Elite: Dangerous Hírújság 78. szám

Elite: Dangerous Hírújság 78. szám

Ezen a héten kiadjuk a Powerplayt. Az ELITE: DANGEROUS szerverek állnak majd, amikor megkapjátok ezt a levelet, ezért tartsátok szemmel a Twitterünket és tudatjuk, mikor térnek vissza a szerverek és érkezik a Powerplay.

Ez a második a mai napi nagy indulások közül. Ma kerül fel az új EliteDangerous.com weboldal, szeretnénk, ha meglátogatnátok. További részletek a hírlevél folytatásában, a David Braben kérdésekkel és válaszokkal, a közelgő eseményekről szóló friss hírekkel és a shopunkba hétvégén érkező újdonsággal együtt. Mint mindig, a legfrissebb híreket közvetlenül fejlesztői csapatainktól kaphatjátok Fórumainkon, Twitter csatornánkon, Facebook oldalunkon és itt, a heti hírlevelében, mi pedig alig várjuk a visszajelzéseiteket. Kellemes hétvégét!

Heti tartalom

  • A közösségi oldal indulása
  • David Braben kérdések és válaszok
  • Heti kitekintő
  • Események
  • Újdonság a webes boltunkban
  • Csevegő
  • GalNet

Új közösségi oldal indul

Izgatottan jelentjük be a vadonatúj EliteDangerous.com, valamint a hozzá kapcsolódó közösségi oldalunkat, a Community.EliteDangerous.com-ot.

A Community (Közösségi) oldalon előreláthatóan fejlesztői interjúkat, exkluzív előzeteseket, blogokat, élő videóadásokat és a közelgő hetekben, hónapokban az ELITE: DANGEROUS érkező legfrissebb újdonságokat láthattok majd. Továbbá először ide érkezik majd hír mindenről, amit a június 15-én kezdődő E3 kiállításon teszünk.

Mindenki tudja, hogy a Frontier szereti bevonni a közösségét a bétatesztelésbe. A Community oldal jelenleg csak a kezdete annak, amivé nő majd. Béta állapotban van, és mint minden béta esetében, a segítségeteket kérjük. Küldjetek levelet és tudassátok velünk, mit szeretnétek látni. A következő hetekben funkciókat és elemeket adunk majd az oldalhoz.

Mint mindig, köszönet a csodálatos videókért, képernyőmentésekért, rajongói írásokért és az őrülten kreatív dolgokért, amit a játékból alkottatok. Az oldal nem létezhetne ezek nélkül.

David Braben kérdések és válaszok

Ezen a héten a Frontier alapítója és ügyvezető igazgatója, David Braben fórumozni indult, hogy válaszoljon a közösség ELITE:DANGEROUS-al kapcsolatos kérdéseire. Az összes kérdést itt olvashatod, néhány kiemelt következik.

Philip Coutts kérdése

K – Kissé aggódom azért, hogy a reputáció csökkentése elveszi az emberek kedvét attól, hogy a különböző Hatalmakkal kapcsolatba lépjenek. Alkalmi játékosként, aki a családi életbe illeszti az ELITE: DANGEROUS-t, mi visz rá egy Hatalom segítésére, ha csupán a reputációm csökken? Egyszerűen úgy érzem magam, mint a hörcsög a kerékben. Sehová nem jutok, mert a reputációm gyorsabban csökken, mint ahogyan azt növelni tudom?

V – Tökéletesen megértem a családi és munkával kapcsolatos nyomást. Rám is igaz… A reputáció csökkenése valójában apróság. Ez egy külön dolog – segíti a játékosokat ellenséges viszonyban maradni a nagyobb és kisebb frakciókkal. Nem befolyásolja a Hatalommal kapcsolatos megítélésedet (rating). A reputáció (reputation) külön van.

Reputáció csökkenése „Allied” státuszról csak a Major (nagyobb) frakcióknál van. Ameddig gyűjtesz valamennyit egy Minor (kisebb) frakciónál, addig ott nem csökken.

