R-Type challenge: The Ultimate Gladiator

R-Type challenge: The Ultimate Gladiator

Mint sokan már tudjátok, a fejlesztők  útjára indítottak egy sorozatot, melynek címe: Educating Ed

A sorozat lényege, hogy nemzetközi ED játékosközösségek meghívják magukhoz Edward Lewist (a Frontier community content managere) és eljátszanak vele, egy általuk kitalált történetet, melyet online közvetítenek. Elérkezett a pillanat, hogy mi legyünk a házigazdái a következő – ötödik – epizódnak. Nálunk Araen volt az ötletgazda, és az általa kitalált R-Type challenge: The Ultimate Gladiator eventet fogjuk megrendezni. Az event a régi 8 bites shoot’em up játékok hangulatát idézi fel, illetve állít nekik emléket. Ezek közül a legikonikusabb az R-Type, de voltak egyéb nagy nevek is, pl. Cybernoid, Katakis, Delta, később a korai PC-s korszakból (a Frontier Elite idejéből) a Tyrian, Xenon, Raiden.

A történetben Ed játssza a gladiátor szerepét és mi 10, egyre keményebb hullámban fogjuk őt támadni. Ed hajója egy full A konfigurációs Python lesz, telepakolva shield cell bankokkal, mivel a csata alatt ő nem térhet vissza az állomásra javítani. A jelenlegi instance rendszer miatt, egy 4 fős wingbe fogunk összeállni Eddel, hogy biztos legyen az ingame kapcsolatunk. Ennek a játéknak nem az a célja, hogy kilőjük Ed hajóját (nem is fogjuk), hanem a szórakozás és a magyar közösség bemutatása, ismertté tétele. Sokat gyakoroltunk, hogy beállítsuk a legoptimálisabb támadó konfigurációt, hogy egyik oldalnak se legyen túl nehéz, vagy éppen túl könnyű dolga. Az event alatt folyamatos Teamspeak kapcsolatban leszünk és a három támadó játékoson kívül, lesznek műsorvezetőink, akik Ed beszélgetőpartnerei lesznek az esemény alatt.

Az alábbi gyönyörű  rendezvényplakátot Araen készítette:

EDHU event

 

A támadó hullámok felépítése és konfigurációja:

Első fázis:
1.1db Sidewinder
2. 1db Eagle
3. 1db Viper
Második fázis:
4. 2db Sidewinder
5. 2db Eagle
6. 2db Viper
Harmadik fázis:
7. 3db Sidewinder
8. 3db Eagle
9. 3db Viper
Negyedik fázis:
10. 1db End Boss hajó (Full fittes Vulture)

A támadó hajók alapfelszereléssel jönnek, néhány apróbb módosítással:
– csak small gimbal pulse lézerek lesznek, minden fegyverslotban
– military armor páncél
– minden más modulból csak alapkiépítést használunk
SB, SCB, CL, HRP modulokat nem használunk

Az event November 26-án, hazai idő szerint 20 órakor kezdődik. Az alábbi linken éritek el a Frontier Youtube csatornáját, ahol Ti is nyomon követhetitek az eseményt: Educating Ed Episode 5 – ED Hungary Minden érdeklődőt szeretettel várunk és reméljük, hogy Ti is jól fogtok szórakozni!

Szerk:
Akik lemaradtak az eseményről, azok felvételről megnézhetik a Frontier YouTube csatornáján.

EDHU szerkesztősége

Információ a szerzőről

Duvi

Én vagyok a csapat átlagéletkorának a megrontója, mind a 48 évemmel :) Egy öreg nyomdász, akinek kimaradt az életéből az első Elite, pedig már volt gépem akkoriban. Szeretem a sci-fit és a Pc-s játékokat. Első gépem egy Intel DX4-es Pc volt......

Erről beszélnek a többiek

 • Pappszii

  № #570 @ 2015-11-26 22:41
  Nem vagy bejelentkezve.

  Sziasztok! Nagyon jó volt látni, hogy a magyar közösség ilyen jól összetart és ilyen jól együtt tudtok működni! Remélem lassan ti lesztek a galaxis rettegett parancsnokai! :D

 • Pitya

  № #571 @ 2015-11-27 18:57
  Nem vagy bejelentkezve.

  Gratulálok a szervezőknek és a résztvevőknek! Nagyon jó hangulatú, élvezetes event volt. :D

 • CMDR Parratich

  № #574 @ 2015-12-11 12:59
  Nem vagy bejelentkezve.

  Bakker erről lemaradtam! Jó mókának látszott, remélem lesz majd ilyen esemény a jövőben is! :)

Nem vagy bejelentkezve :-(

Csak bejelentkezve tudsz hozzászólni a témához.

Jelentkezzen be, kapitány!