Gamescom 2016 – Elite: Dangerous Horizons 2.2

Gamescom 2016 – Elite: Dangerous Horizons 2.2

A GameScom 2016 kezdetét vette és természetesen a Frontier Developments is készült a rendezvényre. Lássuk hát, hogy eddig milyen új hírek láttak napvilágot, az október közepére várható 2.2-es Guardiansról!

Hajóról indítható könnyű vadászok:

Új hajó került bemutatásra, ez pedig nem más, mint a Beluga, az Orca személyszállító űrhajó nagytestvére:

Űrhajók terén – ugyan eddig nem volt hivatalosan megerősítve – várható még, ha nem is a 2.2-vel, a Panther Clipper és az F63 Condor mellé az Independent Fighter is, amely egy nagyobb hajókba dokkolható könnyű vadász lesz. Ez utóbbi hasonló a CQC Arénában fellelhető F63 Condor és Imperial Fighter könnyű vadászokhoz.


A 2.2-es Guardian-s frissítéssel érkeznek az új személy szállítás küldetések (amelyekhez érkezik a fent említett Beluga is). Aki figyelmesen végig nézi az alábbi videót, új hiperűr ugrás animációra is figyelmes lehet.

Új funkciót kap az útvonal tervező is, a frissítéstől kezdve tudunk majd szűrőket is bekapcsolni az útvonal tervezéshez (például elkerülhetjük az Anarchista rendszereket az űrtaxizás során).

A felfedezők kapnak még egy-két a bolygók felszínén fellelhető és remélhetőleg analizálható geológiai képződményt, mint például gejzírek. A rendezvény alatt zárt ajtók mögött bemutatásra került egy videó is amiben állítólag feltűnik idegen űrhajó is pár pillanatra – erről semmilyen bővebb információ nem található egyelőre. Érdekesség még, hogy a délelőtti élő adás alatt a közvetítést pár másodpercre megzavarta egy idegen adás, amelyben egy unknown probe/artifact volt látható…

A kikerült zárt ajtós interjú és 1:50-nél az idegen hajó feltűnése:

 

Új űrállomás belső terek lesznek fellelhetők a 2.2 frissítés után. Ezekből két videót láthattok a lenti linkeken:

Finomító űrállomás

Túrista űrállomás

David Brabennel készült egy interjú a Gamescom alkalmából, melynek első részét leadták a délutáni közvetítés alatt. Ez egy előre felvett videó, amiben a technológiai fejlesztésekről beszél Mr. Braben. Magát a játékot érintő konkrét változásokról nem esik szó benne.

Capital Ship space dock

Ship Launched Fighters Basic

Ship Launched Fighters Combat

Passenger Missions Tourist Spot

Taipan Paint Job

Federal Fighter Paint Job

Empire Fighter Paint Job

Port Variant Agriculture

Port Variant Tech

NPC Crew & Crew Fighter

Sajnos a fenti videóból kiderül, hogy milyen kevés hajónak lesz kísérővadásza:

David Braben Interview 2

Planet Map

David Braben Interview 3

Port Services

Capital Ship Dock

CQC Environments

Hyperspace

Anaconda Paint Job

ASP Paint Job

Fer De Lance Paint Job

Python Paint Job

SRV Paint Job

Viper Mk III Paint Job

Ship Transfer

NPC Crew & Switching Fighter

Információ a szerzőről

Athalay

Mérnök informatikus, családos. C64-en ismerkedett az Elite-tel, melyet Elite minősítésig nyüstölt. A folytatásokkal már csak nagyon későn találkozott, így azok kimaradtak számára. E:D-t Kickstarter óta támgatja, követi. Érdeklődik, szereti a világűrrel kapcsolatos híreket, információkat,...

Erről beszélnek a többiek

 • CMDR Parratich

  № #604 @ 2016-08-18 13:36
  Nem vagy bejelentkezve.

  Passenger küldetések egyelőre nem tűnnek nagyon vonzónak - nincs túl sok különbség a már meglévő hauling küldik-hez képest. A Beluga Liner fantasztikusan néz ki, bár nem arról volt szó hogy nem fog beférni a station-be? Várjuk a további infókat! :)

 • Athalay

  № #605 @ 2016-08-18 15:45
  Nem vagy bejelentkezve.

  Hát igen, a Passanger küldetéseknek talán az Economy Class feletti First Class és Business Class változatai lesznek érdekesek, ahol a VIP utasunk speciális kéréseit is teljesíthetjük extra jutalomért cserébe, mint például 5-10 percig látogassunk el egy Combat Zone-ba, vagy hogy szerezzünk neki likőrt... A Beluga-val kapcsolatban én is olvastam a híreket, hogy állítólag olyan nagynak kellene lennie, hogy nem fér ki a "levél bedobón", de erről FD nem nyilatkozott semmit :). A délutáni szekcióban olyan nagy hírrel nem jöttek elő, de van még 3 nap hátra, reméljük, hogy tartogatnak még valami érdekeset a fejlesztők számunkra... meglehet, hogy a hajóról indítható vadász repülők lesz a legnagyobb hír, bár ne úgy legyen...

 • Pro

  № #606 @ 2016-08-19 17:36
  Nem vagy bejelentkezve.

  Erre lesznek az űrdokkok, amiknek szintén megszellőztették a képét. Nem maradunk újdonságok nélkül.

 • Ijasz

  № #607 @ 2016-08-20 04:39
  Nem vagy bejelentkezve.

  A 2.2 megjelenésének időpontja???

Nem vagy bejelentkezve :-(

Csak bejelentkezve tudsz hozzászólni a témához.

Jelentkezzen be, kapitány!