Üzemanyag feltöltése menet közben

Üzemanyag feltöltése menet közben

Sziasztok!

A mostani bemutató a menet közbeni üzemanyagtöltést járja körül. Ez főleg a felderítők részére hasznos eszköz, hiszen igazán kellemetlen tud lenni, ha egy elhagyatott naprendszerben fogy ki az üzemanyag, s a legközelebbi töltő állomásra sem lehet gyalog elsétálni egy üzemanyagkannával.

Indulás előtt

Mint a legtöbb dologhoz, ehhez is szükség van egy külön berendezésre a hajóra. Ez pedig nem más mint az igazán jutányos áron kapható (309 credit az ára) Fuel Scoop alap változata. Természetesen lehet kapni drágább, nagyobb méretűt is, ami hatékonyabb, de az se vág anyagilag padlóhoz minket (a nagyobb méretű 4451 credit, de a minőségibb kis méretű is csak 5142 credit).

Javaslom, hogy aki felderítő utakra akar menni, az feltétlen szerezzen be egyet az űrhajójára, mert elég gyorsan fel lehet tölteni a az üzemanyag tartályt vele.

Menete

Maga a tankolás nem igényel sok mindent. Egyszerűen, ha elég közel repülsz a naphoz (vagy mikor beugrasz a rendszerbe), akkor automatán bekapcsol. Ezt SuperCruise módban kell végezni.

A bekapcsolt Fuel Scoop a HUD közepén jelenít meg a két információs csíkot. A felső csík a reaktor/űrhajó hőmérsékletét jeleníti meg. A naphoz közeledve elég hamar eléri a 90-120 %-t, s ha nem vigyázunk akkor 150% felett elkezd sérülni az űrhajó teste. Ekkor érdemes kicsit eltávolodni a naptól, hogy újra lehűljön a reaktor/űrhajó.

A második csík a sárga nyilas hullámmal az üzemanyag felvételt mutatja egység/s mértékegységben. Az alap 1-s méretű fuel scoop kb. 10-12 egység/s mennyiséget tud felvenni, a 2-s méretű már 25-30 egység/s mennyiséget vesz fel.

A Fuel Scoop automatán befejezi az üzemanyag töltést, amikor megtelt az üzemanyag tartály (Fuel Tank a HUD jobb oldalán alul az üzemanyag fogyasztás (FUEL 0.90/h) alatt a vastag vonal jelzi.) A másik esetben, ha túl messze kerülünk a naptól akkor leáll a tankolás, ekkor elég kicsit közelebb menni és újra elkezdi.

Az üzemanyag töltéshez SuperCruise módban kell repülni, úgy hogy körpályán maradunk. Ha ügyes a pilóta akkor 90-100% melegedés mellett lehet a maximum üzemanyag felvételt elvégezni.

Készítők elképzelése

A készítők terve szerint a különböző napokból / gáz óriásokból különböző minőségű üzemanyagot lehet majd tankolni. Ez az eltérő minőség kihatással lesz a reaktor/űrhajó üzemanyag fogyasztására. Vagyis ha eddig 0,5/h üzemanyagot fogyasztott akkor egy gyengébb üzemanyaggal 0,8-0,9/h lesz a fogyasztás, míg a jobb minőséggel 0,2-0,3/h lesz a fogyasztás. Az állomáson alapból Normal minőséget lehet majd tankolni (vagy High-t, ez még nem eldöntött). Az égitestekből a Fuel Scoop rendszer minőségétől és az égitestek típusától függően lehet majd High, Normal vagy Low típusú üzemanyagot vételezni. A rosszabb minőségű üzemanyag lerontja az üzemanyagtartályban lévő jobb minőségű üzemanyagot. Azaz 0,5 tonna Low üzemanyag miatt az üzemanyagtartályban lévő 15,5 Tonna Normal üzemanyag is Low minőségű lesz. Remélhetőleg a készítők megoldják, hogy a rosszabb minőségű üzemanyagot az állomáson lehessen tisztítani. Erről még nem nyilatkoztak, de bízzunk benne, hogy megoldják.

Információ a szerzőről

Valenhun

33 éves humanoid életforma a SOL naprendszer 3. bolygójáról. ELITE-tel kapcsolatban 1985 óta, aztán a két folytatás is megvolt. A XXI. század eleje óta MMO játékos aktívan, ezért sok MMO-ban megfordultam....

Nem vagy bejelentkezve :-(

Csak bejelentkezve tudsz hozzászólni a témához.

Jelentkezzen be, kapitány!