Elite: Dangerous Hírújság 83. szám

Elite: Dangerous Hírújság 83. szám

Ezen a héten a CQC-vel játszottunk. Egy arasznyival közelebb kerültünk a PVP béta tesztünkhöz Xbox One-on, és a stúdióban főként 4v4 CQC meccseket játszottunk. A fejlesztés és a QA közötti háborúban csak egy győztes lehet.

Természetesen gőzerővel dolgozunk, hogy készek legyünk a Gamescom-on történő bejelentésünkre és alább megtalálhatjátok, hogy hogyan találkozhattok a csapattal a kölni rajongói eseményen. Továbbá egy pillantást vetünk a CQC-ra, részletezzük, hogy a Plútó megközelítése a NASA New Horizon szondájával mit jelent az Elite: dangerousnak. Szó lesz Mike Brooker fejlesztői frissítéséről, és minden egyéb szokásos dologról.

Mint mindig a legfrissebb híreket közvetlenül a fejlesztői csapatunktól is megkaphatjátok a fórumainkon, Twitterünkön, Facebookunkról, és a közösségi oldalunkról, és természetesen itt a heti hírlevélben. Várjuk visszajelzéseiteket, legyen szép hétvégétek!

 

Eheti tartalom

 • Gamescom Elite találkozó
  CQC bejelentés
  New Horizons és a Plútó az Elite: Dangerousban
  Heti kitekintő
  Fejlesztői frissítések
  Csevegő
  GalNet

Gamescom Elite találkozó

Mi is részt fogunk venni az augusztus 5.-i Kölnben megrendezett Gamescom-on. Ezen a héten a város egy titkos pontján egy közösségi eseményt fogunk majd rendezni és erre téged is meghívunk.

Lesz majd nyeremény sorsolás, élő Q&A, és néhány meglepetés minden résztvevőnek. Ez az esemény teljesen ingyenes lesz a közösségi tagjainknak, de sajnos a jegyek száma limitált.

Gamescom 2015

A következő két módon tudsz meghívóhoz jutni a kölni Elite találkozóra:
1. Jelzed a community@frontier.co.uk email címre, hogy érdekel a rendezvény. A jelentkezők közül 100-at fogunk kisorsolni, akik részt vehetnek majd az eseményen.
2. Növelheted az esélyeidet, ha csatlakozol hozzánk a fórumunkon és elmeséled nekünk, hogy miért szeretnél eljönni, vagy mit fogsz hozni az eseményre. Hat pár jegyet osztunk ki a nekünk legszimpatikusabb válaszokra.

A részletekért ezen a linken tudsz tájékozódni, és ne felejts el, hogy mi nem tudunk elrepíteni a Gamescom-ra, tehát csak akkor jelentkezz, ha biztosan ott tudsz lenni augusztus 5.-én Kölnben. Reméljük, látni fogjuk egymást Németországban.

CQC Livestream

Szerdán Ed Lewis (Community Manager) és Dan Davies (CQC Designer) a Twitch.tv-n bemutatót fog tartani az Elevate és Cluster Compound CQC pályákról, amit majd az Xbox One-os Game Preview kiadásban fogtok találni.

Az archivált streamet itt tudjátok megnézni. SpaceNinjaBear Reddit felhasználó remekül összefoglalta a látott streamet, amit a következő linken olvashattok.

CQC stream

A CQC olyasvalami amit már régóta szerettünk volna megcsinálni, és nagyon izgatottak vagyunk, hogy PC-re, Mac-re és Xbox One-ra is kihozhassuk ebben az  évben. A múlt hétvégén felfedtük a Lavecon-on hogy a teljes CQC PC-re és Mac-re heteken belül megjelenik, nem kell majd hónapokat várni rá. A Lavecon-ról bővebben Mike Brooker alább található fejlesztői frissítésében olvashatsz többet.

A CQC tesztünk Xbox One-on maximum 4v4-re lesz szabva, és itt fogjuk bemutatni a Cluster Compound és az Elevate pályákat a CTF-hez (Capture the flag), Deathmatch-hez és Team Deatmach játékmódokhoz. Több információért a közelgő Xbox One CQC tesztről, kísérjétek figyelemmel a közösségi média csatornáinkat, és majd figyeljetek a teljes kiadására is, ahol a CQC még nagyobb lesz.

