Űrhajók

Az alábbiakban rövid áttekintést adunk a játszható hajótípusokról, azok történetéről, illetve általános statisztikáiról, felhasználási területeiről.


Hauler

A Hauler a Zorgon Peterson hajógyár beugró szintű űrhajója a szállítók piacán, amely méltán sikeres. Az elég nagy szállítótere (a méretéhez képest), alacsony ára és alacsony üzemeltetési költsége miatt a legnépszerűbb kereskedő hajó az emberiség által uralt űrben.

Típus                      Könnyű szállító
Max. Sebesség     200
Utánégető             300
Manőverezés        6/10 
Alap páncélzat     1/10
Hatótávolság        7 LY
Saját tömeg           14 T


Type-6 Transporter

A Lakon Spaceways híres a megbízható, hiper űrugrás képességgel felszerelt járműveiről. A Type-6 a legkisebb kereskedelemben elérhető modellük. Harci képességei korlátozottak, de ezt kompenzálandó, a méretéhez képest tisztességes méretű rakomány szállítására alkalmas.

Típus                      Nagy hatótávolságú kereskedő
Max. Sebesség     220
Utánégető             350
Manőverezés        3/10 
Alap páncélzat     1/10
Hatótávolság        7 LY
Saját tömeg           155 T


Type-9 Heavy

A Type-9 Heavy a Lakon Spaceways nagy teherhajó osztályú űrhajója. A hajót hatalmas rakományok szállítására építették, olyan munkára, amelyet maximálisan ellát, emiatt természetesen nem a legfürgébb, vagy legpáncélozottabb hajó.

Típus                      Nehéz szállító
Max. Sebesség     130
Utánégető             200
Manőverezés        /10 
Alap páncélzat     4/10
Hatótávolság        7 LY
Saját tömeg           1000 T


ASP

Az Asp Explorer a civil változata a katonai Asp Mk II modellnek (amelyet először 2878-ban vetettek be). A Lakon Spaceways birtokolja ezeknek a hajóknak a gyártási jogait. Az űrhajókat főleg olyan ügyfeleknek adták el, akik az első többszemélyes űrhajójukat keresték. Ez a hajóosztály szilárd hírnevet szerzett a nagy hatótávolságú és a némi diszkréciót igénylő küldetések során.

Típus                      Felfedező
Max. Sebesség     250
Utánégető             340
Manőverezés        6/10 
Alap páncélzat     4/10
Hatótávolság        7 LY
Saját tömeg           280 T


Eagle

Az Eagle bizonyított, mint harci repülőgép, amelynek kiváló a múltja. Ez az egyik legkisebb harci gép, amelynek van hiper űrugrás képessége. A hajó különlegessége, hogy ez az egyetlen, amely annyira sikeres lett, hogy különböző verzióit mind a Föderáció, mind a Birodalom flottái számára építik.  Ezt a szerepet később felváltották a flották rövid hatótávolságú harci űrrepülőgép programjai, ennek ellenére az Eagle mind a mai napig széleskörű szolgálatot lát el az ismert galaxisban.

Típus                      Könnyű vadászgép
Max. Sebesség     240
Utánégető             350
Manőverezés        10/10 
Alap páncélzat     1/10
Hatótávolság        7 LY
Saját tömeg           50 T


Viper

A Viper Mk III a legújabb fejlesztése egyben a legsikeresebb a valaha megépült harci osztályú űrrepülőknek. Az eredeti Viper Defence Craft-ot a Faulcon Manspace tervezte 2782-ben, a Reorte hajógyárakban. Az alap modellt feljavította és Viper II néven adta ki a Faulcon deLacy. Az új Viper III egy újjáélesztett modell páncélozott megjelenéssel. Ez egy felső kategóriás vadászgép, amely minden jól felszerelt rendőri szervnél és hadiflottánál megtalálható.

Típus                      Nehéz vadász
Max. Sebesség     320
Utánégető             400
Manőverezés        6/10 
Alap páncélzat     1/10
Hatótávolság        7 LY
Saját tömeg           60 T


Sidewinder

A legtöbb pilóta a Sidewinder-t választva kezdi karrierjét. Ez a hajó egy klasszikus terv alapján készült (különböző konfigurációkban) amely 2982 óta van használatban. Az eredeti terv alapján egy könnyű támogató hajó szerepet szántak neki, és nem rendelkezett hiperűr ugró képességgel. A modern, kompakt meghajtók megjelenése lehetővé tette a hiperűr ugró képes változatok gyártását, amellyel egy minden feladatra bevethető űrhajóvá vált. Néhány hadiflotta napjainkban is használja ezeket a gépeket harcászati és járőrözési célra.

Típus                      Általános célú
Max. Sebesség     220
Utánégető             320
Manőverezés        8/10 
Alap páncélzat     1/10
Hatótávolság        7 LY
Saját tömeg           25 T


Cobra Mk III

A Cobra Mk III egy klasszikus, minden célra használható űrhajó, amely bárhol fellelhető az emberiség uralta galaxisban. A modellt először a Lave bolygón építette meg a Cowell & MgRath hajógyár, 3100-ban. A kora ellenére a legnépszerűbb űrhajó a magányos pilóták körében, akik szeretik egy űrhajó esetében az egyensúlyt a teherbírás és a harci képesség között.

Típus                      Általános célú
Max. Sebesség     280
Utánégető             400
Manőverezés        6/10 
Alap páncélzat     2/10
Hatótávolság        7 LY
Saját tömeg           180 T


Anaconda

Az Anaconda a Faulcon deLacy hajógyár büszkesége. Az űrhajó tervrajzait először 2859-ban a RimLiner Galactic készítette el. Többszöri összeolvadások árán került a sablon a Faulcon deLacy-hez, akik csak kisebb változtatásokat eszközöltek az eredeti terveken. Az Anaconda egy sokoldalú hajó, amely képes nagy rakomány szállítására, de ha kell tisztességeset oda tud csapni. Néhány kisebb űrhajó flotta könnyű cirkáló és fregatt szerepkörökre is használja.

Típus                      Általános célú
Max. Sebesség     180
Utánégető             240
Manőverezés        2/10 
Alap páncélzat     10/10
Hatótávolság        7 LY
Saját tömeg           400 T


Imperial Clipper

Az Imperial Clipper az alapvető hajója a Birodalomnak. Tömör elegancia, miközben megfelelően gyors és mozgékony. A gyorsaság, luxus és erő megfelelően keveredik benne, ezért nagyértékű szűllítmányok és fontos emberek szállítására használják Birodalom szerte.

Típus                      Futár
Max. Sebesség     300
Utánégető             380
Manőverezés        2/10 
Alap páncélzat     5/10
Hatótávolság        7 LY
Saját tömeg           400 T


Federal Dropship

A Federal Dropship a Föderációs Flotta (Federation Navy) igáslova taktikai és speciális erők bevetésénél. Ez egy nagyon jól páncélozott, jól felfegyverzett hajó, amely képes nagy rakomány szállítására. Sokoldalú természete azt jelenti, hogy nagyon jól kezeli a legellenségesebb környezetet is.

Típus                      Nehéz támadó hajó
Max. Sebesség     180
Utánégető             300
Manőverezés        /10 
Alap páncélzat     6/10
Hatótávolság        7 LY
Saját tömeg           580 T


Jelentkezzen be, kapitány!