Rall kérdése

K – A Diamonback észlelésekkel egy időben, a típusváltozatokról szóló híresztelések kezdik elérni a kritikus tömeget. A fórumozók vasvillát ragadnak és a lázadás szélén állnak. Mivel az utcai felkelés enyhén szólva kellemetlen lenne a stábotok számára, megerősítenétek vagy cáfolnátok az 1.3-ban érkező variációk létezését?

V – Igen. Két Diamondback variáns van. A Diamonback Explorer az, amit az előzetes képen bemutattunk áprilisban, és a Diamondback Scout, egy olcsóbb verzió, amit a Lakon a Föderációs hadsereg számára gyártott.

Longasc kérdése

K – Ott az a nagy, „10% modul eladásonkénti büntetés” nevű elefánt a szobában, óóóriási (sic!) fórum topic és vitatéma. Mit gondol David Braben róla?

V – Több különböző dologról beszélünk. Valószínűleg már kezdettől fogva kellett volna valamit tennünk ebben az ügyben, de cselekednünk kell. A panaszok egy részét megértjük – részben a hajófelszerelések cseréjének esetében, ahol előzetes megbeszélésre lett volna szükség – de az alapján, hogy mennyi minden van a Powerplay-ben, egyszerűen nem hoztuk fel.

Ez vita tárgya a fejlesztőink között – de az eljövendőkben teszünk majd valamit. Költségének kell lenni – de majd máskor hozzuk meg a döntést. Szóval néhány hír – rövidesen (vagy ahogy Michael B mondaná: soonTM), de hogy pontosítsuk, még a végleges megjelenés előtt megtörténik. Végtére is, ez egy béta és a legjobb játékélményt akarjuk mindenkinek.

Agrar Therenus kérdése

K – Lehetnének emberek űrruhában keringve az állomások körül az űrben, hogy a méretarányok jobban érzékelhetőek legyenek?

V – Mit gondolsz, meddig tartana, amíg valaki lelőné őket? :D

FuzzySpider kérdése

K – Sandro mondta egy interjúban: a Powerplay esélyt fog adni az embereknek, hogy érezzék egy csapat tagjai. De a jelenlegi jutalomrendszer ugyanolyan kegyetlenül uszítja a csapattagokat egymás ellen, mint az ellenség ellen. Megnézitek majd, hogyan változtassatok a frakciók jutalmazási rendszerén, hogy minden résztvevőnek legyen legalább valami haszna frakciójának nyújtott segítéségéből? Ez nagyban emelné a Powerplay minőségét.

V – A hasonló hozzászólásokat nagyon komolyan vesszük. Amúgy is folynak viták, de a szándék az, hogy egy csapat tagjának érezd magad. Közeleg egy változtatás, ami javítani fogja a problémát…

CivGalNet kérdése

K – Helló David! Tudom, hogy bemutatsz egy új játékot az E3-on, amit izgatottan várok, de lesz valami hír az Elite-ről is?

V – Igen, lesz Elite hír is.

Heti kitekintő

Hatalmasságok

A tíz Hatalmasság, akikkel ELITE: DANGEROUS – Powerplay indulásakor találkoztok majd. Nézzétek meg a Powerplay trailert.

ELITE: DANGEROUS események – frissítés

Alig több mint egy hét van hátra az E3 indulásáig, ahol bemutatjuk az ELITE: DANGEROUS-t és leleplezzük a Frontier új játékát, de nem ezzel ér véget az év.

Boldogan jelentjük be, hogy az ELITE: DANGEROUS részt vesz majd a PAX Prime-on (Seattle USA, augusztus 28-31). Gyertek el és találkozzatok a csapattal, ha a városban jártok a világ egyik legnagyobb játékos rendezvényén.

Természetes ott leszünk a nyilvános bemutatón a Gamescom-on is (Köln, Németország augusztus 5-9).