New Horinzons és a Pluto az Elite: Dangerous-ban

Szerdán a NASA New Horizons szondája elhaladt a Pluto melett és az eddigi legtisztább képet készítette a törpe bolygóról, felfedve az ott tornyosuló jéghegyeket, és a friss becsapódási krátereket. A képek azt is igazolták, hogy Plútó jeges részei elolvadnak és újra megfagynak, aminek az oka a Charon által okozott gravitációs árapály fűtő hatása.

Szeretnénk gratulálni a NASA-nak ehhez a hihetetlen eredményhez, és egyúttal szeretnénk válaszolni a közösség  által már sokszor feltett kérdésre.

Mit jelent a New Horizons a Pluto-nak és a Charon-nak az Elite:Dangerous-ban?

Észrevehetted, hogy a Pluto és a Charon egy kicsit máshogy néz ki az Elite: Dangerousban, bár nagyon elégedettek voltunk, hogy az igazihoz mérten mennyire hasonló a szimulációban látható “sima” szív alakú terület a Pluto-n. A szimulációban feltételeztük, hogy a Charon árapály melegítő hatása nyomán, sokkal drámaibb változásokat okoz az enyhe vulkanikus tevékenység, amely idővel egy egységesebb felszínt hoz létre. Még van 1300 év 3301-ig, ami azt jelenti, hogy van még 5 keringési ciklus és 5 felmelegedési/lehűlési ciklus az Elite: dangerous éráig. Lehetséges, hogy a megújult felszín szétterjed az egész égitesten 3301-re!

Egy másik fontos tényező a rendelkezésre álló adatok és a szimuláció között, Jon Bottone (Assistant Art Director) szerint, hogy “az Elite: Dangerousban a létező világ hozzáférhető adatait használtuk fel, hogy az objektumokat olyan igazira csinálhassuk meg amennyire csak lehetséges. Néhány kivételtől eltekintve, azokat a felszíneket, amiket láthatunk, a szimuláció olyan dolgokból származtatja mint a távolság a naptól, Newton második törvénye, az objektum tömege, hőmérséklete, kompozíciója, a felszín kora, atmoszférája, kémiája, árapály fűtése, rádióaktív fűtése, más égitestek becsapódása a formálódás során és így tovább.

“A jól ismer objektumoknál, mint a Föld, Mars, és ezek holdjai, nagyon részletes térkép adatokat tudtunk használni a felszín pontos megalkotásához. A Földhöz és a terraformált Marshoz, amihez ezeket a nagyon részletes térkép adatokat használtuk, így tudtuk szimulálni az óceánok szintjét, és így tudtuk hozzáadni az életet a felszínhez annak érdekében, hogy geográfiailag olyan pontos legyen amennyire csak lehet. Ezek a a nagy pontosságú térkép adatok felbecsülhetetlenek ahhoz, hogy az ismert bolygókat valóságosan ábrázoljuk, és ha a NASA-nak lehetősége lesz ezeket az adatokat kiadni a Pluto-ról, vagy a Charonról vagy bármely más égitestről, akkor nekünk képesnek kell lennünk arra, hogy ezeket az adatokat belefoglaljuk az Elit: Dangerous világába.”

Szóval miért nem készítünk egy új felszíni textúrát a NASA új képei alapján?
“Minden bolygónkat egy kifinomult szimuláció alapján készítettük, hogy egy nap közel lehessen hozzájuk menni. Nagyon közel. Jelenleg minden bolygót csak távolról lehet megfigyelni, de az Elite: Dangerous a jövőnek lett tervezve, és a szimulációnál maradva, folyamatosan fejlesztve van, hogy olyan valódi legyen amennyire csak lehetséges, és biztosak lehetünk abban, hogy az űrből látott kanyonok és hegyek, ugyan ott lesznek, amikor a felszín közelében járunk, vagy éppen le is szálunk rá.”

Röviden: Most a Pluto-t és a Charon-t ugyanúgy hagyjuk a szimulációba mint ahogy jelenleg van, mert egy nap majd le akarunk szállni rá, de fejleszteni fogjuk a szimulációt amikor megkapjuk a szükséges adatokat, mert a Cahron-on található 4 mérföld mély kanyonban történő repülés ellenállhatatlan. Hála a NASA-nak ez a nap közelebb van mint valaha.

Heti kitekintő

F63 Condor

Condor inside

 A CQC-ban szereplő kék csapat F63-as Condor-jának közelebbi megtekintése.

