni a témához.

Jelentkezzen be, kapitány!