Második EDHU találkozó, alias Elitemeet

Második EDHU találkozó, alias Elitemeet

Sziasztok!

Sikeresen lezajlott a második EDHU találkozónk, amely időközben átalakult ELITEMEET-é. Hogy pontosan mit is jelent ez a névváltás? Második találkozónk már átlépett a rajongói státuszából, hivatalos – a fejlesztők által elismert – Elite Dangerous rendezvénnyé, amit a Frontier ELITEMEET néven kezel.

Természetesen az előre meghirdetett 15 órai kezdés előtt érkeztünk, hogy megfelelően berendezzük a helyszínt és elvégezzük a szükséges előkészületeket. Az egész stáb izgatottan készült a bemutatkozó anyagra, megspékelve kellő mértékű lámpalázzal mivel egyikünknek sincs nagy rutinja a nagyközönség előtti szereplésekben.

Ismételten Rabbitnak köszönhettük a helyszín leszervezését, valamint a két ED-vel előretelepített Pc kiépítését.

Araennek hála, még egy klasszikus Elite játék is elérhetővé vált az érdeklődők számára.

15 órakor elkezdtek szállingózni a résztvevők, akiket névre szóló, nyakba akasztható kártyákkal fogadtunk, megkönnyítve az éttermi rendeléseket és a kölcsönös bemutatkozásokat.

 

Már az előzetes létszámból is láttuk, hogy sokkal nagyobb az érdeklődés, mint a tavalyi találkozónál volt és nagyon örültünk a sok-sok új arcnak. Igaz, hogy azóta jelentősen megnőtt az EDHU és SSL tagok száma, valamint az aktivitásmutató is jócskán megemelkedett. Már az első pillanattól kezdve kötetlen baráti beszélgetés alakult ki, ami végigkísérte az egész találkozót. Volt egy meglepetésvendégünk is a Frontiertől aki a párjával érkezett, de megígértük neki, hogy ezt nem harangozzuk be, mivel magánszemélyként és EDHU tagként volt jelen.

Ahogy telt az idő, úgy nőtt a feszültségünk, mivel közeledett az előadásunk ideje…

Ééés elérkezett a pillanat, amikor már nem tudtuk tovább halogatni a prezentációnkat. Szép sorban odajárultunk a pulpitusra és belevágtunk az EDHU valamint az SSL bemutatójába.

Duvi nyitott egy köszöntővel és rövid ismertetővel, majd Warhead folytatta az EDHU részletes történetével. Őt Araen követte, aki egy szép prezivel készült a közösségi megmozdulások kronológiai eseményeivel, valamint az SSL frakció arcának – Matt “The Raven” Corwen – megalkotásával. Végezetül Gigafun mesélt az SSL frakció kialakulásáról és fejlődéséről, amiben igen figyelemreméltó adatok szerepeltek. Mi szétizgultuk magunkat, ti pedig türelmes közönségként hallgattatok minket.

Igyekeztünk a prezentáció alatt streamelni az EDHU facebook csoportjába, ami több-kevesebb sikerrel végződött. Mivel a facebook csak telefonról engedte  a streamet, ezért a videó minősége elég gyengére sikerült (ráadásul a Youtube is rontott még a minőségen), valamint utólag tudtuk meg, hogy maximum 25 percnyi anyagot lehet folyamatosan feltölteni. Itt láthatjátok a prezentációnk első 25 percét: ELITEMEET Hungary prezentation stream

Miután alaposan leizzadtunk, elérkeztünk az est meglepetéséhez, ami egy különleges videó volt, amit a Frontier küldött a magyar közösségnek.

Zac Antonaci és Ed Lewis köszöntötte a magyar játékosokat egy vidám videóüzenetben. Ráadásul minden résztvevő számára meglepetéscsomagot küldtek, amiben speciális hajófestések és matricák voltak! Eddig csak azok juthattak hozzá ezekhez a különleges festésekhez és matricákhoz, akik részt vettek az eddig megrendezett összes Frontier rendezvényen! ITT láthatjátok az említett videót, amihez – Athalaynak köszönhetően – magyar nyelvű felirat is készült. Elég ha bekapcsoljátok a youtube kliensben a feliratozást.