Dev update

Fejlesztői frissítések Michael Brookes – Executive Producer – asztaláról.

Üdvözlök mindenkit!

A múlt hétvégén a Lavecon-on voltunk egy csoporttal és nagyon jól éreztük magunkat. Élveztük a rajongókkal való találkozást, a velük való Q&A megbeszélést, valamint az egyéni személyes beszélgetéseket. Nagyon köszönjük Karen-nek és a csapatának, hogy megszervezték ezt az eseményt, és mindenki másnak aki tett arról hogy jól érezzük magunkat. Remekül szórakoztunk, és ez a frissítés egy kicsit a Lavecon-ról fog szólni :-)

A következő nagy PC/Mac verzióra, (ez lesz az 1.4-es verzió) aminek az egyik fő része a CQC bajnokság, röviddel az Xbox One-os megjelenése után számíthatunk.

Mint minden nagyobb frissítésünknél, ez is több dologról fog szólni, nem csak a nagyobb újdonságokról. Lesznek benne új hajók, ebből egyet már bejelentettünk a Lavecon-on, ez lesz az Imperial Eagle. Ez az új hajó jobb lesz egy átlagos elfogó vadásznál, mint amilyen például az eredeti Eagle, jobb lesz a sebessége, de ez miatt kisebb lesz a manőverező képessége. Egy medium és small hardpoint lesz rajta, amikkel nagyobb sebzést tud bevinni mint a hasonló hajók.

Egy másik téma is feljött a rajongókkal való beszélgetés közben, hogy az Anaconda mennyire sebezhető a powerplant kilövése miatt. A CQC frissítésben ezen is változtatni fogunk. Továbbra is kicsi lesz az esélye annak, hogy a powerplant pusztulása felrobbantja a hajót, de ugyanúgy module malfunctionhoz fog vezetni mint azt a többi modulnál megszokhattuk. Ami a powerplantnál azt jelenti, hogy nem fog energiát leadni, és újra kell bootolni, hogy működjön. Valamint a frissítés után az Anacondánál egy kicsit nehezebb lesz eltalálni a powerplantot.

A játékosokkal történő beszélgetés során szóba került egy kicsit a Powerplay is. A Poweplay megjelenésekor beszélgettünk arról, hogy a játékosok által támogatott kisebb frakciók is nagyobb erőkké nőhetnek. Már dolgozunk a játék ezen részén, de erről majd jövő héten lesz bővebben szó. A játékosok már most is támogatják ezeket a kisebb frakciókat, ezek továbbra is választhatóak lesznek.

Az Elite: Dangerous csapata még sohasem volt nagyobb mint most, és azon dolgozunk hosszú órákon és hétvégéken át, hogy a Gamescom-on történő nagy bejelentésre elkészüljünk. Ez olyasmi lesz amire már nagyon régóta készülünk, és már nem tarthatjuk titokban. Mindenről hallani fogtok majd augusztus 5.-én, amikor a Gamescom megnyílik.

Csevegő

Isinona ász pilóta, rövid szünet után ismét videóval tér vissza hozzánk. A Flight  Assist Off használatának hatalmas előnyét mutatja be kalózvadászat közben.

Kihagytad idén a Lavecon-t? Élveztük a találkozást a közösség tagjaival a science fiction fesztiválon, nagyszerű volt látni a sok ismerős arcot. Ha nem sikerült
eljönnöd, akkor mindegyik livestreamünket az alábbi linken megtekintheted. Amint megszerezzük az Elite: Dangerous panel audio anyagát, egy linket fogunk körbeküldeni róla amint lehetséges.

A sclerosis multiplex betegség rokkantsághoz vezethet. Ennek a betegségnek a kezelése, és gyógyítása olyasvalami amiben a Frontier teljes mellszélességgel
kiáll. Ha te is szeretnéd támogatni a Multiple Sclerosis társaságot, akkor csatlakozz Rega streamjéhez július 18.-án 10:00 – 22:00-ig. Rega csatlakozni fog
további Elite: Dangerous stremelőkhöz ahogy emelkedik az adományok értéke, és eléri a kitűzött célt.

És végül, CMDR Araen egy Elite: Dangerous kártyajáték prototípusát mutatta be.  A játék az Elite: Dangerous wingek és küldetések köré épül. A képek a példakártyákról megtekinthetőek a következő linken.

