PowerPlay újdonságok

PowerPlay újdonságok

Eltelt egy újabb hét, és a fejlesztői hírekben ismét további információk láttak napvilágot, hogy mit is várhatunk a közelgő PowerPlay frissítési csomagban.

Pár hete látott napvilágot, hogy jönnek a drónok a játékba, melyek a bányászat művelőinek hivatott megkönnyíteni az életét. A mai hírek alapján lesznek, úgynevezett talajkutató változatuk (prospector drone) is, amelyek az aszteroidák összetételének elemzésével, a megfelelő bányászati hely megtalálásában segítenek majd nekünk. A kiküldött drón elemzi majd az aszteroida összetételét, és meghatározza annak fém és ásványi anyag összetételét. Az összes drón fajta, csakúgy, mint a limpet-ek, a rakterünket foglalják majd, valamint a típusukhoz illő irányító egységre lesz szükségünk, hogy használhassuk őket. Tehát, szükségünk lesz egy rakodótér megszakító (cargo hatch breaker), valamint egy gyűjtő drón vezérlő (collection drone controller) modulra is. A drónok univerzálisak, a hozzájuk használt vezérlő határozza meg, hogy milyen feladatot látnak majd el.

A segítő robotok megjelenése a bányászatot hivatott könnyebbé, és hatékonyabbá tenni, ugyanakkor a nagyobb hajók is alkalmassá válnak használatukkal a bányászatra. Továbbá két új ásvány is megjelenik, amelyeket bányászni lehet majd – a painite és az osmium. Lesznek bónuszok is azokra az ásványokra, ércekre, amelyeket bányászati telepeken (resource extraction sites – RES) gyűjtünk be, állítunk elő. Érkeznek továbbá alacsony, és magas intenzitású telepek is (RES). Az alacsony intenzitásúakban kisebb bányászati teljesítményre leszünk képesek, míg az adott rendszer hatósága rendszeres jelenlétet biztosít, így kevésbé számíthatunk kalóz rajtaütésekre. A magas intenzitásúaknál ugyanakkor mindez fordítva lesz igaz. Sokkal veszélyesebbek lesznek ezek a helyek, több kalózzal, kevesebb hatósági járőrrel, cserébe a bányászok számára jóval nagyobb jutalommal is kecsegtetnek majd ezek a telepek.

Természetesen nem csak a bányászoknak szól a következő ráncfelvarrás. A küldetésekhez kapcsolódóan annyit árultak még el a fejlesztők, hogy a fejvadász megbízatásoknál a célpontok már nem csak azonosítatlan jelforrásoknál (USS) lesznek megtalálhatóak, hanem esetenként azokat bolygóközi utazási módból (supercruise) kell majd kiütnünk, hogy levadászhassuk.

Tartsatok ki, még egy hét a frissítés hivatalos bejelentéséig, amikor is véglegesen lehull a lepel a várható újítások tárházáról! Reméljük, hogy utána már nem kell sokat várni a bétatesztelésre, illetve az éles játékban való megjelenésre.

Forrás: Dev Update – 16.04.2015

Információ a szerzőről

Athalay

Mérnök informatikus, családos. C64-en ismerkedett az Elite-tel, melyet Elite minősítésig nyüstölt. A folytatásokkal már csak nagyon későn találkozott, így azok kimaradtak számára. E:D-t Kickstarter óta támgatja, követi. Érdeklődik, szereti a világűrrel kapcsolatos híreket, információkat,...

Erről beszélnek a többiek

 • Athalay

  № #463 @ 2015-04-16 20:53
  Nem vagy bejelentkezve.

  Ki mit vár a PowerPlay-től? A hivatalos fórumon ezeket az érdekességeket találtam: klán / guild - frakció alapítás, kommunikácó, több játszató karakter egy felhasználói fiókon belül, a tárolt hajók szállítása, vagy a felhasználó utaztatása a hajók dokkjai között, még több, interaktívabb tartalom, idegen fajok megjelenése, bolygófelszíni landolás, több pilóta irányította hajók, fps mód, párbeszéd piktogram, amikor állomással beszélünk... Ti mit vártok ezek közül a legjobban? És mi az ami esélyes lesz ezek közül, hogy eljön hozzánk PP fedőnév alatt?

 • Hamu

  № #464 @ 2015-04-16 22:13
  Nem vagy bejelentkezve.

  Hát, ez a sok minden nagyon jól hangzik, de valószínűleg a drone-ok és a küldetések mellett még lehet valami apróság, vagy valami átalakítás. De ilyen nagy jellegű módosítás, ebbe szerintem nem várható, de tévedjek... Bár egy chat átalakításank most örülnék, ami kissé könnyebbé tenné a kommunikációt esetenként.

  • Athalay

   № #465 @ 2015-04-17 07:53
   Nem vagy bejelentkezve.

   A Dev Update-ek alapján az eddig bejelentettek csak a "köret", és nagyon úgy nyilatkoznak, hogy a lényegi változásról még nem húzták le a leplet. Ami az eddigi ígéret, hogy alapjaiban változtatja majd meg az űrhöz való viszonyunkat. Persze ebbe sok minden belefér, és talán a név árul el a legtöbbet a várható dolgokról, a kérdés már csak az, hogy mit :)

   • Hamu

    № #466 @ 2015-04-17 10:24
    Nem vagy bejelentkezve.

    Hát, ha névből indulunk csak ki, hogy Powerplay, az sokat nemárul el, legalábbis nekem. Muszáj lesz megvárni a bejelentést.

 • Athalay

  № #470 @ 2015-04-21 06:54
  Nem vagy bejelentkezve.

  Lehetséges, hogy a PowerPlay nagy durranása a Thargoidok lesznek? Link!

Nem vagy bejelentkezve :-(

Csak bejelentkezve tudsz hozzászólni a témához.

Jelentkezzen be, kapitány!