Ma megkezdjük a keresést csapatunkba Ambassador (Nagykövet) játékosok után. A Nagykövetek fontosak lesznek az olyan rendezvényeken mint a Gamescom, akik helyismeretet és lenyűgöző képességeket tesznek le az asztalra, amivel segítenek nekünk bemutatni az ELITE: DANGEROUS-t a világ minden részéről érkező játékosoknak.

Ételről, italról, nagyszerű időtöltésről és a bemutatóra való ingyenes belépőről gondoskodunk Nagyköveteink számára. Továbbá mindegyikük kap egy egyedi ELITE: DANGEROUS Ambassador medált.

A jelentkezéshez 18 évnél idősebbnek, a fenti időpontokban szabadnak kell lenned, ismerned kell a játékot. Németországban vagy egy környező országban élj, tudj elutazni Kölnbe egy remek időtöltésre. Ha beszélsz németül, az hatalmas bónusz, de nem elvárás. A játék ismerete és az iránta való lelkesedés mindennél fontosabb.

A jelentkezéshez küldj levelet neveddel, születési dátumoddal, címeddel és 100 szóban írd le, miért kellene téged választanunk az ELITE:DANGEROUS egyik Nagykövetének a Gamescom-ra. Felvesszük a kapcsolatot, ha bekerülsz a szűkebb listába.

Újdonság a webes boltunkban: Taktikai csomag

A Powerplay indulásakor vadonatúj festés csomagot kezdünk árusítani. A Tactical Pack tele van acélszürke, mélykék és sötétzöld színekkel, hogy kedvenc hajóidnak kőkemény kinézetet adjon, ami tökéletes a galaxis kalóz-vadászainak vagy az eljövendő Powerplay játékosoknak az ellenséges vonalak mögötti titkos utakra.

Látogasd meg az ELITE: DANGEROUS webes boltját ezen a hétvégén és kapj fel valami megfelelő harci festést és indulj meghódítani a világegyetemet.

Csevegő

Lee Hutchinson munkája a 8. résszel folytatódik a Fangs című webes képregényen „Home, Home on the Fence”

rtitusz a Reddit-en tette közzé ezt a hihetetlen felvételt egy gyűrűvel rendelkező Föld-szerű bolygóról. Ezúton is gratulálunk neki és büszkék vagyunk rá, hogy egy játékostársunk alkotása bekerült a hírlevélbe! A képnek a “The Holy Grail” (A Szent Grál) címet adta.

SpyTec13 rakta össze ezt a könnyen kezelhető gyűjteményt a Hatalmak és Frakciók vektorizált logóiból mindenki számára, aki szeretne valamilyen saját rajongói művet létrehozni.

Végezetül: hogy megünnepelje az ezredik követőjét a Twitch-en Time of Chaos stream adást tart június 7-én délután 4 órától 7 óráig (BST – Brit nyári középidő szerint). Csatlakozz hozzá a versenyeken és ajándékosztáson.

Ez volt az 78. Hírlevelünk – köszönjük, hogy olvastad és támogatsz bennünket és az Elite: Dangerous fejlesztését.

Ahogy eddig is és a továbbiakban is, ha szeretnél valamiről bővebben hallani, vagy valami kérdésed van, írj nekünk az elite-newsletter@frotier.co.uk címre.

Amennyiben észrevételed, kérdésed, vagy hozzáfűzni valód van a magyarított hírlevelekkel, vagy az elitedangerous.hu-val kapcsolatban, hagyjatok üzenetet a fórumban, vagy írjatok az editors@elitedangerous.hu e-mail címre, esetleg írjatok hozzászólást itt a cikk alatt közvetlen.

Forrás: Elite: Dangerous Newsletter #78

Nem vagy bejelentkezve :-(

Csak bejelentkezve tudsz hozzászólni a témához.

Jelentkezzen be, kapitány!