Galnet

Névtelenül posztoltak technikai dokumentációkat a shady dark networkon keresztül, ami negatívan érintheti a birodalmi pilótákat. A dokumentumok szerint, néhány a közelmúltban megjelent birodalmi modulok közül, összefüggésbe hozható a hitelét vesztett Denziel Dex professzorral, valamint kétségek merültek fel a biztonságukkal kapcsolatban is. Denziel Dex professzor már néhány évvel ezelőtt hirtelen eltűnt. Ezt sokan összefüggésbe hozzák a 4EverYoung életet meghosszabbító technológia körüli botránnyal. A 4EverYoung botrány idején lefoglalt Professor Dex által vezetett kutatások képezték az alapját az utóbbi időben feltűnt birodalmi prototípusoknak, beleértve az Imperial Hammert, és a Prismatic Schield Generatort is.  Az új technológiák mellékhatásairól már napvilágot látott pár anekdotikus jelentés. Az egyik ilyen beszámoló azt állítja, hogy a Prismatic Schield Generatort harmonikus beállítása, okozhat átmeneti kognitív zavart és még akár pszichózist is.

Az Alliance és a Sirius Corporation parancsnokai a megkötött Inter-frakcionális Kölcsönös Haszon Megállapodás (IMBA) egy hónapos fennállását ünneplik.
Ez a megállapodás kimondja, hogy mindkét hatalom pilótái ahol csak lehetséges, segítség egymást a közös haszon érdekében, az üzleti befolyás kiterjesztésében és a közös ellenségekkel szemben. A jó szándék nevében és a megegyezés tiszteletére a két szövetséges között, mindkét frakció pilótái különleges árukat szállítanak otthonukból a másik fővárosába.

Hengist Duval császár kancellárja Anders Blaine szenátor ma meglepő kijelentést tett a császári palota lépcsőjén. Nyilvánvaló örömmel közölte, hogy a Császár felébredt a kómájából. “Nagy örömmel jelentem be, hogy Hengist Duval császár felébredt kómájából a kora reggeli órákban. Orvosai teljes körű vizsgálatot rendeltek el és ennek eredményeként kijelentették, hogy a Császár nemsokára fitt és egészséges lesz. Még néhány nap pihenést javasoltak neki, mielőtt visszatér a birodalmi feladataihoz. A Császár kifejezte azon szándékát, hogy pár nap múlva már a szenátust akarja vezetni.” A jókívánságok közepette néhány cinikus szakértő azt suttogta, majd akkor fog a jó hírnek hinni, ha a Császárt a saját szemével látta. Ezen hír ünneplésének részeként azt is bejelentették, hogy minden aktív birodalmi haditengerészeti ranggal rendelkező független pilóta megvásárolhatja az Imperial Courier és az Imperial Clipper típusú hajókat.

DarkStar parancsnok több évtizednyi szabadúszó tevékenység után, egykori birodalmi és föderációs pilótákból egy egyesített flottát hozott létre. Equin0x
parancsnokkal szorosan együttműködve ezzel a flottával a határvidéken járőröznek és asszisztálnak a gazdasági fejlődéshez. A hosszú távú céljaik közé tartozik, hogy ezeket a rendszereket függetlenítsék a nagyhatalmak alól. Equin0x parancsnok kijelentette a GalNetnek hogy: “A nagyhatalmak kihasználják a határvidéki kolóniák lakosságát, ezzel olcsó munkaerőt és olcsó nyersanyagokat szerezve maguknak és olyan körülményeket teremtenek amely közel áll a rabszolgasághoz.” Úgy tűnik, hogy befolyásuk és hírnevük gyorsan terjed, több mint 100 hajóval rendelkeznek már és a hozzájuk csatlakozók száma még gyorsabban nő.

Eheti hírlevelünket D.R.O. kolléga fordította. Köszönjük a segítségét!

Információ a szerzőről

Duvi

Én vagyok a csapat átlagéletkorának a megrontója, mind a 48 évemmel :) Egy öreg nyomdász, akinek kimaradt az életéből az első Elite, pedig már volt gépem akkoriban. Szeretem a sci-fit és a Pc-s játékokat. Első gépem egy Intel DX4-es Pc volt......

Nem vagy bejelentkezve :-(

Csak bejelentkezve tudsz hozzászólni a témához.

Jelentkezzen be, kapitány!