[SSL] HÍREK A GALAXISBÓL 6.

[SSL] HÍREK A GALAXISBÓL 6.

Az SSL Interstellar PLC a helyi erőkkel vívott rövid háborút követően átvette a Gamma rendszer központi állomása, egy bolygófelszíni katonai bázis és a teljes rendszer irányítását.

 

Tudósításunk a helyszínről

Gamma rendszer, az Alpha rendszertől néhány fényévnyire

Központi űrállomás – 3302. január 16 éjjel

Az űrállomás körül az SSL Interstellar PLC védelmi erőinek vadász kötelékei keringenek a nyilvánvalóan megemelt biztonsági szintnek megfelelően, miközben feltűnően nagy számú hadihajó és nehéz vadász kísérőik, kiszolgáló egységeik állomásoznak látható közelségben. Rendre futnak be az újabb és újabb egységek, a töltődő pajzsok pulzáló derengést varázsolnak a bolygó éjszakai oldala kontúrján belülre.

Az űrállomásra robotok festik fel határozott mozdulatokkal az SSL Interstellar PLC logóját. A terminál utilitarista stílusú folyosóin az utolsó helyi újságírók futva érkeznek be a Sons of Seven Lords Interstellar PLC. soron kívül összehívott sajtótájékoztatójára. A (((( a sajtótájékoztatót tartó vezető, neve, rangja: vagy a minor faction tervezethez Frontier-nek leadott vezető karakter neve, vagy valamely player vezető )))) épp szólásra emelkedik, a pulpituson és a mögötte kifeszített nehéz kárpitokon szintén az SSL logói köszönnek vissza:

Hölgyeim és Uraim!

Egy bejelentéssel kezdem: véget ért a háború a Gamma rendszerben. Mindez végleges. Az SSL Interstellar PLC erői semlegesítették a Gamma rendszert korábban irányító “kollektíva” szervezett flottaalakulatait, azok támadásra és védelemre egyaránt alkalmatlanná váltak. A “Kollektíva” letette a fegyvert. Mindezt a galaktikus hatalmak megfigyelői igazolták az összes korábbi összecsapás helyszínén. A Universal Cartographics szakemberei immár bejegyezték a galaktikus térképeken a Sons of Seven Lords Interstellar PLC fennhatóságát a Gamma rendszerre és a Gamma rendszert irányító állomásra, ahol ezt a tájékoztatót is tartjuk. Mielőtt elindulnak a találgatások a jövőt illetően, le kell szögezzem: maradunk. Túl régen szenved a Gamma rendszer lakossága a Jet Rats nevű szervezett bűnözői csoport anarchista ideológia mögé rejtett kegyetlenkedéseitől. Amikor bővülő gazdasági kapcsolatainkon keresztül állandó képviseletet hoztunk létre a rendszerben a lakosság a hatóságokkal együtt segítséget kért a Jet Rats ellenében. Nem haboztunk kinyújtani a kezünket és biztonsági erőinkkel felvenni a harcot a Gamma rendszer alvilágával. Szabályos háború bontakozott ki, melyet azonban gyorsan és határozottan elfojtottunk, visszaszorítva a patkányokat oda, ahová valók: a csatornákba.

 

Arra azonban még mi sem voltunk lélekben felkészülve, hogy a rendszert irányító “Kollektíva” brókerei, akik a társadalom és gazdaság hatékony megszervezésére jöttek létre, valójában a káosz és háború adószedői, opportunista bűnözők, akik azt vélve, hogy az SSL kivérzett a Jet Rats-el vívott harcban minden erejüket mozgósítva hátba támadnak bennünket. Nem a rendszer fejlődését szolgálták ők, hanem a zűrzavar fenntartásával a feketegazdaságot és önérdeküket, bármilyen árat kelljen is fizetnie ezért a Gamma rendszer lakóinak.

 

Nem tévedhettek volna nagyobbat: a Sons of Seven Lords Interstellar PLC magas szinten kiképzett biztonsági erői jelentős veszteségek nélkül, taktikai átcsoportosításokkal kitartottak, míg a haderő megfelelő részét mozgósítottuk a Gamma rendjének helyreállítására. A csapatmozgatással és a taktika kidolgozásával együtt is mindössze néhány nap alatt felőröltük a “Kollektíva” erőit, a helyenként még előforduló összecsapások mindössze a vezetését elvesztett, elszigetelt alakulatok tanácstalanságából eredő rövid fellobbanások, melyeknek reggelig véget vetünk.

 

Hölgyeim és Uraim, a Gamma rendszer és a Galaxis lakói!

 

Amikor az SSL Interstellar PLC. átvette az Alpha rendszer irányítását, akkor nem egy hódító igázott le egy rendszert, hanem egy virágzó vállalatbirodalom tért haza élő kulturális, történelmi és társadalmi gyökereinek megerősítésére. Nemcsak az Alpha rendszernek, de annak teljes, örökségünket hordozó régiójának hoztuk el a biztonságot, gyarapodást és stabilitást. Ehhez vállalatunk legendás hatékonyságát, kimagasló kutatási eredményeinket, eltökéltségünket és szorgalmunkat bocsátjuk a régió rendelkezésére. Üzleti kapcsolatokat építünk és részt veszünk a demokrácia rendszerének működésében. Felkészületlenek lennénk azonban a régió biztonságának garantálására, ha védelmi és hadászati erőink egy bűnbandához vagy rendszer milíciához lennének mérhetők. Nevünkben az “Interstellar” tükrözi: küldetésünk átível naprendszereken és a mélyűrön, bármely biztonsági és katonai fenyegetés elhárítására képesek vagyunk szűkebb és tágabb térségünkben egyaránt.

 

Sohasem voltunk még olyan eltökéltek, mint ezen háború után, hogy azon biztonságot és jólétet, amelyet az Alpha rendszer lakói az SSL Interstellar PLC fennhatósága alatt élveznek elvigyük mindazok számára, akik bűnözői csoportok markában vergődnek, inkompetens vezetők által előidézett gazdasági válságban a megélhetésükért küzdenek vagy éppen a technológiai elmaradottság húzza őket vissza a kilátástalanság mocsarába.

 

Az elkövetkező napokban azonban még kizárólag a Gamma rendszerre koncentrálunk: felszámoljuk a kalózkodás és a bűnözés maradványait, fellendítjük a kereskedelmet és a megélénkítjük a gazdasági együttműködést. Ha egy hajót nem köröznek, akkor annak a rendszerben nem eshet bántódása. Kereskedőink ellátják a rendszer piacait hiánytermékekkel és beindítják az exportot. A körözött bűnözőket előállítjuk. Végleg átvettük e küzdelem támogatásához az ismert bűnözői sejtekhez közeli felszíni katonai bázis közvetlen irányítását is. Kiépítjük azt a vállalati rendszeren belül bevált működési mechanizmust, amitől a Gamma, ez a kis rendszer is a biztonság és a gyarapodás szimbólumává válik az Alpha rendszer tágabb régiójában. Immár véglegesen vállaljuk a Gamma rendszer felügyeletét. Köszönöm a figyelmet.

 

Koszonjuk a tudositast Cmdr. Pro Cambarus-nak.

 

Információ a szerzőről

WarHead

Egy, a harmincas éveihez közeledő programozó, jelenleg Belgiumban él és sok közösségi/nyílt forrású projekten dolgozik. Az Elite-el gyerekfejjel 7-8 évesen találkozott először még C64-en. Érdeklődik a világűr iránt és az Elite:Dangerous-t early béta óta támogatja (és teszteli...

Jelentkezzen be, kapitány!