PowerPlay hírek

PowerPlay hírek

Mint azt többen tudhatjátok már a hivatalos fórumról, a következő nagy, várhatóan az 1.3-as fémjelű, jelenleg csak PowerPlay fedőnév alatt futó frissítés részletes bejelentése a következő hetekben várható. A tegnapi nap folyamán néhány információ morzsát megosztott a Frontier a fórumozókkal a várható újdonságokról, ennek apropóján gondoltuk mi is közzétesszük ezeket.

A PowerPlay egy nagyobb, játékmenetet jelentősen befolyásoló frissítéscsomag lesz. Ennek bejelentése az elövetkező hetekben várható, pontos dátum még nincsen. Ennek hozományaként jelentős fejlesztésen fog átesni a küldetések rendszere, amelyen a játék megjelenése óta dolgoznak. Tehát ez is bekerül a PowerPlay frissítésbe, ugyan nem szerves része annak.

Az érkező újítással többféle feladat lesz elérhető, illetve a fejlesztők könnyebben tudnak majd új, változatosabb megbízatásokat hozzáadni a meglévőkhöz. A galaxis és rendszer térképeken lehetőségünk lesz a küldetések helyszín, célpont (ahol értelmezhető) alapú szűrésére. A játékosok bejövő üzeneteinél (inbox) a megbízások ágakra bonthatóak lesznek, így is könnyítve azok kezelését.

A legnagyobb hátránya a jelenlegi küldetéseknek az,  hogy kezdő játékosok számára használhatóak csak igazán, viszont a játék későbbi szakaszában nem nagyon nyújtanak megfelelő alternatívát. A következő ráncfelvarrás ezt a problémát is orvosolja majd, és a tapasztaltabb játékosok számára is nyújt majd kihívásokat. Például lesznek olyan megbízatások, amiket csak bizonyos rang elérése után tudunk majd elfogadni. A új rendszer kiterjeszti a küldetések hírnév befolyásoló hatását, díjazva azokat a játékosokat, akik hangsúlyt fektetnek arra, hogy felépítsék hírnevüket egy-egy kisebb frakciónál.

Ezen kívül lesz még néhány egyéb jellegű frissítés is. Az egyik ilyen, a felvehető kölcsön összegének megnövelése, amelyet a hajó megsemmisülése utáni újravásárláskor tudunk felhasználni. Ennek összegére befolyással lesz a Pilóták Szövetségében (Pilots Federation) betöltött rangunk. Az űrhajóra további üzemanyag tartályt is vásárolhatunk majd a megjelenés után – ez persze egy értékes modul elől foglalja majd el a helyet.

Forrás: Frontier Forums – Dev Update – 09.04.2015

Evvel át is futottuk az újdonságokat, amelyek ugyan semmit nem árulnak el magáról a PowerPlay-ről, tehát a találgatások továbbra is megmaradnak egy-két-három… hétig… Szerintetek milyen frissítés a legvalószínűbb, ami a PowerPlay legjelentősebb eleme lesz? Ötleteiteket írjátok meg nekünk itt, a cikk alatti hozzászólásban!

Információ a szerzőről

Athalay

Mérnök informatikus, családos. C64-en ismerkedett az Elite-tel, melyet Elite minősítésig nyüstölt. A folytatásokkal már csak nagyon későn találkozott, így azok kimaradtak számára. E:D-t Kickstarter óta támgatja, követi. Érdeklődik, szereti a világűrrel kapcsolatos híreket, információkat,...

Erről beszélnek a többiek

 • Duvi

  № #459 @ 2015-04-12 10:22
  Nem vagy bejelentkezve.

  Köszi Athalay! Nagyon jó kis összefoglalót írtál.

 • Athalay

  № #462 @ 2015-04-15 14:16
  Nem vagy bejelentkezve.

  Ki mit vár a PowerPlay-től? A hivatalos fórumon ezeket az érdekességeket találtam: klán / guild - frakció alapítás, kommunikácó, több játszató karakter egy felhasználói fiókon belül, a tárolt hajók szállítása, vagy a felhasználó utaztatása a hajók dokkjai között, még több, interaktívabb tartalom, idegen fajok megjelenése, bolygófelszíni landolás, több pilóta irányította hajók, fps mód, párbeszéd piktogram, amikor állomással beszélünk... Ti mit vártok ezek közül a legjobban? És mi az ami esélyes lesz ezek közül, hogy eljön hozzánk PP fedőnév alatt?

 • Nagycsont

  № #467 @ 2015-04-19 14:30
  Nem vagy bejelentkezve.

  Jo lett az összefoglaló! Ha jól tudom még a különféle drónok lehetöségéröl is beszéltek. Pl lesz drón ami segít a cargo scoopingban és lesz mining drone is!

  • Duvi

   № #468 @ 2015-04-19 14:49
   Nem vagy bejelentkezve.

   Szia! Igen, lesznek drónok is. Ezekről az eheti PowerPlayben írtunk részletesen is. http://elitedangerous.hu/hirek/powerplay-ujdonsagok/

Nem vagy bejelentkezve :-(

Csak bejelentkezve tudsz hozzászólni a témához.

Jelentkezzen be, kapitány!