A személyre szóló ajándékokhoz Warhead készített egy gyönyörű kártyát (valamint a fent említett névkártyákat is), melyen az ajándék kódok és az aktiválásukhoz szükséges információk szerepeltek.

A videó és az ajándékok kiosztása után, már kellően kiéhezett a társaság, mivel az elmúlt órákban nem volt módjuk enni. Végre elérkezett az evés-ivás ideje.

Miután mindenki lecsillapította a gyomrában tomboló farkasokat, lassan elérkeztünk a találkozónk végére is. Bátran kijelenthetjük, hogy ismét egy nagyszerű találkozón vagyunk túl, ami túlszárnyalta a tavalyi rendezvényünket. Sok hasznos tapasztalatot szereztünk (pl.profi videó és fotóapparátus biztosítása) , amikkel jövőre még jobban felkészülhetünk.

Szeretném megemlíteni távol maradó tagjainkat, akik aktívan segítettek a találkozó előkészületeiben. Athalayt, aki külföldi munkája miatt nem tudott megjelenni, de ennek ellenére segített az anyagok megolvasásában és a Frontier videó fordításában. Pro Cambarus és Vito Stark parancsnokokat, akik komoly háttéranyagot biztosítottak a prezentációkhoz.

Végezetül ismét szeretnénk köszönetet mondani Rabbitnak és az Eiffel Bistro & Barnak, valamint a teljes személyzetnek, akik maximálisan a segítségünkre voltak! 

 

Reméljük, hogy minden résztvevő jól érezte magát és jövőre ismét találkozhatunk a következő ELITEMEET alkalmából!

 

 

Információ a szerzőről

Duvi

Én vagyok a csapat átlagéletkorának a megrontója, mind a 48 évemmel :) Egy öreg nyomdász, akinek kimaradt az életéből az első Elite, pedig már volt gépem akkoriban. Szeretem a sci-fit és a Pc-s játékokat. Első gépem egy Intel DX4-es Pc volt......

Erről beszélnek a többiek

 • Pro

  № #622 @ 2016-10-11 22:24
  Nem vagy bejelentkezve.

  Gratulálunk a fantasztikus találkozó megszervezéséért, amivel tudjuk, hogy rengeteg munkátok volt, és nagyon köszönjük a beszámolót, amely átadja a találkozó hangulatát nekünk, akik csak a streamen keresztül élvezhettük azt. Óriási eredmény, hogy a Frontier stábjával közösen sikerült összeállítani a meglepetéscsomagot, ami méltó nemcsak a játék és a magyar csapat munkájának minőségéhez, de a magyar frakció és közösség parancsnokainak eddigi történetéhez, együttműködéséhez és eredményeihez is.

 • Vito Stark

  № #623 @ 2016-10-12 05:28
  Nem vagy bejelentkezve.

  Fantasztikus csapat vagytok, öröm részt venni a közösség életében, ez a találkozó is kiválóan szervezett és magas színvonalú lett. Sajnálom, hogy nem tudtam személyesen is megjelenni, de köszönöm, hogy ennyi lehetőséget adtatok a távolmaradóknak is megízlelni a hangulatot, kétségtelen, hogy jövőre ott a helyem. Kösz a Frontier csapatnak is, amiért ilyen kiváló játékkal hozott össze minket és amiért ilyen kedvesen támogatják a kisebb közösségeket is, nagyon jó fejek. Legnagyobb köszönet viszont nektek, EDHU Staff tagjainak, akik fáradhatatlanul folyamatosan azon dolgoztok, hogy ezt a remek társaságot építeni, fejleszteni tudjátok. #Respect all.

 • Csabo

  № #624 @ 2016-10-15 18:49
  Nem vagy bejelentkezve.

  Nagyon köszönöm nektek nagyszerű élményt amit a találkozó nyújtott! Szuperek voltak a beszélgetések és élménybeszámolók, nekem fantasztikus volt megismerni az eredeti ZX Spetkrum-os Elite játékot is :) Csatlakozom a gratulálókhoz és máris várom a következő összejövetelt!

Nem vagy bejelentkezve :-(

Csak bejelentkezve tudsz hozzászólni a témához.

Jelentkezzen be, kapitány!